Dit zijn de mooiste openluchtzwembaden en zwemvijvers in België

Geüpdatet op 20 juni 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Dit zijn de mooiste openluchtzwembaden en zwemvijvers in België Unsplash

Zin in een verfrissende plons tijdens deze snikhete dagen, maar niet gezegend met een eigen zwembad? Dit zijn de leukste openlucht zwembaden en zwemvijvers in Vlaanderen.

Vijverhof in Wevelgem

Zin om te pootjebaden, een glaasje rosé te drinken of je uit te leven in het Foudoo waterpark? Dan kom je bij het Vijverhof vast aan je trekken. Je kan er ook een hapje eten in zomerbar Lac Trois. Die is open van begin juni tot eind september. Vanuit de bar heb je uitzicht over het water wat zorgt voor het ultieme vakantiegevoel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vijverhof (@vijverhof.wevelgem)

Adres? Marremstraat 3, 8560 Wevelgem
Meer info? vijverhof.be en Foudoo.com

David Lloyd in Antwerpen

Ontdek de Antwerpse vestiging van de prestigieuze fitnessgroep David Lloyd. Goed voor een ultradeluxe sport- en onspanningscomplex met meerdere padel-en tennisbanen, sportzalen, een prachtige spa en bovenal een binnen- én een buitenzwembad.

Adres? Kattenbroek 3, 2650 Antwerpen
Info? davidlloyd.be

Thermae in Grimbergen 

De allermooiste zwemvijver van het land staat in de Thermae spa in Grimbergen. In volle natuur werd een uitgebreide zwemplas aangelegd, omringd door comfortabele ligstoelen en lukraak gedropte saunahutjes. Pittig detail: dit zwemgedeelte is enkel voor nudisten. Ben je toch meer op je gemakt in je bikini? Dan kan je kiezen voor het badpakgedeelte van de spa met onder andere twee buitenzwembaden en zelfs een floating bad.

Adres? Wolvertemsesteenweg 74, 1850 Grimbergen
Info? thermae.com

 

David Lloyd in Brussel

Het originele David Lloyd complex staat in het Brusselse Ter Kamerenbos, in en rond een romantisch kasteel. Het idyllische zwembad met zicht op de prachtige parktuin is al langer een vaste waarde in Brussel. Geen betere manier om even aan de stadsdrukte te ontsnappen, je waant je net in de Ardennen!

Adres? Lorrainedreef 41, 1180 Brussel
Info? davidlloyd.be

 

Zwemvijver Boekenberg in Deurne

Deze zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne is super ecologisch. Het water wordt natuurlijk gezuiverd door planten waardoor de vijver zelf volledig vrij is van chemicaliën. Er is ook een kleiner speelbad en een grote ligweide voor een hele dag zon- en waterpret!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sanne in Antwerpen (@san_twerpen)

Adres? Van Baurscheitlaan 88, 2100 Antwerpen
Info? antwerpen.be

 

Mechelse Waterski Klub

Wil je meer dan zwemmen alleen? In Mechelen kan je aan de Mechelse Waterski Klub je kans wagen op waterskilatten. Na die sportieve uitdaging kan je terecht in The View voor een heerlijk aperitief of sunset dinner. En zoals de naam al doet vermoeden is het uitzicht daar op zijn minst gezegd indrukwekkend.

Adres? Blarenberglaan 8, 2800 Walem-­Mechelen
Info? mwk.be en theviewmechelen.be

 

O’Douce in Eke

Zelfde verhaal bij O’Douce, een waterskiclub dichtbij Gent. Leef je uit op het water en sluit af in het restaurant met lekkere salades, pasta's en zelfs fajita’s! O’Douce is open van woensdag tot zondag van 9u tot zonsondergang. Op maandag en dinsdag zijn ze enkel voor leden open.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door O’Douce (@odoucebelgium)

Adres? Vijverstraat 1, 9810 Eke
Info? odouce.be

 

Damse Vaart in Brugge

In de Damse Vaart kan je terecht voor een verfrissende duik. De Damse Vaart Oost meer bepaald, is volledig uitgerust voor een sportief zwempartijtje: je kan er maar liefst 900 meter aan een stuk zwemmen. Een aanrader voor wie zich op een triatlon wil voorbereiden! Klein minpuntje: je moet wel aangesloten zijn bij een van de erkende Brugse zwemclubs om hier te mogen zwemmen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nancy (@nan_scapes)

Adres? Damse Vaart, 8430 Damme
Meer info? brugge.be

 

Lakeside Paradise in Knokke-Heist

Het kleine zusje van de bekende strand- en surfclub Surfer’s Paradise bevindt zich in het Knokse achterland. Hier vind je meer dan alleen zwemplezier: aan een goed uitgeruste katrolbaan leer je de beginselen van waterski en gevorderden kunnen er hun kans wagen op een van de indrukwekkende jumps. Een must voor sportieve zielen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lakeside Paradise (@lakeside.paradise)

Adres? Duinenwater 41, 8300 Knokke-Heist
Info? lakesideparadise.be

 

Ipanema in Hasselt

Behalve een openluchtzwembad biedt Ipanema leuke beats en een lekkere Italiaanse keuken. Check zeker hun Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de leukste feestjes bij het zwembad, zoals de Aperol Sunset Sessions op zaterdagen en zomerse DJ-sets.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ipanema (@ipanema_be)

Adres? Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt
Meer info? Op de Facebookpagina van Ipanema Hasselt

 

Recreatiedomein Hofstade in Zemst

Is de zee niet naast de deur voor jou? Geen probleem! Hier beleef je een echte strandervaring, maar dan iets dichter bij huis. De zwemvijver is namelijk volledig omgeven door een aangelegd strand. Honger gekregen van al dat zwemmen? Dan kan je heerlijk brunchen, lunchen of dineren op het strand bij beachbar Zuiderbad. En het wordt nog beter want elke vrijdag is er een beach barbecue!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZUIDERBAD (@zuiderbad_)

Adres? Tervuursesteenweg 399, 1981 Zemst
Meer info? sport.vlaanderen en zuiderbad.be

 

Zilvermeer in Mol

Ook hier krijg je de beach feeling te pakken door het grote aangelegde strand aan de zwemvijver. Ben je met kinderen op stap? Dan is dit dé ideale plek om je te verkoelen. Kids kunnen zich uren uitleven op de waterglijbanen en in de speeltuinen. Zoek je graag het avontuur op? Boek dan een echte duiksessie!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zilvermeer 🔥 (@zilvermeer)

Adres? Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol
Info? zilvermeer.be