Je haar kleuren zonder schade? ELLE test een hair glaze

Geüpdatet op 7 juni 2022 door Lore Ginneberge
Je haar kleuren zonder schade? ELLE test een hair glaze Wella

Een kleuring vol leven die je haar niet beschadigt, klinkt te mooi om waar te zijn? ELLE test de Shinefinity Color Glaze van Wella.

Wat de haartrends ook voorspellen, gezonde en glanzende lokken zijn altijd in trek. Voor een ultraglossy coupe vraag je je kapper om een 'hair glaze', een semi-permanente behandeling die je haar voorziet van een tijdelijk tintje en een flinke dosis shine.

Wat is een hair glaze?

Je hebt misschien al gehoord over hair glossing en hair glazing, twee behandelingen die het haar - je raadt het al - van een uitzonderlijke glans voorzien. De twee termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar betekenen niet helemaal hetzelfde. Beide treatments geven je lokken een glansboost en een subtiel kleurresultaat. Maar in tegenstelling tot een glaze, gebruikt de kapper een gloss meestal in combinatie met een permanente kleur. Een glaze daarentegen voorziet het haar van glans en een semipermanente tint, alsof je een topcoat op je haar aanbrengt, en blijft enkele weken zitten.

Shinefinity van Wella

Wella komt met een gloednieuwe color glaze die het haar van glans en een tintje voorziet zonder te beschadigen. Het Shinefinity-gamma met 32 tinten verdeeld in 4 families (warms, naturals, cools en boosters) maakt de mogelijkheden eindeloos. Experimenteer met een donkerdere tint, ga voor koper of geef je eigen haarkleur een opfrisbeurt. Het beste nieuws? Na enkele weken heb je je eigen haarkleur terug. Als je rekent op ongeveer twee wasbeurten per week, blijft het effect vijf tot zelfs zeven weken zichtbaar. De toepassingen zijn dan ook zeer breed, zegt kapper Jochen Vanhoudt die met Shinefinity werkt in zijn salon. "Van jonge meisjes die willen experimenteren tot mensen met extreem beschadigd haar of klanten met een doffe kleur na een vakantie, iedereen komt in aanmerking voor deze behandeling."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wella Professionals (@wellahair)

Wat is het verschil tussen een glaze en een toner?

Hoewel een toner ook vaak ingezet wordt om de gewenste tint te krijgen (vaak op blond gekleurd haar), zijn er heel wat verschillen met de Shinefinity color glaze. Het belangrijkste onderscheid is dat die laatste geen sporen nalaat op het haar, aldus Jochen Vanhoudt. "We noemen Shinefinity daarom een 'behandeling' en geen 'kleuring', want het tast je haar niet aan. Dit nieuwe product focust bovendien op glans. Het zorgt voor een gezond, levendig effect dat je met een toner niet kan evenaren."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jochen Vanhoudt (@jochenvanhoudt)

Een ander voordeel is dat het haar na enkele weken zijn eigen kleur terugkrijgt. "Vaak merken klanten dat hun haar er met een askleurige toner achteraf net geler uitziet. Het eigen haar krijgt dan een warme gloed door de peroxide in de toner. Dat risico loop je niet met een Shinefinity-behandeling.

De Shinefinity Zero Lift Glaze uitgetest

Al die beloftes op papier zijn één ding, maar om te weten hoe de behandeling werkt moet je 'm natuurlijk testen. Ik plof neer in de Jochen Vanhoudts kappersstoel voor een opfrisbeurt van mijn kleur en coupe. De kapper mixt twee types warm blond uit het Shinefinity-gamma voor een gepersonaliseerde tint die aanleunt bij mijn natuurlijke haarkleur. De formule is onschadelijk voor het haar en dat merk je meteen. De geur van de glaze is bijzonder aangenaam en ik hoef geen uren in de stoel te zitten: na een kwartier mag de glaze afgespoeld worden en is het tijd om te knippen. Even later ben ik niet langer blondine met uitgegroeide highlights maar heb ik een effen, chique donkerblonde bob.

Shinefinity Color Glaze van Wella
Het resultaat met de Shinefinity Zero Lift Glaze van Wella

Lees meer over de Shinefinity-behandeling of boek een afspraak via jochenvanhoudt.be

LEES OOK: