Ontdek deze unieke Dior spa-ervaring in een trein

Gepubliceerd op 9 mei 2023 door Camille Vernin en ELLE België Foto’s: Belmond
Ontdek deze unieke Dior spa-ervaring in een trein

Wat is volgens jou het toppunt van luxe? Een suite in de Ritz, een betoverend diner in de Mamounia of een overloopzwembad 200 meter boven de zeespiegel? We hebben nog iets beters ontdekt.

Belmond, de pionier op vlak van luxereizen, kondigde onlangs de oprichting aan van de Dior Spa Royal Scotsman, in samenwerking met Dior Beauty. Concreet is dit een echte spa in een van de prachtige rijtuigen van de Royal Scotsman trein. Het decor? De indrukwekkende landschappen en spectaculaire valleien van Schotland, als eerbetoon aan Christian Dior's passie voor het land waar hij in 1955 een veelgeprezen modeshow organiseerde.

Twee kamers en drie verschillende behandelingen

Dit nieuwe welnessconcept is onderverdeeld in twee behandelkamers, ingericht met gelakt hout en de emblematische bordeauxrode Toile de Jouy van Dior. Kortom, een kleine oase van rust op rails waar passagiers in een bubbel van absolute ontspanning terechtkomen. Op het menu? Drie behandelingen op maat, geïnspireerd op de Schotse natuur.

De eerste behandeling is de D-Travel lichaamsmassage die 30 tot 60 minuten duurt. Het doel van deze behandeling is om zowel gifstoffen als spanning uit het lichaam te verwijderen door middel van langzame, rustgevende bewegingen die spierpijn verlichten.

De volgende behandeling is de D-Elements Full Body Treatment en duurt een uur. Ook deze behandeling is geïnspireerd op het Schotse landschap en zorgt voor ontspanning van lichaam en geest. Bij deze behandeling worden er eerst warme halfedelstenen op je rug aangebracht waarna een verkoelend briesje wordt gesimuleerd door middel van massagebewegingen. met een Dior body mist en een warme oshibori wordt de behandeling op een rustgevende manier afgesloten.

De laatste behandeling is het D-Highlands ritueel en duurt 60 minuten. Deze behandeling is geïnspireerd op de Kobido gelaatsmassage en hierbij wordt de huid verbeterd met behulp van de Dior Prestige lijn.

Dior Spa Royal Scotsman combineert de expertise van twee toonaangevende luxenamen en herstelt je algemene welzijn met een unieke schoonheidsbehandeling. Naast de Dior spa bestaat deze ervaring ook uit ontspannende buitenactivitetien zoals zwemmen in open water, wandelen en farm-to-table diners.

Avontuur of gastronomie?

Wil je deze oase van rust komen ontdekken, dan kan je deze zomer kiezen tussen twee verschillende routes met een compleet tegenovergestelde sfeer. Van 30 juni tot 3 juli pompt de adrenaline door je aders met het Highland Survival Adventure, een reisroute ontworpen met WILDNIS, experts in avontuurlijke luxereizen. Op het programma: verschillende uitdagingen in de wildernis op de meest afgelegen locaties in de westelijke Highlands, zoals buitenactiviteiten, verkenning van de plaatselijke fauna en flora, commandotraining van de Koninklijke Marine, lunch in de open lucht, abseilen van een waterval, wildzwemmen en nog veel meer.

Is een avontuurlijke vakantie niets voor jou? Dan is er van 4 tot 6 september de A Taste of Scotland-ervaring met Michelinchef Tom Kitchin. Deze reis is een culinaire escapade waarbij je de beste smaken van Schotland ontdekt. De meest bekroonde chef-kok van Schotland zal je alles leren over regionale specialiteiten en zijn 'nature to plate'-filosofie in praktijk brengen door je de uitzonderlijke zeevruchten, groenten, fruit en vlees te laten ontdekken die het land zo typeren. Op het menu: een exclusieve wijnmasterclass, uitgebreid viergangendiner, landactiviteiten, barbecue, whiskyproeverij in de legendarische Benromach distilleerderij, galadiner...

Meer info op belmond.com