Dit zijn de mooiste openluchtzwembaden en zwemvijvers van België

Gepubliceerd op 25 juni 2019 door ELLE België
Dit zijn de mooiste openluchtzwembaden en zwemvijvers van België

Zin in een verfrissende plons tijdens deze snikhete dagen, maar niet gezegend met een eigen zwembad? Dit zijn de leukste openlucht zwembaden en zwemvijvers in Vlaanderen:

Vijverhof – Wevelgem

zwembad vijverhof wevelgem

Zin om te waterskiën, te pootjebaden of een flesje rosé te drinken met uitzicht op het water? Dan kom je bij het Vijverhof vast aan je trekken. Je kan er ook een hapje eten in het gelijknamige restaurant of in de pas vernieuwde cocktailbar Barke genieten van een lekkere selectie cocktails en tapas.

Adres:
Marremstraat 3
8560 Wevelgem

Lees ook: Wat te doen op warme dagen?

David Lloyd – Antwerpen

zwembad david Lloyd zwemmen zwembad Vlaanderen

Ontdek de vestiging in Antwerpen van de prestigieuze fitnessgroep David Lloyd. Goed voor een ultradeluxe sport- en onspanningscomplex met meerdere tennisbanen, sportzalen, een prachtige spa, een binnen- én een buitenzwembad. Het goede nieuws? Deze zomer kan je gratis een driedaagse dagpas scoren. Klinkt te mooi om waar te zijn, is het niet: reserveren doe je via deze link!

Adres:
Kattenbroek 3
2650 Antwerpen

Thermae – Grimbergen 

zwembad zwemvijver Grimbergen Vlaanderen

De allermooiste zwemvijver van het land staat in de Thermae spa in Grimbergen. In volle natuur werd een uitgebreide zwemplas aangelegd, omringd door comfortabele ligstoelen en lukraak gedropte saunahutjes. Het is een spa, dus maak meteen van de gelegenheid gebruik om jezelf op een heerlijke massage en detox lunch te trakteren. Pittig detail: het zwemgedeelte is enkel voor nudisten… maar de prachtige flora rond de vijver beschermt je tegen ondiscrete blikken!

Adres:
Wolvertemsesteenweg 74
1850 Grimbergen

Lees ook: Hoe draag je foundation in de zomer?

David Lloyd – Brussel

De originele David Lloyd staat in het Brusselse Ter Kamerenbos, in en rond een romantisch kasteeltje. Het idyllische zwembad is al langer een vaste waarde in Brussel, met dank aan het mooie zicht op de prachtige parktuin. Geen betere manier om even aan de stadsdrukte te ontsnappen, je voelt je even in de diepe Ardennen! Geen zin om een peperduur abonnement te betalen? Laat je verleiden tot een dagpas: eerder prijzig, maar je krijgt er wel een heerlijke dag voor terug!

Adres:
Lorrainedreef 41,
1180 Brussel

Zwemvijver Boekenberg – Deurne

zwembad boekenberg

Deze zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne is de grootste ecologische zwemvijver van Europa. Het is volledig vrij van chemicaliën, en bovendien gratis! In de zomer kan je van maandag tot en met vrijdag gaan zwemmen van 12u tot 20u, zaterdag van 12u tot 19u en zondag van 11u tot 18u.

Adres:
Van Baurscheitlaan 88
2100 Deurne-Antwerpen.

Capriani Lakeside – Mechelen

Mechelen zwembad zwemmen watersport

Wil je meer dan zwemmen alleen? In Mechelen kan je aan de Mechelse Waterski Klub (MWK) je kans wagen op waterskilatten. Na die sportieve uitdaging kan je terecht in het Capriani Lakeside restaurant voor een heerlijke cocktail of sunset dinner. In de late uurtjes vinden er regelmatig zwoele feestjes plaats, houd dus goed hun agenda in de gaten!

Adres:
Blarenberglaan 8
2800 Walem-­Mechelen.

O’Douce – Eke

openlucht zwemvijver zwembad België

Zelfde verhaal bij O’Douce, een waterskiclub dichtbij Gent. Leef je uit op het water en sluit af in het restaurant met lekkere fajita’s! O’Douce is open van woensdag tot zondag van 9u tot zonsondergang. Maandag en dinsdag enkel leden.

Adres:
Vijverstraat 1
9810 Eke

Damse Vaart – Brugge

openlucht zwemvijver zwembad BelgiëOok in de Damse Vaart kan je terecht voor een verfrissende duik. De Damse Vaart Oost meer bepaald is volledig uitgerust voor een sportief zwempartijtje: je kan er maar liefst 3 kilometer aan een stuk zwemmen, een aanrader voor wie zich op een triathlon wil voorbereiden!

Adres:
Damse Vaart
8430 Damme

Lakeside Paradise – Knokke-Heist

Knokke openlucht zwemvijver zwembad België

Het kleine zusje van de bekende strand- en surfclub Surfer’s Paradise bevindt zich in het Knokse achterland. Niet enkel zwempret in en rond dit meer: aan een goed uitgeruste katrolbaan leer je de beginselen van waterski, gevorderden kunnen er eveneens hun kans wagen op één van de indrukwekkende jumps. Een must voor sportieve zieltjes!

Adres:
Duinenwater 41
8300 Knokke-Heist

Lees ook: Tips voor een natuurlijk bruine huid

Provinciedomein Huizingen – Beersel

openlucht zwemvijver zwembad België

Op het provinciedomein Huizingen is er veel te doen (er is onder andere ook een dierenpark), maar om af te koelen kan je op de idyllische vijver rondom het kasteel roeien met roeibootjes en waterfietsen, of zwemmen in het verwarmde en door bomen omzoomde openluchtzwembad.

De attracties op het domein zijn in de zomer open op maandag tot en met vrijdag van 12u tot 18u, en op zaterdag en zondag van 12u tot 19u.

Adres:
Torleylaan 100
1654 Beersel.

Ipanema – Hasselt

openlucht zwemvijver zwembad België

Behalve een openluchtzwembad biedt Ipanema leuke beats en een lekkere Italiaanse keuken. Zin in een summer party? Check hun evenementen op Facebook of de website.

Ipanema is elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 14u.

Adres:
Trichterheideweg
3500 Hasselt.

Te warm om buiten te zijn? Bekijk één van deze tien zomerfilms.