Must visit: 5 mode-expo’s om bij weg te dromen

Gepubliceerd op 26 March 2019 door ELLE België
Must visit: 5 mode-expo’s om bij weg te dromen

Heb je zin om bij te leren over mode? Dan ben je bij deze musea aan het juiste adres, want je kan er terecht voor boeiende tentoonstellingen over onze favoriete passie. Laat je inspireren door sterke modevrouwen in het Modemuseum Hasselt of steek het Kanaal over en laat je onderdompelen in de prachtige, bloemrijke wereld van iconisch label Christian Dior.

1/

Wonder Women

Geloof het of niet, maar de expo 'Wonder Women - Sterke vrouwen in de mode' is de eerste tentoonstelling waar de focus op vrouwelijke ontwerpsters ligt. Een uniek moment in de geschiedenis, waar eens langs de andere kant wordt gediscrimineerd. Startend in de achttiende eeuw, word je meegenomen langs de ontwerpen van Coco Chanel, Elsa Schiaparelli,... naar het heden, waar je kennis maakt met werken van Comme des Garçons, Prada, Victoria Beckham... Feminisme ten top!

13.04.19>15.09.19
Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
modemuseumhasselt.be

2/

Maison Carine Gilson

Laat je meevoeren naar een droomwereld van sensualiteit, verfijning en virtuositeit. Een zestigtal creaties van Maison Carine Gilson illustreren haar indrukwekkende carrière en treden in dialoog met stukken uit de verzameling van het museum.

Juni 2019>maart 2020
Museumvoor het Kostuum en de Kant
Violetstraat 12, 1000 Brussel
http://www.fashionandlacemuseum.brussels/nl 

3/

Het meisje, de jurk en de parel

Het museum aan het Vrijthof staat in het teken van couturier Ronald Kolk en goudsmid Margareth Stalhman. De focus ligt op hun samenwerking door de jaren heen en toont een selectie van 50 jurken in combinatie met de indrukwekkende juwelencollectie van Stalhman.

09.03.2019>16.06.2019
Museum aan het Vrijthof
Vrijthof 18, 6211 LD Maastricht
http://www.museumaanhetvrijthof.nl

4/

Christian Dior: Designer of Dreams

Zin in een uitdaging, probeer dan zeker tickets te bemachtigen voor de tentoonstelling over de werken van Christian Dior. Je krijgt er meer dan 100 haute couture items te zien van 1947 tot nu. Onder andere jurken van prinses Margaret en actrice Jennifer Lawrence zijn verwerkt in de tentoonstelling.

Door het grote succes is de expo jammer genoeg uitverkocht. Geen nood, wie wil kan zijn kans wagen aan de balie van het V&A. Dagelijks zijn er vanaf 10 uur een beperkte oplage tickets beschikbaar. First come, first get.

02.02.2019>19.09.2019
Victoria and Albert Museum
Cromwell Road, SW7 2RL Londen
Verenigd Koninkrijk
vam.ac.uk

5/

Camp: notes on fashion

View this post on Instagram

Poucos looks resumem o conceito de “camp” tão bem quanto o maxivestido cheio de ironia da alta-costura de @ViktorandRolf. Não à toa, foi ele que recepcionou a imprensa na coletiva armada por Anna Wintour, Andrew Bolton - curador do @metcostumeinstitute - e Alessandro Michele, em Milão, para apresentar um preview da próxima exposição do @MetMuseum: “Camp: Notes on Fashion”, inspirada em um ensaio de Susan Sontag. No evento, foram revelados looks da @Gucci e da @PalomoSpain, que estarão na expo, e detalhes da sua montagem. “Sontag basicamente será o fantasma que narra a trajetória do camp na exposição, dividida em duas partes: passado e presente/futuro”, explicou Bolton. Saiba mais no link da bio. (Fotos @gettyimages) #MetGala #MetMuseum #CampNotesOnFashion

A post shared by Vogue Brasil (@voguebrasil) on

Deze tentoonstelling is misschien wel het hoogtepunt van het jaar. Naar aloude gewoonte is het thema gekoppeld aan dat van het Met Gala. Inspiratie voor de expo vonden ze in de essay van Susan Sontags uit 1964, die ‘camp’ omschrijft als de 'liefde voor het onnatuurlijke'.

09.05.2019>08.09.2019
Metropolitan Museum of Art
1000 5th Ave, NY 10028
Verenigde Staten
https://www.metmuseum.org

(Stagiaire Kaat Monsieur)