Alle tips én mooiste kapsels voor vrouwen met fijn haar

Gepubliceerd op 2 augustus 2019 door Lore Ginneberge
Alle tips én mooiste kapsels voor vrouwen met fijn haar

Niet iedereen is gezegend met een volle bos haar. Een hele bus haarlak in je zorgvuldig gemaakte krullen spuiten, en nog valt de hele constructie plat na een half uur: vrouwen met dunne lokken kennen deze frustratie ongetwijfeld. Toch heeft fijn haar niet enkel nadelen. Met de juiste verzorging en flatterende kapsels bereik ook jij een prachtig resultaat.

Voordelen van dunne lokken

Laten we beginnen op een positieve noot: dun haar is niet alleen kommer en kwel. Fijne lokken brengen ook enkele - toegegeven, weinig - voordelen met zich mee. Denk hier maar eens aan tijdens je zoveelste poging tot een messy bun:

  • Je elastiekjes gaan nooit stuk (tenzij uit pure frustratie), iets waar vrouwen met een volle coupe weleens last van hebben.

 

  • Shampoo en conditioner gaan stukken langer mee. Lekker goedkoop, al mag je die bussen volumineuze mousse er natuurlijk niet bijtellen.

 

  • Je lokken drogen erg snel. Scheelt je enorm veel tijd 's ochtends, bedankt haar!

Tips en tricks voor vrouwen met fijn haar

Alles begint met een goede verzorging van je kostbare lokken. Investeer in kwaliteitsvolle producten en volg onze expert tips:

1. Reverse shampooing

Het geheim voor de perfecte lokken? Reverse shampooing. Dit houdt in dat je eerst conditioner aanbrengt, dat een paar minuten in laat werken en het vervolgens uitspoelt. Hierna was je je haar met shampoo. Deze omgekeerde routine zorgt er voor dat je haar wel gevoed wordt door de conditioner, maar dat er geen resten achterblijven (wat wel het geval is als je conditioner alleen uitspoelt met water). Je haardos wordt minder futloos en je krijgt er flink wat volume voor terug.

2. Wees zuinig met conditioner

Breng conditioner aan op de onderste helft van je haar. Zo zal het minder slap gaan hangen. Spoel de shampoo en crèmespoeling heel goed uit zodat er geen resten meer in je haar zitten die het kunnen verzwaren.

Christophe Robin volume conditioner dun haar
Volumizing Conditioner met rozenextract, Christophe Robin, €32

Shop hier

 

3. Wissel van shampoo

Het is verleidelijk om altijd dezelfde shampoo te gebruiken. Toch wissel je beter af. Vergeet niet dat je haar regelmatig verandert en dus ook behoefte heeft aan een ander soort verzorging. Veroudering, kleuring en het weer zijn allemaal factoren die een invloed kunnen hebben op je lokken. Investeer in shampoos die speciaal ontwikkeld zijn voor fijn haar, zoals deze:

Maroccanoil shampoo volume
Volumeshampoo, Maroccanoil, €26

Shop hier

4. Was je haar niet te vaak

Je lokken te veel, of zelfs dagelijks, wassen zorgt ervoor dat je alle natuurlijke oliën van je hoofdhuid af spoelt, waardoor je haardos droog, dof en levenloos wordt. Als je niet teveel stylingproducten gebruikt, kan je eventueel wel dagelijks je haar spoelen met water. Je haar twee á drie keer per week is meer dan genoeg.

5. Kam nooit nat haar

Dunne haren kam je beter niet wanneer ze nat zijn. Nat haar breekt namelijk vrij snel. Het is daarom beter om te wachten tot je haren droog zijn en ze daarna voorzichtig te borstelen.

6. De juiste elastiekjes

Strakke kapsels kunnen helaas schadelijk voor je haar zijn, zeker op de plek waar je het elastiekje vastmaakt. Ook haarelastiekjes kunnen je haar beschadigingen of pluizig maken. Kies daarom voor een zachte, dikke elastiek die niet te strak zit, of ga voor onze all time favourite, de Invisibobble. Dit telefoondraad-achtige rekkertje zorgt voor perfecte kapsels zonder knopen.

invisibobble rekkertje dun haar
Invisibobble, €5,99

Shop hier

7. Wees lief voor je haar

Je kan je haar beter goed uitwringen en eventueel met een handdoek (zachtjes!) droog knijpen. Daarna kan je het verder föhnen. De beste oplossing is om je haar aan de buitenlucht te laten drogen.

8. Voorzichtig wassen

Fijn haar moet voorzichtig behandeld worden. Masseer je haar met je vingertoppen als je het wast. De massage zal ervoor zorgen dat je haarvaten gestimuleerd worden en geeft je haar volume.

9. Let op met stylingtools

Föhnen en stylen is een no go als je fijn haar hebt. Door de hitte van de haardroger, stijl –of krultang zullen je lokken hun elasticiteit snel kwijtraken. Kan je het toch niet laten? Zorg dan bij het droogblazen dat het apparaat op de laagste stand staat. Doe dit pas wanneer je lokken bijna droog zijn en gebruik altijd een beschermende spray.

Philip B haarspray fijn haar
Oud Royal Thermal Protection Spray, Philip B, €35

Shop hier

10. Investeer in een borstel

Een goede haarborstel is onmisbaar wanneer je dun haar hebt. Deze mag je hoofdhuid niet irriteren en zorgt ervoor dat je lokken niet vast komt te zitten. De borstel moet gemakkelijk door je haar glijden en de stekels moeten lang genoeg zijn om makkelijk te kunnen kammen. Investeer daarom in een exemplaar met rubberen grip of rubberen stekels, omdat deze voor mindere statische elektriciteit zorgen.

tangle teezer red fijn haar
Tangle Teezer, €11,21

Shop hier

De mooiste kapsels van beroemdheden

Je bent niet alleen met je fijne lokken, kijk maar naar deze beroemde gezichten. Nood aan stylinginspiratie? Neem deze beelden mee naar je volgende kappersafspraak.