First date: de perfecte jurk voor elk soort afspraakje

Gepubliceerd op 29 april 2019 door Lore Ginneberge
First date: de perfecte jurk voor elk soort afspraakje

De lentekriebels zijn er weer,  geen beter moment om aan het te daten te slaan. Maar welke outfit kies je voor een eerste afspraakje?

Heb je jouw first date in the pocket? Na het kiezen van een geschikte activiteit, maak je je waarschijnlijk druk over de juiste outfit. Je wilt mooi en verzorgd overkomen, maar ook jouw persoonlijkheid tonen. Een kleedje is de makkelijkste optie, want je hoeft geen hele outfit samen te stellen. Van mini jurk tot maxi dress, dit is het ideale exemplaar voor elk soort afspraakje:

1/

In de natuur

Willen jij en je date genieten van de buitenlucht? Kies voor een comfortabele midi jurk. Aangezien je waarschijnlijk een eindje zal wandelen, combineer je 'm best met sneakers of sandaaltjes, tenzij je een volleerd stiletto-loopster bent. jurken eerste date outfits_midi

  1. Midi jurk met bloemenprint, & Other Stories, €89.
  2. Midi jurk met palmbladeren, Topshop, €68.
  3. Midi bloemenjurk, Zara, €49,95.

2/

Fancy diner

Gaan jullie meteen lekker uit eten? Zoek op voorhand het restaurant even op, zodat je weet wat te verwachten qua dresscode. Dit is de ideale gelegenheid voor een glamoureuze look. Een fancy dress is de makkelijkste optie, maar draag geen ultra chique outfit als je dit niet gewend bent. Het is de bedoeling dat je jouw persoonlijke stijl laat spreken.

date fancy jurk

  1. Jurk met V-hals, Zara, €29,95.
  2. Zwarte jurk met ceintuur, Mango, €59,99.
  3. Roze jurk met kant, H&M, €59,99

3/

Een feestje of concert

first date mini jurk

Voor muziekliefhebbers of party animals is samen uitgaan perfect als eerste date. De temperaturen kunnen snel stijgen op feestjes (zeker met een hot date), dus een kort kleedje kan perfect.

  1. Leren jurkje, River Island, €135.
  2. mini jurk met spaghettibandjes, Missguided, €29,95.
  3. Korte jurk met panterprint, Mango, €35,99.

Lees ook: Zo kelder je je kansen op een tweede date.

4/

Casual op café

date jurkjes casual hemdjurk

De meeste eerste dates vinden waarschijnlijk plaats op café. Niets mis mee, want er is weinig druk en je kan indien nodig snel weer vertrekken. Ook je look kan volledig casual,  zoals een hemdjurk, want niemand wilt compleet overdressed verschijnen in een bruine kroeg. Gaan jullie naar een iets chiquere bar, dan kan ook je outfit een upgrade gebruiken.

  1. Kaki hemdjurk, G-star, €139,95.
  2. Hemdjurk met bloemen, Scotch & Soda, €129,95
  3. Jeansjurk, H&M, €34,99.

5/

Zon, zee, strand

strandjurk first date

Een first date op vakantie of een love interest aan de Belgische kust? Een strandoutfit kiezen kan intimiderend voelen voor een eerste date, want je geeft meteen veel bloot. Letterlijk. Toch ben je niet verplicht om all the way in een mini bikini te verschijnen. Er zijn genoeg mooie strandjurken in de rekken. De rest krijgt hij later wel te zien...

  1. Halterjurk, Topshop, €68.
  2. Maxi jurk, & Other Stories, €99.
  3. Tropische maxi jurk, Guess, €149,90.