9 vegetarische recepten om je date mee te imponeren

Geüpdatet op 19 januari 2023 door Lore Ginneberge
9 vegetarische recepten om je date mee te imponeren

Liefde gaat door de maag en niets zorgt voor meer romantiek dan een zelfgemaakt diner. Is je love interest vegetariër en heb je totaal geen idee wat klaar te maken? Met deze vegetarische date-recepten score je gegarandeerd bonuspunten.

Heb je geen zin in het standaard restaurantbezoekje of wil je jouw date extra imponeren? Een diner bij kaarslicht bij jou thuis zorgt voor meer privacy, is beter voor je portemonnee én geeft je de kans om jouw kookkunsten te etaleren. Toch niet zo'n keukenprins(es)? Gelukkig zijn er tal van romantische recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Meer tijd om van elkaar te genieten!

1. Tips voor een romantisch diner

Een beetje nerveus voor je date? Met deze tips loopt de avond gesmeerd.

  • Check op voorhand of je date allergieën of speciale dieetwensen heeft. In dit geval is je date (of jijzelf) vegetariër, maar misschien zijn er ook bepaalde dingen die hij/zij echt niet lust. Vraag het.
  • Stel een menu samen en maak een boodschappenlijst. Zo vergeet je geen belangrijke ingrediënten.
  • Vergeet geen passende drankjes. Een lekker wijntje bij de pasta of een originele mocktail als aperitief maken het diner compleet.
  • Probeer zoveel mogelijk vooraf te bereiden. Dit zorgt voor minder stress en meer tijd met je date op de avond zelf.
  • Maak het jezelf niet té moeilijk. We get it: je wilt indruk maken op je date, maar presenteer liever een eenvoudige, met liefde gemaakte pasta dan een halfbakken poging tot haute cuisine.

De gouden regel is dus om jezelf en je kookkunsten goed in te schatten. Bekijk hier de lekkerste recepten naar jouw ervaring achter het fornuis.

2. Vegetarische recepten voor beginners

Pasta met lookboter, spinazie en parmezaan

Pint Embed Link

Dit simpele recept kan zelfs de grootste keukenkluns in elkaar flansen. Met slechts een handvol ingrediënten verras je jouw date met een cheesy spaghetti. Goed voor een vegetarische variant op Lady en de Vagebond?

Recept

Quiche met geroosterde groenten en geitenkaas

Pint Embed Link

Hoewel dit gerecht iets langer duurt (reken op een klein uurtje), hoef je bijna niets voor te bereiden. Groenten snijden en wachten tot de oven z'n werk doet, daarbij kan weinig foutlopen toch?

Recept

Noedels met tofu en sesam

Pint Embed Link

In ongeveer 20 minuten zet je deze Aziatische classic op tafel. Het sausje maak je vooraf, waardoor je de hele avond tijd hebt om je date beter te leren kennen.

Recept

3. Vegetarische recepten voor de ervaren kok

Gevulde aubergine met quinoa en romesco

Pint Embed Link

Aubergine is een all time favourite in de vegetarische keuken. Gevuld met quinoa, verse kruiden en romesco (een pittige Spaans sausje) komt de groente helemaal tot zijn recht. De saus kan je perfect op voorhand maken en bewaren in de koelkast. Reken op een halfuurtje bereidingstijd (waarvan 20 minuten bakken in de oven).

Recept

Linzenballetjes en citroenpesto

Pint Embed Link

Heb je voldoende tijd en goesting om te kokkerellen, dan zijn deze linzenballetjes een aanrader. Lekkerder dan de supermarktvariant, zeker in combinatie met de zelfgemaakte pesto. Serveer met je favoriete soort pasta.

Recept

Halloumi taco’s met ananas en aji verde

Pint Embed Link

Op zoek naar een exotisch gerecht voor een spicy date night? Zoek niet verder. Omdat je de salsa van ananas en het Peruviaanse sausje helemaal zelf moet klaarmaken, is dit gerecht niet op één-twee-drie klaar. Wel kan je alle componenten makkelijk van tevoren bereiden.

Recept

4. Vegetarische recepten voor topchefs

Vegetarische bouillabaisse

Pint Embed Link

Deze zuid-Franse klassieker bevat gewoonlijk vis als hoofdingrediënt. Voor de vegetarische versie vervang je die door knapperig geroosterde groenten, maar dankzij de witte wijn, zelfgemaakte aioli en enkele blaadjes nori krijg je toch die volle, zilte smaak.

Recept

Risotto met prei, champignons en truffel

Pint Embed Link

Niets schreeuwt 'ik hou van jou' als een zelfgemaakte risotto waarvoor je drie kwartier je arm hebt afgedraaid. Het is een feit: dit gerecht duurt lang en moet volgens de regels van de kunst bereid zijn. Maar het wow-effect van knapperig geroosterde champignons, smeuïge rijst en zachte witte wijn? Daar heb je echt wel wat armspierpijn voorover.

Recept

Zelfgemaakte ravioli met ricotta en asperge

Pint Embed Link

Nog zo'n Italiaanse klassieker. Iedereen die ooit zelf pasta maakt weet dat dat behoorlijk wat oefening en geduld vergt. De smaak van verse pasta is echter onovertroffen, dus wil je jouw (toekomstige) lover écht imponeren, haal die deegrol dan maar boven.

Recept

Meer dating tips? Dit is de perfecte jurk voor elk soort afspraakje. Heb je de eerste date al achter de rug? Deze test berekent of jullie een toekomst hebben samen.