Must visit: 4 niet te missen mode expo’s in eigen land

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 door Lore Ginneberge
Must visit: 4 niet te missen mode expo’s in eigen land

Wanneer de dagen kouder en korter worden, ruilen we de zomerbars in voor mooie musea. Breng dit najaar zeker een bezoekje aan deze 4 mode expo's in eigen land.

DRESS.CODE.

Modemuseum Hasselt maakte van deze ongewone periode gebruik om haar eigen collectie uit te pluizen. Het resultaat is DRESS.CODE., een expo die volledig draait rond bijzondere collectiestukken en de verhalen erachter. Verwacht je aan nooit eerder getoonde stukken uit lang vervlogen tijden, boeiende analyses over stoffen en pasvormen, en veel Belgische mode.

mode expo
© Boumedienne Belbachir

DRESS.CODE. loopt van 1 oktober 2020 tot 9 mei 2021 in Modemuseum Hasselt

Masculinities

Voor het eerst in België wordt een expo volledig gewijd aan mannenmode. De tentoonstelling 'Masculinities' brengt bijna 100 stukken samen, waarvan zo’n twee derde uit de collecties van het museum zelf komt. Een twintigtal modehuizen en ontwerpers uit België of met een Belgische link zijn vertegenwoordigd, naast de grote buitenlandse namen van de herenmode.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fashion & Lace Museum (@fashionandlacemuseum) op

Nog tot 13 juni 2021 in het Mode- en Kantmuseum in Brussel.

Tim Walker, Wonderful Things

Hoewel deze fototentoonstelling meer toont dan mode alleen, staat fotograaf Tim Walker toch vooral bekend om z'n bijdrages aan tijdschriften als Vogue. 'Tim Walker, Wonderful Things' opende eerder al in het Londense Victoria & Albert-museum en brengt het bevreemdende universum van Walker nu naar Genk. De expo toont honderden beelden, zowel 'classics' als nieuw werk met onder meer Tilda Swilton en Grace Jonese in erg afwisselende, sprookjesachtige ruimtes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door C-mine (@cminegenk) op

Tim Walker, Wonderful Things loopt van 22 augustus 2020 t.e.m. 3 januari 2021 in C-Mine in Genk.

MOØDe

moode tentoonstelling mode expo
©Thibaut De Groote

Ook MOØDe is een expo die de grenzen tussen kunst, fotografie en mode opzoekt. Centraal staat het werk van fotograaf en filmmaker Anton Corbijn, die wereldberoemde portretten van onder meer Alexander McQueen, Kate Moss en Björk maakte. MOØDe wil aantonen dat mode werkelijk overal is. De tentoonstelling met bijna 200 werken, waarvan vele voor het eerst worden getoond, is in wereldprimeur te zien in Knokke-Heist.

MOØDe loopt van 27 september 2020 t.e.m 10 januari 2021 in CC Scharpoord in Knokke-Heist