GETEST: 13 luxueuze spa’s in België en erbuiten

Geüpdatet op 8 juli 2022 door ELLE België
GETEST: 13 luxueuze spa’s in België en erbuiten

Getest door de ELLE-redactie: de meest luxueuze spa's ter wereld. Even ontspannen in Marokko of genieten van een massage in Japan? Wij zochten de mooiste oorden van genot op.

1. Haute Couture - Spa Givenchy in hotel Sahrai in Fès (Marokko)

spa, hotel sahrai, fez, marokko

Plaats: Hoog in de bergen gelegen, biedt dit vijfsterrenhotel je een adembenemend uitzicht over de grootste medina van de Arabische wereld. Ver weg van alle clichés zorgen de architectuur en de hedendaagse decoratie voor een mooi samenspel van traditie en design. Ook het heerlijke zwembad, het tennisveld en het dakterras vallen in de smaak. Er zijn twee restaurants en vijftig ruime, luxueuze kamers. Het hotel werd gebouwd op het voormalige zomerpaleis van maarschalk Lyautey.

De spa: Deze net geopende spa is één van de enige vier Givenchy spa's ter wereld. Wat je je daarbij moet voorstellen? Zwarte muren, flat-screen tv's waarop de laatste modedefilés te zien zijn, cosmetica en exclusieve parfums. Gedempt daglicht die de hele ruimte verlicht. De spa telt vijf ruime hutten, met elk een tweepersoonsbed en een privaat terras, een jacuzzi ingelegd met mozaïeksteentjes, thee onder een bomengalerij en een traditionele hamman onder de grond. Alles is hier ontworpen in de geest van haute couture. We raden de Massage Fusion Orien-Occident aan, deze combineert de Thaise, Shiatsu en Zweedse technieken om lichaam en geest een te maken.

Hoe voelen we ons achterna? Ontspannen en boordevol energie.

90 euro voor de Massage Fusion Orient-Occident van 75 minuten.
Hotel Sahrai, Bag Lghoul, Dhar El Mehraz, 30000 fès (Marokkà). +212 535 94 03 32. 

www.hotelsahrai.com

2. Relax VIP - Spa Thalazur in hotel îLLE Rouse in Bandol (Frankrijk)

71

Plaats: Dit modern vijfsterrenhotel biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse zee. De ingang is bereikbaar via kleine, rustige, pittoreske straatjes en de achterkant van het hotel geeft een impressionant uitzicht over de zee. Net naast het hotel ligt het gastronomisch restaurant Les Olivers (tweesterren in de Michelingids) en het buitenzwembad met warm zeewater, dat overloopt in de zee, met uitzicht op de baai. Je kan de twee privéstranden bereiken via een trap.

De spa: Het concept is eenvoudig: alles draait rond thalassotherapie. Met andere woorden: de decoratie, de sfeer, de kamers, de muziek, de parfums ... alles gaat perfect samen. De hydromassagebaden, de verzorgende producten van het merk Thalgo, Terraké en SkinCeuticals bieden een ultiem resultaat. Ons hart maakt een sprongetje bij het Rituel D'Excellence Anti-Âge Global de Thalgo, een gezichtsverzorging die de gelaatstrekken helemaal doen ontspannen.

Hoe voelen we ons achterna? Mooi en helemaal ontspannen. De arm- en nekmassage tijdens het drogen van het gezichtsmasker miste zijn uitwerkingen niet. Hemels!

160 euro voor Ritual D'Excellence Anti-Âge Global van Thalgo van 90 minuten.
Thalazur Bandol, Boulevard Lumire 25, 83150 Bandol (Frankrijk) +33  650 187 87. www.thalazur.fr

3. Iconisch - Le Club On The Park van hotel Park Hyatt Tokio (Japan)

62

Plaats: Gelegen in het hart van het Shinjuku-kwartier doorboren de drie torens van het Park Hyatt Tokyo de hemel. Dit hotel herken je misschien uit de film "Lost in Translation" van Sofia Coppola. In de trendy New York Bar & Grill genieten we van een panoramisch uitzicht.

De Spa: Op de 47e verdieping van het hotel bevindt zich de Club on the Park, een van de meest exclusieve clubs ter wereld. Ver weg van de stadsdrukte profiteren de VIP gasten van een zwembad dat 20 meter lang is alvorens ze zich volledig onderdompelen in hun wellness beleving.

Hoe voelen we ons achteraf? Ons lichaam voelt zich versterkt en onze geest herbrond. We zijn helemaal klaar voor een shoppingmarathon in de straten van Tokio.

175 euro voor de Tokyo Massage van 60 min.
Park Hyatt Tokyo, 3-7-1-2 Nishi Shinjuku, Shinjuku-Ku, Tokyo (Japan). +81 3 5322 1234. www.tokyo.park.hyatt.com

4. Paradijselijk - De spa van La Réserve à Ramatuelle (Frankrijk)

41

Plaats: Dicht bij Saint-Tropez maar een heel pak rustiger. La Réserve à Ramatuelle is een luxueus vijfsterrenhotel zonder al te veel bling bling en met een pure inrichting: natuurlijke materialen en een harmonie van oker, wit en zand voor de negen kamers en negentien suites met elk een eigen terras. Vanaf elke locatie is er een waanzinnig uitzicht op een van de mooiste baaien van de Côte d'Azur.

De spa: De wellness is enorm groot: 1000 m² en elf verzorgingskabines, een binnenzwembad en een buitenzwembad, beiden verwarmd. Hier profiteer je van de verzorgende hydrotherapie, de balnéotherapie, scrubs en schoonheidsverzorgingen met krabben uit de zee. Als je wil afslanken kan je deelnemen aan een specifiek programma van vier of zes dagen. Op het programma: vier verzorgingen per dag (hydromassagebad, wrapping, straaldouches en lichaamsmassages), om de dag een lipomassage, en fysieke activiteiten met behulp van een coach (yoga, fitness, aquagym en wandelen). Daarnaast zijn er ook vele zonnige menu's, samengesteld door chef Eric Canino, lekker light en boordevol smaak. De meeste groenten en fruit komen bovendien uit de tuin van het hotel.

Hoe voelen we ons achteraf? Vol energie en erg licht. Met een frisse uitstraling, helemaal uitgerust en een stressvrij lichaam.

2 200 euro voor de  kuur, zonder het logement. Spa et hotel zijn open van oktober tot april.
La Réserve Ramatuelle, chemin de la Quessine, 83350 Ramatuelle (Frankrijk).
+ 33 4 94 44  94 44.
www.lareserve-ramatuelle.com

5. Nirvana - Le spa Cinq Mondes au Monte Carlo Bay in Monaco

32

Plaats: Een schitterend viersterrenhotel waar de kamers ruim en comfortabel zijn met een mooi uitzicht over de zee of het zwembad. Maar ook vier restaurants in de buurt, waaronder Blue Ray, die een gastronomische keuken presenteert. Creatief op touw gezet door chef Marcel Ravin, afkomstig uit Martinique, die aan al zijn borden een vleugje exotisme toevoegt. Zo lekker!

De spa: Een mooie ruimte van 900 m² waar je kan genieten van lichaams- en gezichtsverzorgingen. Twee uur pure gelukzaligheid, gevolgd door een Japans bad geparfumeerd met essentiële oliën die je uit een kaart kan kiezen, een hoofdmassage, een scrub en last but not least, een volledige lichaamsmassage die uiterst ontspannend werkt.

Hoe voelen we ons achteraf? Ontspannen als nooit tevoren, opgeladen en boordevol energie. Licht als een wolkje.

840 euro voor een verblijf van twee dagen voor twee personen, met een hamman, Japans bad, scrub, gezichts- en gelaatsverzorging.

Monte Carlo Bay, avenue Princesse Grace 40, MC 98000 Principauté de Monaco.
+377 98 06 01 80.
www.montecarlobay.com

6. Chic en efficiënt - Spa Phytomer in Saint-Malo (Frankrijk)

12

Plaats: De spa voorziet niet in je overnachting maar in de stad is er keuze genoeg  qua B&B's en hotels. Onze aanrader is een eenvoudig hotel-appartement dat verzorgd is en ideaal gelegen, met uitzicht op de zee en slechts op twee stappen van het oude stadsgedeelte.

De spa: Phytomer staat voor luxe en comfort. Onze behandeling ('Pionnier Révélateur de Jeunesse') combineert een combinatie van verschillende producten waarvan het actieve bestanddeel is afgeleid uit de maritieme biotechnologie. Opmerkelijk is dat je na de verzorging direct resultaat ziet en dat je toch hebt kunnen genieten. Als je voor een lichaamsverzorging kiest dan biedt de spa een dertigtal mogelijkheden.

Hoe voelen we ons achteraf? Aangenaam verrast door het onmiddellijke resultaat: een schitterende huid, vollere jukbenen en helemaal uitgerust door de zuivere zeelucht.

102 euro voor de behandeling Pionnier Révélateur de Jeunesse van 75 minuten.
Spa Phytomer, Rue de Commandant L'Herminier 70, 35400 Saint-Malo (Rohténeuf, Frankrijk)
+33 2 23 18 31 99.
www.spaphytomer.com

7. Cosy - Spa du Palais Paysan in Marrakech (Marokko) 

22

Plaats: Een klein halfuurtje rijden van Marrakech en verstopt aan de voet van het Atlasgebergte. Dit hotel herbergt 16 kamers en de naam van dit oord doet het hotel alle eer aan. Het is een schitterende omgeving maar toch puur en eenvoudig. Hier ga je naartoe met je vriend of met een paar vriendinnen om volledig tot rust te komen. Verder is er een zwembad met uitzicht op de bergen en een heerlijke keuken.

De spa: Zeer klein en typisch Marokkaans, geurend naar arganolie, groene thee en bloemen van de sinaasappelboom. Door de natuurlijke omgeving en de traditionele behandelingen van de plaatselijke hamman is deze spa een echte aanrader. Geniet van een massage waarbij je wordt ingewreven met zwarte zeep om je huid voor te bereiden op een ontgiftende klei, namelijk de crème van Rhassoul. Na een heerlijke douche met groene thee-geuren kan je heerlijk ontspannen met een tas verse muntthee.

Hoe voelen we ons achteraf? We zouden hier maanden kunnen verblijven, al was het maar om het prachtige uitzicht.

30 euro voor de behandeling Hamman Authentique van 50 minuten.
Palais Paysan, Douar Akrich, Km 20 route D'amizmiz, Marrakech (Marokko)
+212 52980-1638.
www.lepalaispaysan.com

8. Luxe en traditie - Spa in Relais et Château Gôra Kadan in Hakone (Japan)

51

Plaats: Dit is een van de meest geprezen ryokans (=traditionele Japanse herberg) in Japan. De houten huisjes van  Gôra Kadan zijn gebouwd in circelvorm en zouden zo een zuiverende werking hebben. Zoals de traditie het wil draagt iedereen hier een kimono en word je begeleid door een gastvrouw die je op je wenken bedient.

De spa: Deze spa ligt in een omgeving met warmwaterbronnen (onsen). De Kadan spa is een onvermijdelijke stap voor zij die willen weten wat echte ontspanning is en luxe zonder uiterlijk vertoon. De massagekamer is ingericht met tapijten en de ontspanningsruimte laat zich opfleuren door bloemstukjes. De hedendaagse Japanse kunst is hier in alles terug te vinden. Op het programma: een verzorgingskuur voor de benen met relaxerende massages, de steentherapie en de reflexologie. Dit allemaal volgens de Japanse traditie.

Hoe voelen we ons achteraf? Licht, in het reine met onze innerlijke zelf en het heerlijke gevoel dat de tijd even stil stond.

110 euro voor de massage Harmony van 60 minuten.
www.gorakadan.com

9. Ontspannend en gezond - Sofitl Quiberon Diététique (Frankrijk)

81

Plaats: dit is geen adresje om je geliefde mee te nemen, hier kom je best met een goede vriendin of met je mama, want het oord is gespecialiseerd in kuren met een gezonde keuken. Op de menukaart staat telkens aangegeven hoeveel calorieën ieder gerecht bevat. Bovendien is het eten verrukkelijk maar hebben we soms wel een klein beetje honger. Al is dat voor het goede doel.

De spa: 2000 m² licht en rust, een groot zwembad met zeewater, een jacuzzi met uitzicht op de oceaan ...

Hoe voelen we ons achteraf? Na enkele dagen overleven op oestersalades, zeewierwraps en wandelingen aan de rand van de Atlantische oceaan voelen we ons ontspannen en zelfverzekerd. Klaar om te wereld ter veroveren. Ons lichaam voelt minder opgeblazen aan.

Het programma Minceur start bij 2 856 euro voor 6 dagen/6 nachten met een volledig gezond pension, een dubbele kamer, verzorgingen, vier afspraken met een expert en twee animaties.

Sofitel Quiberon Thalassa Sea & Spa, pointe de Goulvars, 56170 Quiberon (France).
+33 297 50 48 88.
www.sofitel-quiberon-thalassa.com

En iets dichterbij gelegen ...

10. Spa Deep Nature

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Deep Nature Spa (@deepnaturespa) op

Deze nieuwe luxueuze spa bevindt zich op de derde verdieping van Up-Site, de hoogste toren van België. Naast wellness (sauna, douches die al je zintuigen prikkelen, scrubkamer, jacuzzi en een zwembad met uitzicht op het centrum van Brussel en het Atomium),  zijn er ook tal van verzorgingen mogelijk.

95 euro voor de massage Signature Deep Nature van 50 minuten.
Deep Nature Spa Bruxelle, Tour Up-Site, quai des Péniches 70, 1000 Bruxelles.
02 229 00 73.
www.deepnature.fr

 11. Osmose spa

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Les Comtes de Méan (@lescomtesdemean) op

In het hartje van Luik biedt de Osmose Spa van het Crown Plaza Hotel een verrukkelijk moment van ontspanning aan. Het nieuwste programma, Escale Gourmande, stelt een cocooning met een scrubritueel voor het lichaam voor, een verwarmend masker, een wrapping en een lichaamsmassage. Dit allemaal gebaseerd op chocolade. De producten van het Belgische merk Ange Nature ruiken lekker naar cacao.  Je verlaat deze spa met een gezonde geest in een gezond lichaam.

79 euro voor het ritueel Escale Gourmande van 1h30.
Crown Plaza, mont Saint-Martin 9-11, 4000 Luik.
04 267 60 00
www.osmose-spa.be

12. Institut Aspria by Sisley

Voor de allereerste keer werkt cosmeticamerk Sisley samen met een spa. Je hoeft geen lid te zijn van de spa om te kunnen genieten van de zalige behandelingen. Bij de massage worden technieken van over heel de wereld gebruikt, telkens gebaseerd op de aromatherapie die lichaam en geest versmelten.

120 euro voor de Phyto-Aromatique Energisant Minceur et Fermeté behandeling van 60 minuten.
Aspria Avenue Louise, avenue Louise 71B, 1050 Brussel.
02 610 40 66
www.aspria.be

13. Thermae Grimbergen

Een instituut in België. De inrichting van dit complex voert je mee naar Azië. Op de eerste verdieping kan je genieten van een nieuwe 'Body and Facial Treatment Avena Sativa', een combinatie van lichaams- en gezichtsverzorging.

60 euro voor de Body and Facial Treatment Avena Sativa van 50 minuten.
Thermae Grimbergen, Wolvertemsesteenweg 74, 1850 Grimbergen.
02 270 81 96
www.thermae.com/grimbergen

Een artikel door Belen Ucros samen met Laurence Descamps, Béa Ercolini, Sarah Huyberechts en Céline Pêcheux.