10 fouten die vrouwen met fijn haar maken

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
10 fouten die vrouwen met fijn haar maken

hdken;sf;

Niet iedereen is gezegend met een mooie, volle bos haar. Een hele bus haarlak in je zorgvuldig gemaakte krullen spuiten, en nog valt de hele constructie plat na een half uur: vrouwen met dunne lokken kennen deze frustratie ongetwijfeld! Toch is het belangrijk dat je je haardos goed verzorgt, hieronder enkele dont’s voor fijn haar.

1/

Vrouw_Blog2

1. Eerst shampoo gebruiken, dan pas conditioner

Het geheim voor de perfecte lokken? Reverse shampooing. Dit houdt in dat je eerst conditioner aanbrengt, dat een paar minuten in laat werken en het vervolgens uitspoelt. Hierna was je je haar met shampoo. Het zorgt er namelijk voor dat je haar wel gevoed wordt door de conditioner, maar dat er geen resten achterblijven (wat wel het geval is als je conditioner alleen uitspoelt met water). Je haardos wordt minder futloos en je krijgt er flink wat volume voor terug.

2. Conditioner gebruiken over de volledige haarlengte

Breng conditioner aan op de onderste helft van je haar. Zo zal het minder slap gaan hangen. Spoel de shampoo en crèmespoeling heel goed uit zodat er geen resten meer in je haar zitten die het kunnen verzwaren.

2/

pretty elegancy woman taking shower

3. Steeds dezelfde shampoo gebruiken

Het is verleidelijk om altijd dezelfde shampoo te gebruiken. Toch wissel je beter af. Vergeet niet dat je haar regelmatig verandert en dus ook behoefte heeft aan een ander soort verzorging. Veroudering, kleuring en het weer zijn allemaal factoren die een invloed kunnen hebben op je lokken.

4. Te vaak je haar wassen

Je lokken te veel, of zelfs dagelijks, wassen zorgt ervoor dat je alle natuurlijke oliën van je hoofdhuid af spoelt, waardoor je haardos droog, dof en levenloos wordt. Als je niet teveel stylingproducten gebruikt, kan je eventueel wel dagelijks je haar spoelen met water. Je haar twee á drie keer per week   is meer dan genoeg.

3/

nat-haar-kammen-Gift-Avenue

5. Je haar kammen als het nat is

Dunne haren kam je beter niet wanneer ze nat zijn. Nat haar breekt namelijk vrij snel. Het is daarom beter om te wachten tot je haren droog zijn en ze daarna voorzichtig te borstelen.

6. Té strakke kapsels en elastiekjes

Dit kan helaas schadelijk voor je haar zijn, zeker op de plek waar je het elastiekje vastmaakt. Haarrekkers kunnen je haar beschadigingen of pluizig maken. Kies daarom voor een zachte, dikke elastiek die niet te strak zit.

4/

haar-drogen

7. Je haar ruw droogwrijven

Je kan je haar beter goed uitwringen en eventueel met een handdoek (zachtjes!) droog knijpen. Daarna kan je het verder föhnen. De beste oplossing is om je haar aan de buitenlucht te laten drogen.

8. Je haar te ruw wassen

Fijn haar moet voorzichtig behandeld worden. Masseer je haar met je vingertoppen als je het wast. De massage zal ervoor zorgen dat je haarvaten gestimuleerd worden en geeft je haar volume.

5/

borstel-623x301

9. Je haar teveel föhnen en stylen

Föhnen en stylen is een no go als je fijn haar hebt. Door de hitte van de haardroger, stijl –of krultang zullen je lokken hun elasticiteit snel kwijtraken. Kan je het toch niet laten? Zorg dan bij het droogblazen dat het apparaat op de laagste stand staat. Doe dit pas wanneer je lokken bijna droog zijn.

10. Té goedkope borstels gebruiken

Een goede haarborstel is onmisbaar wanneer je dun haar hebt. Deze mag je hoofdhuid niet irriteren en zorgt ervoor dat je lokken niet vast komt te zitten. De borstel moet gemakkelijk door je haar glijden en de stekels moeten lang genoeg zijn om makkelijk te kunnen kammen. Investeer daarom in een exemplaar met rubberen grip of rubberen stekels, omdat deze voor mindere statische elektriciteit zorgen.

(stagiaire Sarah Van Damme)