Eerste editie van Antica Brussels zet spotlight op vrouwelijke kunstenaars

Geüpdatet op 7 april 2023 door Lore Ginneberge
Eerste editie van Antica Brussels zet spotlight op vrouwelijke kunstenaars Frans Smeer 'Francine a la Ciotat' - Claeys Gallery

Van 19 tot 23 april strijkt Fine Art Fair Antica neer in Tour & Taxis in Brussel. Een kunstbeurs met een hedendaagse aanpak die namen van eigen bodem en vrouwelijke kunstenaars centraal stelt.

Heel wat Belgische galerijen

Antica Brussel schuift aan op de kalender van grote evenementen in onze hoofdstad. Deze nieuwe beurs bouwt voort op de reputatie en het 45-jarige succes van Antica Namur en verhuist naar Brussel op de historische site van Tour & Taxis. Vandaag kan de beurs opnieuw bogen op een hoog kwaliteitsniveau met de aanwezigheid van veel gerenommeerde namen uit de nationale en internationale markt, met als belangrijkste kenmerken de hoge kwaliteit van de exposanten en het eclecticisme van de geboden werken en objecten. "80% van de exposanten op onze beurs zijn nationale galerijen. Die Belgische ondertoon vinden we zeer belangrijk," zegt directeur van Antica Luc Darte.

Arts d'Australie
Arts d'Australie

'Elles font l'art'

Ondanks de grote namen blijft het een toegankelijke kunstbeurs waar zowel oude meesters als modernistische werken te vinden zijn. Van woensdag 19 april tot en met zondag 23 april maak je er kennis met Elles font l’art, een breed maar zeer actueel thema voor een eerste editie, dat vrouwen in de kunstwereld in de schijnwerpers zet. De beurs brengt op die manier belangrijke Belgische en internationale galeries samen die een selectie schilderijen, meubels, sculpturen en objecten presenteren die ons meenemen op een reis door de belangrijkste tijdperken van de 'Haute Époque' tot nu.

"De belangrijkste troef van Antica blijft onze standvastige positie, ondanks de grote veranderingen van de Europese beurskalender. Dit jaar blijven decoratieve kunsten van de 18de & 19de eeuw, de XXe eeuw (vooral moderne en hedendaagse schilderijen), juwelen, vintage handtassen, maar ook meubelen van de Haute Epoque tot vandaag, dé sterke punten van onze beurs. Kortom, willen we met Antica Brussels een Fine Art beurs aanbieden met toegankelijke prijzen", aldus  Luc Darte.

Antica Brussels 2023

Preview: woensdag 19 april 2023 van 14:00 tot 22:00 uur (uitsluitend voor genodigden)

Vernissage: donderdag 20 april 2023 van 14:00 tot 22:00 uur

Beurs: vrijdag 21 tot en met zondag 23 april 2023 van 11:00 tot 19:00 uur

Info en tickets via antica.be