6 bars in Brussel waar je natuurlijke wijnen drinkt

Geüpdatet op 15 juni 2020 door Elisabeth Debourse en Lore Ginneberge
6 bars in Brussel waar je natuurlijke wijnen drinkt© John Canelis

Of je nu fan bent of niet, natuurlijke wijn is hot en happening. Ook in deze 6 wijnbars zijn ze er vast van overtuigd: natuurlijk is beter!

Titulus

Titulus, gelegen aan de rand van de Matongé-wijk, huist één van Brussels beste wijnkelders. Sinds 2011 schenkt deze plek z'n beroemde 'Tête Red' en 'Tête Blanche', evenals honderden andere soorten. Het is hier bij Titulus dat de diversiteit van deze niche wijnsoorten zich toont, maar je kan er even goed proeven van lokale gerechten om te delen of, wie weet, een babbeltje slaan met vaste klanten uit de buurt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Titulus Pictus (@tituluspictus) op

Chaussée de Wavre 167A, 1050 Elsene

Ontdek ook enkele gezellige wijnbars in Gent

Rebel

Rebel is daarentegen een veel jongere toevoeging aan de natuurlijke wijnscène, want opende slechts enkele weken geleden zijn deuren in Elsene. De jonge sommelier Léo Robert biedt er een fijne selectie natuurlijke wijnen, vergezeld van de beroemde sharing dishes van restaurant Ötap. Blijf er gerust hangen, want elke avond mondt hier uit tot een feestje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door REBEL (@rebel_winebar) op

Lesbroussartstraat 48, 1050 Brussel

Calmos

Als je meer van het 'calmos'-type bent, moet je zeker in Sint-Gillis passeren. Sinds december vertrouwen we op eigenaars Marc en Barbara om ons de meest toegankelijke (en betaalbare) natuurlijke wijnen voor te schotelen. Dankzij de warme sfeer wordt Calmos gegarandeerd een favoriet adresje in de buurt, waar je de sceptici kunt overtuigen dat natuurlijke wijn echt wel de moeite is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Calmos (@calmos_lebar) op

Rue de Tamines 1, 1060 Sint-Gillis

Tortue

Tortue is een te gekke plaats in Ukkel waar je zeldzame glazen wijn drinkt, maar waar je even goed (net iets te lang) blijft plakken. Je spot er rasechte wijnfanaten alsook regelrechte rockliefhebbers, kortom de authentieke Brusselse scène. Na middernacht krijgt de bar een echte Brusselse clubsfeer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tortue (@clubtortue) op

Rue Edith Cavell 34, 1180 Ukkel

Chez Ta Mere

Een cocktailbar met een selectie natuurlijke wijnen? Brussel heeft het werkelijk allemaal. Bij Chez ta mère houden ze van al hun kindjes, van melkpunch tot rum en natuurlijke wijn. En net als de eigenaars van deze bar worden we regelmatig verliefd op de iconische wijnsoorten die Chris, de lokale sommelier meebrengt. Bonus: van een laat ontbijt tot geïmproviseerde feestjes, Chez ta mère lijkt wel op elk moment van de dag en nacht open te zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chez Ta Mère (@cheztamere) op

Chaussée d'Elsene 181, 1050 Elsene

Nabu

Om ervoor te zorgen dat er niet alleen hotspots in centrum Brussel zijn, heeft het broertje van wijnbar Tarzan (ook een aanrader!) zich gevestigd op de grens tussen Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe. Een cabardouche-sfeer in de winter en een terras dat open is tot de laatste zonnestraaltjes in de zomer, bij Nabu wordt je op elk moment in de watten gelegd. Net als bij Chez ta mère kan je hier eveneens komen lunchen.  Een betaalbare plat du jour bij je glas natuurlijke wijn, meer moet dat niet zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NABU (@nabubaravins) op

Albert-Elisabethlaan 35, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Meer adresjes in Brussel? Ontdek ook...