6 kookboeken die je leven gaan veranderen

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 door Marleen Duerinckx en Virginie Dupont
6 kookboeken die je leven gaan veranderen Brooke Lark/ Unsplash

Weinig tijd om te koken? Zin om enkele kilo’s permanent te verliezen? Hoe je kinderen groenten en fruit laten verorberen? Ben je gek op avocado’s? Waar vind je de beste restaurants wereldwijd? ELLE Eten tipt zes boeken.

Haalbaar dieet

Koken voor een maatje minder

Moeder en dochter gaan samen de strijd aan tegen de overbodige kilo’s. Ze leggen hun spelregels uit en begeleiden je met een kant-en-klaar eetschema met lekkere gerechten, inclusief boodschappenlijstjes, om in zes weken zes kilo’s kwijt te spelen op haalbare manier.

‘Koken voor een maatje minder’, Hilde Deweer & Marie Bossuyt, Van Halewyck, € 22,50

Bucketlist

150 Restaurants

Na het boek ‘150 Bars You Need  To Visit before You Die’ van Jurgen Lijcops is er nu ook een restaurant-opvolger van influencer, journaliste en fotografe Amélie Vincent, alias The Foodalist. Plekken met een bijzonder menu, een opmerkelijk interieur, een origineel concept, … 150 aanraders wereldwijd gespot door een culinaire kei.

‘150 Restaurants You Need To Visit before You Die’, Amélie Vincent, Lannoo, € 25,99

Koken voor kids

Ketchup is een groente

Dit boek, gelezen en goedgekeurd door Sandra Bekkari die het voorwoord schreef, geeft tips en tricks om je spruiten ook spruitjes en andere groenten en fruit te laten eten of te proeven. De 40 recepten, 30 kindvriendelijke restaurants en tal van adviezen helpen je om je kleine monsters een gezonde en evenwichtige voeding voor te schotelen.

‘Ketchup is een groente’ , Isabel Boons, Borgerhoff & Lamberigts, € 24,99

Reset je brein

Het Brein Body Dieet

Laat je niet misleiden door de indicatie ‘Met recepten’ op de cover. Dit is in eerste instantie een wetenschappelijk boek van de Amerikaanse vrouwengezondheidsexpert Sara Gottfried en het begrijpen van haar aanpak om je eetgewoonten blijvend te wijzigen vragen ook de nodige inspanningen van je brein bij het lezen van haar boek.

‘Het Brein Body Dieet’, Sara Gottefried, HarperCollins, € 16,99

Snel bereid

7 minuten in de keuken – Veggie

In de succesvolle reeks ‘7 minuten in de keuken’ verschenen recent twee nieuwe titels: ‘Maaltijdsoepen’ en deze ‘Veggie’. In een handomdraai gezonde vegetarische gerechten op tafel toveren doe je met dit boek van blogster Ingrid Bernard dankzij de 30 recepten die makkelijk en snel te bereiden zijn.

‘7 minuten in de keuken – Veggie’, Ingrid Bernard, Manteau, € 14,99

Hip & gezond

Avocado

Avocado’s zijn niet alleen hip en trendy, ze zitten eveneens boordevol goede voedingsstoffen. Half an avocado a day keeps the docter away! In dit boek vind je 40 recepten. Avocado als ontbijt, in een salade, wrap of sushi’s, als guacamole of in de soep. Laat dat groene goud je tafel veroveren.

‘Avocado’, Carla De Graef, Lannoo, € 19,99

LEES OOK