Agenda: op kunstroute met Brussels Gallery Walks

Geüpdatet op 15 juni 2020 door Lore Ginneberge
Agenda: op kunstroute met Brussels Gallery Walks

Na het grote succes van de voorbije Brussels Gallery Weekends start een nieuw concept: de Brussels Gallery Walks nemen je mee op zoek naar kunst in onze hoofdstad.

In september 2019 vond alweer de 13de editie van het Brussels Gallery Weekend plaats, waar zo'n 40 kunstgalerijen hun deuren openden voor het grote publiek. Diezelfde organisatie start nu met een nieuw concept, de Brussels Gallery Walks. Het gaat om wandelingen met gids doorheen verschillende delen en gemeentes, de ideale manier om Brussel eens op een andere manier te ontdekken en de drempel van galerijen te verlagen.

Brussels gallery walks

Op 22 februari start de eerste Gallery Walk in Sint-Gillis met een programma van formaat. Op het menu staan acht kunstlocaties: het Maison des Rendez-vous, Spazio Nobile, CLEARING, WIELS, Deborah Bowmann, La Forest Divonne, Damien & The Love Guru, Bernier/Eliades Gallery.
De organisatie werkt samen met Duvel en Café La Pompe en de eerste bezoekers zullen er worden beloond met een gratis biertje dankzij een sticker die ze ontvangen in één van de deelnemende galerijen. Het Café La Pompe wordt ook het vertrekpunt van de gegidste rondleidingen die van start gaan om 14u.

Alle info over de Gallery Walks vind je op de website.

Meer agenda tips: De expo van Louise Mertens in Antwerpen