De 6 hipste wijnbars in Antwerpen

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door ELLE België
De 6 hipste wijnbars in Antwerpen

Niet enkel koffiebars rijzen als paddenstoelen uit de grond, ook wijnbars zijn een booming business. Dit zijn onze favoriete plekjes om te toasten 't stad:

Het goede nieuws voor ons? Topwijnen worden betaalbaar: je kan ze per glas proeven!

divin_©_kris_vlegels_0004
© divin

#1: Divin By Sepi

Sepideh Sedaghatnia, sommelier van het jaar (en ook wel bekend als jurylid uit Mijn Pop-uprestaurant), richtte Divin op: een wijnbar waar je kleine gerechtjes kan proeven, in combinatie met een shop waar je de beste wijnen, natuurlijke producten en delicatessen kan kopen. Ze mixt haar Iraanse roots met andere culturen en dat zie je ook in het bijzondere interieur.

divin_©_kris_vlegels_0005
© divin

Praktisch:

Verschansingstraat 5-7
2000 Antwerpen
Website

1/

o

#2: Avini

Het prestigieuze Toscaanse wijnhuis Avignonesi opende vorig jaar een wijnbar op het Zuid in Antwerpen. In Gazet Van Antwerpen zei wijnmaakster Virginie Saverys vorig jaar: "We willener onze eigen Avignonesi-wijnen aan de man brengen. Daarnaast verkopen we er de wijnen die we zelf in binnen- en buitenland verdelen, samen met een gevarieerde selectie van Italiaanse wijnen. Deze lijst wisselt maandelijks zodat we niet altijd dezelfde wijngaarden aan bod laten komen."

De wijnen komen rechtstreeks uit Italië en je kan een honderdtal Italiaanse wijnen aankopen er of één van de 35 wijnen per glas ontdekken.

 

DSC_6614-HDR

Praktisch:

Karel Rogierstraat 40
2000 Antwerpen
Website

2/

Baravin

#3: Baravin

Baravin is een kleine, niet-alledaagse wijnbar. De meeste wijnen kan je per glas betalen aan eerlijke prijzen (variërend tussen €4,50 tot €5,50). Uitbaatster Ann is een geweldige gastvrouw.

Baravin 2

Praktisch:

Minderbroedersrui 31
2000 Antwerpen

3/

Belgian Wine Bar

#4: Belgian Wines

De broers Jens (26) en Jonas De Maere (28) zijn gepassioneerd door Belgische wijnen. De jonge sommeliers openden in 2007 een winkel in Melsele en besloten vorig jaar naar Antwerpen te trekken om er de wijnbar Belgian Wines Bar op te starten.

De Belgian Wines Bar is een winkel én bar waar uitsluitend Belgische wijnen te verkrijgen zijn. Op de suggestiekaart staan telkens zeven seizoensgebonden wijnen. Daarnaast is er nog een uitgebreide wijnkaart met meer dan veertig Belgische wijnflessen, waar je ter plaatse van kan genieten of die je kan kopen aan een scherpe meeneemprijs. Combineer je glas samen met een portie Belgische kazen en charcuterie. Genieten maar!

Belgian Wine Bar 2

Praktisch:

Oudevaartplaats 24
2000 Antwerpen
Website

4/

bar soho

#5: Bar Soho

Tom Waes vormt samen met drie andere vrienden het brein achter Soho. De bar is gelegen op de Marnixplaats en is daarom een ideale locatie voor een aperitiefje alvorens het nachtleven in te duiken.

Het donkere en houten interieur zorgt voor een intieme sfeer. Plof neer in de comfortabele zetels en geniet van een goed glas wijn en een bordje tapas.

bar soho 2

Praktisch:

Marnixplaats 6
2000 Antwerpen
Website

5/

barbel_wijn_
© BarBel

#6: Barbel

De ontvangst is warm, het interieur Zuiders, de wijnen Europees en de Spaanse tapas zijn om duimen en vingers van af te likken. Daarnaast verwelkomt Eigenares Annabel Neyens haar klanten met open armen en een warme glimlach.

Volgens ready4boarding.be kan je in BarBel kan je genieten van drie witte, drie rode, één rosé en één prosecco. Alle wijnen komen uit Europa en ze werkt samen met een wijnimporteur die voornamelijk met kleine wijnboeren werkt.

Elke eerste donderdag van de maand organiseert BarBel een afterwork tapas. Tussen 18 en 21 uur krijg je bij een glaasje wijn een tapa naar keuze.

Zelf tapas maken? Ontdek hier 5 authentieke Spaanse recepten.

Fotoreportage: 460485 Juiste Adres BarBel CITTA wijnbar BarBel op de Vrijdagmarkt. buitenzijde, interieur, uitbater, details...Straat: Vrijdagmarkt 1 Gemeente: Antwerpen
© Joris Herregods

Praktisch:

Vrijdagmarkt 1
2000 Antwerpen
Website

(stagiaire Sarah Van Damme)