Dit zijn de beste vegan restaurants in Antwerpen

Geüpdatet op 15 juni 2020 door Laure Vandendaele
Dit zijn de beste vegan restaurants in Antwerpen© Brooke Lark

Antwerpen mag dan wel bekend staan als dé modestad van Vlaanderen, ook veganisten komen hier serieus aan hun (culinaire) trekken. Hier de leukste én lekkerste vegan hotspots van 't Stad.

Camion

Hoewel Camion nog niet zo lang geleden haar deuren opende, is dit nu al één van Antwerpens meest geliefde vegan hotspots. Van woensdag tot zaterdag kan je er ’s middags terecht voor boterhammen, salades, dagverse soep en ander heerlijks, terwijl je 's avonds geniet van plantaardige seizoensgerechten met sterallures. Op zondag is er de brunch, ook een aanrader!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CAMION (@camion_antwerp) op

Adres: Paleisstraat 7, 2018 Antwerpen

MOOY

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ♥ MOOY ♥ ♥ (@mooy.antwerp) op

Na het shoppen van vegan skincare vlei je je neer in de meest roze hotspot van Antwerpen voor een biologisch ontbijtje, brunch of lunch. Hoewel niet alles op de kaart plantaardig is, zijn er steeds voldoende opties voor vegans. Vergeet zeker geen foto's te posten!

Adres: Lombardenvest 19, 2000 Antwerpen

Murni

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MURNIFOOD (@murnifood) op

De hotspot voor iedereen die vegetarisch, glutenvrij, flexi, of vegan is en houdt van Instagrammable (en heerlijke) gerechtjes. Je eet er de hele dag door, van vegan brownies en blissballs tot gezonde bowls en burgers. Murni opende onlangs een tweede vestiging in Park den Brandt, een omgeving even groen als de ingrediënten op je bord.

Adres: MURNI Wilrijk, Beukenlaan 12 2020 Antwerpen. MURNI Zuid, Graaf van Egmontstraat 59, 2000 Antwerpen

WILD PROJECT

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wild (@wildproject.antwerp) op

Wild Project organiseerde enkele veganistische en vegetarische etentjes in Het Bos voor het in 2016 de tijd rijp achtte om een echt restaurant te openen. Op het menu staan een veertiental veganistische tapa's met Italiaanse invloed die met je tafelgenoten gedeeld kunnen worden. Het menu wordt regelmatig aangepast en op woensdag wordt volop met wereldsmaken geëxperimenteerd.

Adres: Grote Pieter Potstraat 21, 2000 Antwerpen

HART

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hart (@hartantwerpen) op

Hier kan je in een authentiek kader genieten van een plantaardige keuken met seizoensgebonden producten. HART serveert de hele dag door ontbijt, een plek naar ons...hart dus. Op kaart prijken pannenkoeken, kokosgranola en scrambled tofu eggs.

Adres: Minderbroedersrui 34, 2000 Antwerpen

Frituur Mémé Frit

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frituur Mémé Frit (@frituurmemefrit) op

Het is niet omdat je als vegan door het leven gaat dat je geen 'vleesje' bij je pak friet kan eten. Op de kaart van frituur Mémé Frit staan naast vegetarische snacks ook heel wat veganistische alternatieven. Wat dacht je van bitterballen, "chicken" nuggets of een loempia? Ook het proberen waard: de vegan mayonaise en samoerai saus. En als dessert eventueel een pot vegan Ben & Jerry's?

Adres: Provinciestraat 164, 2000 Antwerpen

Frituur chips

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frituur Chips (@chipsantwerpen) op

Bij frituur Chips staan niet alleen verschillende vegan snacks op het menu, iedere dinsdag organiseert de bekende frituur een 'vegan dinsdag'. Op die avonden worden enkel vegan (en zelfs geen vegetarische) snacks in het (net ververste) frietvet gegooid.

Adres: Sint-Antoniusstraat 35, 2000 Antwerpen

Hümm

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HUMM (@humm_antwerp) op

Bij Hümm is de kikkererwt de grote ster. Je geniet er in een stijlvolle omgeving van rijkelijk belegde toasts, gerechtjes met falafel of een plate met hummus, zoete aardappel en dukkah. In de keuken worden invloeden uit de Midden-Oosterse, Aziatische en Europese keuken met elkaar gecombineerd tot originele en smaakvolle gerechtjes met verse ingrediënten.  Niet alle gerechten op het menu zijn veganistisch of vegetarisch maar dankzij de handige logootjes op de kaart vind je makkelijk alle vegan opties.

Adres: Dageraadplaats 33, 2018 Antwerpen

De Broers van Julienne

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Broers van Julienne (@debroersvanjulienne) op

Langs De Broer van Julienne passeren betekent een instant grommende maag. De taarten en salades zijn niet alleen een streling voor het oog maar ook pure verwennerij voor de smaakpapillen. Naast het vast assortiment staan er ook heel wat veganistische en gluten -en/of lactosevrije gerechtenop de kaart. Op zoek naar een veganistische taart? Dan is dit adresje de place to be.

Adres: Kasteelpleinstraat 45-47, 2000 Antwerpen

Greenway

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Greenway (@greenway_foods) op

Veggie/vegan-restaurantketen Greenway werd meer dan twintig jaar geleden opgericht door Paul Florizoone na een reis door India. Na een eerste vestiging in Gent volgden ook filialen in Leuven, Brussel en Antwerpen. Sinds kort kan je hier ook je tanden zetten in de Beyond Burger, 's werelds eerste plantaardige burger die eruit ziet, bakt én hetzelfde smaakt als vlees.

Adres: Groenplaats 6, 2000 Antwerpen

Native

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Native Antwerpen (@nativeantwerpen) op

Bij Native gaan ze in de keuken enkel aan de slag met verse, biologische en seizoensgebonden producten. Niet in het seizoen betekent dan ook niet op de kaart. 's Middags kan je er heerlijk lunchen en er staan verschillende veganistische opties, dagverse soep, harira en groentenquiche, op de kaart.

Adres: Muntstraat 8, 2000 Antwerpen

Cesar

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Iamcesarantwerp (@iamcesarantwerp) op

Bij Cesar kan je gezellig co-worken, aankloppen voor interieuradvies, koffiekletsen én  - niet onbelangrijk - ontbijten, brunchen én lunchen. Op het menu staan verschillende veganistische opties zoals de vegan french toast en de nu al befaamde Vegan Toast Tofu Banh Mi.

Adres: Kasteelpleinstraat 26,2000 Antwerpen

LEES OOK: dit zijn de beste vegan restaurants van Brussel