De 4 hipste wijnbars in Gent

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door ELLE België
De 4 hipste wijnbars in Gent

Niet enkel koffiebars rijzen als paddenstoelen uit de grond, ook wijnbars zijn een booming business. Dit zijn onze favoriete plekjes om te toasten in Gent:

© ona

#1: Ona

Ona is een no-nonsense wijnbar waar iedereen, ongeacht ervaring of kennis, kan proeven van een karaktervol glas. De jonge gelijknamige zaakvoerster (26) en sommelier in spe deed heel wat horeca-ervaring op als gerante van de Wasbar. Haar doel? Wijn naar élke Gentenaar brengen, snobisme achterwege laten en vooral haar voorliefde voor terroir en smaak delen met haar gasten. Op de kaart staan authentieke Europese wijnen vervaardigd door kleine boeren met een grote passie voor hun vak.

© ona
© ona

Praktisch:

Nederkouter 71
9000 Gent
Website

1/

Schermafbeelding 2016-03-10 om 13.28.28
© Evín

#2: EVÍN

Met haar dipoma geschiedenis vond Eva Van der Gucht niet onmiddellijk werk. Daarom besloot ze om van haar tweede passie haar beroep te maken en opende ze prompt een wijnbar. Evín Wine Store & Bar is bedoeld voor mensen die graag wijn drinken, maar niet goed weten welke ze lekker vinden. Verwacht hier dus geen dure, chique flessen. Eva serveert liever toegankelijke, betaalbare wijnen van over de hele wereld. Voor een glas betaal je €3,50 en een glaasje bubbels kost je €4,50.

Heb je in de bar geen keuze kunnen maken? Koop dan een wijnpakket van drie verschillende flessen en ontdek thuis zelf je favoriete wijn.

L_0001393900

Praktisch:

Sint-Margrietstraat 16
9000 Gent
Website

2/

baravins2
© Baravins

#3: Baravins

Deze bar à vins kan je het best omschrijven als een frisse, hippe bar met een Gentse toets. Dit is terug te vinden in het eigenzinnige interieur (die stoelen!) als op de wijnkaart.

Je kan er zowel kleine, onbekende als alom bekende wijnen proeven. De flessen komen onder andere uit Frankrijk, Spanje, Portugal, Hongarije en Italië. Probeer ook zeker de fruitsappen die gemaakt zijn op basis van de wijndruiven.

Klein hongertje? Baravins biedt seizoensgebonden vlees-, vis- en veggiehapjes aan en tijdens het weekend kan je er lunchen.

4654ad12-f636-4224-b569-e0aa6c4d27a2
© Baravins

Praktisch:

Steendam 53
9000 Gent
Website

3/
le-botaniste-2

#4: Le Botaniste

Vorig jaar opende Alain Coumont - oprichter van Le Pain Quotidien - Le Botaniste in de Gentse Hoornstraat: een vegetarisch én veganistisch restaurant waar men uitsluitend met plantaardig en biologische producten werkt. Bovendien profileert Le Botaniste zich ook als wijnbar. Er worden enkel natuurlijke wijnen aangeboden die geen sulfiet of andere chemische toevoegingen bevatten.

Hun credo? "Let food be thy medicine and medicine be thy food." 

le-botaniste

Praktisch:

Hoornstraat 13
9000 Gent
Website