Must visit: 5 niet te missen mode expo’s

Geüpdatet op 12 september 2019 door Lore Ginneberge
Must visit: 5 niet te missen mode expo’s

Wanneer de dagen kouder en korter worden, ruilen we de zomerbars in voor mooie musea. Breng dit najaar zeker een bezoekje aan deze 5 mode expo's in binnen- en buitenland.

Mary Quant

Het Britse Victoria & Albert Museum brengt dit jaar een ode aan Londens meest iconische ontwerpster Mary Quant. Haar invloed reikt eindeloos en ook haar stijlgevoel kent geen grenzen. Ontdek hoe deze speelse designer een ware moderevolutie ontketende in de sixties en laat je inspireren.

Nog tot februari 2020 in het Victoria & Albert Museum, Londen.

Back Side / Fashion From Behind

Een boeiende expo over een vaak verwaarloosd onderdeel van kostuums: de rug. Dit onderbelichte aspect van kleding wordt tentoongesteld aan de hand van honderden stuks uit de Palais Galliera-collectie. Je kijkt niet alleen met nieuwe ogen naar mode, maar ook naar het menselijk lichaam, want de expo wordt gekoppeld aan sculpturen uit de collectie van Musée Bourdelle.

Van 5 juli 2019 tot 17 november 2019 in Musée Bourdelle, Parijs.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PALAIS GALLIERA (@palais_galliera) op

Let's Dance! Dansmode: van tuttu tot pattas

Het Gemeentemuseum Den Haag zocht in haar fantastisch modearchief naar alle kostuums en accessoires die te maken hebben met dans. Denk aan balletpakjes en kostuums uit dansfilms, maar ook kleding uit de hiphopwereld. Van jazz tot rock 'n roll en van John Travolta tot Beyoncé: dit wordt een swingende show om naar uit te kijken.

Van 28 september 2019 tot 12 januari 2020 in Gemeentemuseum Den Haag, Nederland.

Smuk: decoratie in de mode

Modemuseum Hasselt duikt in de pracht en praal van luxueus versierde mode. Denk jurken met parels, mantels met veren, kostuums met pailletten... Hoe werden deze technieken in het verleden vervaardigd en wat brengt de toekomst? Een niet te missen tentoonstelling met werk van Dior, Lanvin en Iris Van Herpen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Modemuseum Hasselt (@modemuseum_hasselt) op

Vanaf 12 oktober 2019 tot 8 maart 2020 in Modemuseum Hasselt

Textile as Resistance

Hoewel het MoMu momenteel gesloten is voor renovaties, zit het instituut allesbehalve stil. Om de tussenperiode te overbruggen leent het museum haar expertise uit en opent het her en der exposities rond mode. Dit keer slaan ze de handen in elkaar met Texture in Kortrijk, een museum gespecialiseerd in textiel. Samen openen ze 'Textile as Resistance' een actuele tentoonstelling met journalist Samira Bendadi en fotograaf Mashid Mohadjerin, die een pakkend verhaal vertellen over culturen, religies en onze maatschappij met textiel als leidraad.
Van 15 november 2019 tot 16 februari 2020 in Texture Kortrijk.