15 gezonde desserts om je vingers bij af te likken

Geüpdatet op 4 januari 2023 door ELLE België
15 gezonde desserts om je vingers bij af te likken Jennifer Pallian - Unsplash

Eet je graag gezond maar ben je echt dol op je dagelijkse dosis zoet? Van energieballetjes tot vegan cheesecake en zelfs een recept met avocado: deze 15 gezonde desserts stillen je suikerdip.

Ontdek ook: 10 healthy ontbijtrecepten voor elke dag

Lemon bliss balls

Kokos en citroen geven deze balletjes een lekker fris smaakje. Je hebt maar vijf dingen nodig en je maakt ze in enkele minuten. Een ideaal tussendoortje dus!

Pint Embed Link

Ontdek het recept op Wholesome Patisserie.

Vegan cheesecake

In deze raw cheesecake zit enorm veel smaak. De bodem van dadels en noten is veel gezonder dan de normale, kruimelige variant. Het duurt wat langer om deze te maken, maar het is echt wel de moeite waard!

Pint Embed Link

Het recept vind je op The Queen of Delicious.

No bake limoentaart

De cheesecake heeft een romige vulling van limoen en macadamianoten. Daarbij is hij ook vegan en glutenvrij. Omdat de taart no bake is, mag de oven gewoon uitblijven.

Pint Embed Link

Bekijk het recept op Choosing Chia.

Avocado chocolademousse

Het perfecte recept voor chocoladeliefhebbers die geen bom aan calorieën willen. De avocado zorgt voor die luchtige en gladde textuur waar we zo dol op zijn. Ook is deze mousse makkelijker te maken. Een win-winsituatie, toch?

Pint Embed Link

Dit guilt-free recept vind je op Wellplated.

Energieballetjes

Dit recept met pinda, kokos en dadel is een echte oppepper. De juiste snack voor dat dipje in de namiddag dus. Extra leuk: je kan ze meteen opeten na het bereiden.

gezond, healthy, dessert
© JC Amiel

Ontdek dit recept hier.

Cheesecake met amandel en caramel

Met knapperige amandel, zoete karamel en de warme smaak van kaneel is deze cheesecake het ultieme comfort food. Je zou haast niet geloven dat dit dessert ook nog eens gezond is.

Pint Embed Link

Lees het recept op Cocoon Cooks.

Pindakaas 'blondies'

Deze brownies met kikkererwten en pindakaas zijn een bron van eiwitten. Je maakt ze trouwens in geen tijd klaar. Gewoon alles in de blender en daarna in de oven. Simpel, toch?

Pint Embed Link

Het recept vind je op Joy Food Sunshine.

Gezonde aardbeiensorbet

We lusten allemaal wel eens graag een ijsje, maar in onze favoriete zomersnack zit veel suiker. Maak je ijs daarom eens zelf met dit gezonde recept. Honing geeft een zoete smaak en verse aardbeien zorgen voor die mooie rode kleur.

Pint Embed Link

Het recept lees je op The Live Kitchen.

Chocolate chip koekjes met banaan

Ons favoriete koekje kan ook wat gezonder. Door de banaan krijgen de koekjes een lekker zachte textuur. Ei en boter hebben we ook niet meer nodig. Daarbij is er toch geen betere combinatie dan chocolade en banaan?

Ontdek hoe je deze koekjes maakt op Amy’s Healthy Baking.

Yoghurtijs met bramen

Dit bevroren dessert met braambessen bevat enorm veel vitamines. Heerlijk voor wie een verfrissend tussendoortje wil. De Griekse yoghurt maakt het ijs extra romig.

Pint Embed Link

Lees meer op Saving Room for Dessert.

Lees ook: zo maak je vegan aardbeienijs met kokosmelk

Mini pecan pie

De mini-taartjes ziet er echt onweerstaanbaar uit. Het korstje is gemaakt van haver en pecannoten en is dus glutenvrij. Door dadels te gebruiken in de vulling, is suiker overbodig.

Pint Embed Link

Het recept voor deze schattige taartjes lees je op Choosing Chia.

Bites met granaatappel & zwarte chocolade

Granaatappels, zwarte chocolade en een snufje zout. Meer heb je niet nodig voor deze bites. Dit unieke recept maak je dus klaar in een mum van tijd.

Bekijk dit snelle recept op This Healthy Table.

Gezonde appelschijfjes met pindakaas

Een gezonde, zoete en snelle pizza? Daar staan wij zeker voor open! Je maakt deze snacks gewoon met appelschijfjes, pindakaas en je favoriete toppings, zoals noten of chocolade.

Lees op One Little Project hoe je deze pizza's maakt.

Cranberry & kokosrepen

Voor een klein hongertje grijpen we al snel naar een fruitreep. Maar een zelfgemaakte is natuurlijk altijd beter. Deze bars maak je met enkele ingrediënten en ze moeten niet in de oven. Geen reden dus om het niet te proberen.

Pint Embed Link

Wil je zelf aan de slag? Je vind het recept op The Big Man’s World.

Gezonde fruittaart

Er gaat toch niets boven een stukje taart? Test daarom eens dit healthy recept uit. Kies zelf je favoriete soorten fruit en decoreer naar hartenlust.

Pint Embed Link

Ga voor het recept naar Sally’s Baking Addiction.

LEES OOK: 5 recepten die je favo fastfood een gezonde toets geven