Van Cowgirl tot Uptown: de mooiste haarkleuren voor de herfst

Gepubliceerd op 31 oktober 2023 door Sam Vandenbosch
Van Cowgirl tot Uptown: de mooiste haarkleuren voor de herfst Bron: Shutterstock

Nieuw seizoen, nieuwe ik! Dit zijn de 5 trending haarkleuren die je overal zal spotten deze herfst en winter.

Nu het kouder wordt, begint het bij ons te kriebelen om een volledig nieuwe look aan te meten. Het tussenseizoen zorgt dan ook jaarlijks voor een piekperiode bij de kapper. Dit zijn de haarkleuren die het populairst zullen worden deze herfst.

Cowgirl Copper

De herfst is aan de gingers! De warme tonen van deze speelse, rosse haarkleur passen perfect bij de herfst, vraag het maar aan Kendall Jenner. De kleur Cowboy Copper verleent z'n naam aan de aesthetic die gelijktijdig populair werd en erg aansluit bij de Western look, vol met denim-op-denim, buckle belts en cowboylaarzen. De tint is bijzonder veelzijdig doordat het verschillende ondertonen bevat: koper, brunette en caramel. Zo kan je spelen met high- en lowlights om de perfecte mix te vinden die bij jou past.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)

Uptown Blonde

Als we aan glamour denken, schieten ons de oude Hollywood beelden uit de jaren '90 te binnen. Dat is dan ook precies de tint die we met Uptown Blonde voor ogen hebben. Deze chique haartint geeft een bijzonder gepolijste en dure uitstraling. We hebben het hier over een iets donkerder blond, steeds zo sleek gestijld dat je haar wel van fluweel lijkt te zijn. Perfect bij een diadeem, hoge paardenstaart of strakke dot.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw)

Liquid Brunette

Net zoals bij Uptown Blond, laat Liquid Brunette je haar er geweldig gezond, glanzend en zelfs "vloeibaar" uitzien. Zo geeft het de chocoladetint extra diepte en dimensie. Het is de brunette kleur die we kennen van de iconische filmsterren van vroeger, zoals Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor of Sophia Loren. Niet te verwonderen dus dat Liquid Brunette garant staat voor een tijdloze, elegante uitstraling, en dat heeft ook huidig popster Olivia Rodrigo begrepen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olivia Rodrigo (@oliviarodrigo)

Auburn red

De eerste bladeren vallen van de bomen en de redactie is het unaniem eens: wij willen naar rood en zeker als het over deze gedurfde tint gaat. Sexy, stoer én perfect voor spooky season, zeker als je een wat bleker type bent. Experimenteer met de tint die het best bij jou past, door eventueel donkere ondertonen aan de mix toe te voegen. Inspiratie vind je bij Sophia Bush in de 00s en Shay Mithchells prachtige look vorige herfst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door María Bernad (@maria_bernad)

Candlelit Brunette

Candlelit Brunette heeft een bruine basiskleur met daarin gouden highlights verweven. Zo lijkt het alsof je altijd in een zonnestraal zit. Deze gouden kleur, gedragen door Hailey Bieber, Zendaya en Kaia Gerber, geeft je haar een prachtige schijn en beleeft een heus it-moment bij de celebs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kaia (@kaiagerber)