Hotspots: 5 keer romantisch dineren in Brussel

Geüpdatet op 15 juni 2020 door Lore Ginneberge
Hotspots: 5 keer romantisch dineren in Brussel

Een romantisch avondje uit gepland met je long time lover of je eerste date? Een gemoedelijke omgeving, de juiste muziek en verrukkelijke gerechten brengen jou en je geliefde naar hogere sferen. Deze restaurants in Brussel hebben het allemaal:

1. The Living Resto & Winebar

Een beperkt aantal tafels, een prachtige marmeren bar... dit restaurant slash wijnbar bevindt zich op het charmante Rouppeplein. Het interieur straalt rust uit en de setting is zowaar gemaakt voor een intieme tête-à-tête. Wil je jullie romantische avond verderzetten? Boven het restaurant huist het Pillows Hotel... Need we say more?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Living Brussels (@thelivingrestaurant) op

Adres: Rouppeplein 17, 1000 Brussel

2. Le Berger by Vini Divini

Ook dit restaurant maakt deel uit van een hotel, *graag gedaan*, maar baadt helemaal in Italiaanse sferen. Waan je even op vakantie en slurp van je spaghetti terwijl jullie elkaar diep in de ogen kijken (maar houd die Lady & The Vagebond-scène voor op de hotelkamer alsjeblieft).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Le Berger by Vini Divini (@leberger_restaurant) op

Adres: Herdersstraat 24, 1050 Elsene

3. Le Wine Bar des Marolles

In een intiem zeventiende-eeuws pand middenin de Marollen vind je dit Brussels pareltje. Sommelier Vincent Thomaes stelt er zijn beste wijnen voor, maar daarnaast is de Wine Bar ook een uiterst sfeervolle bistro. Geniet van een glas biologische wijn bij een zorgvuldig bereid streekgerecht en voel hoe de tijd stilstaat.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Le Wine Bar des Marolles (@winebardesmarolles) op

Adres: Hoogstraat 198, 1000 Brussel - 's avonds open van donderdag tot zondag

4. Ma Jolie

Een mooie plek om met je geliefde te ontdekken. Dit nieuwe culinaire adres van een Franse topchef ademt een luxueus boudoirsfeertje uit. Met velvet banken, sfeervolle verlichting en huiselijke details zit je hier goed voor urenlang proeven van lokaal bereide gerechten (Van Tricht-kazen en brood van Chez Renard!), nippen van heerlijke cocktails en genieten van...elkaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ma Jolie Brussels (@majoliebrussels) op

Adres: Charleroisesteenweg 175, 1060 Sint-Gillis

5. La Villa Emily

Voor een speciale gelegenheid is er geen betere plaats dan La Villa Emily. Laat je meevoeren in het barokke interieur door de verfijnde gerechten van chef Mathieu Jacri. Oh, en vertelden we al dat hun avondmenu 'Passion' heet?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door La Villa Emily (@lavillaemily) op

Adres: Abdijstraat 4, 1000 Brussel