Zo kelder je je kansen op een tweede date

Gepubliceerd op 7 november 2017 door Maxine Detaellenaere
Zo kelder je je kansen op een tweede date

Dit moet je vooral NIET doen, wil je een tweede afspraakje scoren

De eindejaarsperiode sluipt langzaam dichterbij, en daarmee ook de vele familiefeesten en etentjes met vrienden. Voor de singles onder ons kan dat vooruitzicht heel wat stress bezorgen. Deze tijd van het jaar gaan er dus velen onder ons op een eerste afspraakje. Wil je complete radiostilte na date numero uno vermijden? Wij vroegen de mannen in ons leven bij welk gedrag ze gillend het hazenpad kiezen. Dit waren hun eerlijke antwoorden, read and learn!

first date tips

#1 Praten over je ex

Dé dooddoener. Urenlang zitten doorbomen over waarom je ex toch zo'n rotzak was. Het is allesbehalve classy en doet je mogelijke nieuwe beau geen medelijden met je krijgen. Integendeel, die is alle mogelijke manieren aan het bedenken om zo snel mogelijk het gebouw te verlaten.  And he was never heard from again...

#2 Constant met je gsm bezig zijn

Ja, je vriendinnen zijn vast supernieuwsgierig naar hoe de date verloopt, maar hou dat voor de girls night achteraf. Je hoeft heus geen live feed van de avond te geven. Het komt ook echt niet sympathiek over naar je gesprekspartner toe als je constant op je iphone zit te tokkelen. Leg die gsm dus AF en focus op de persoon voor jou. Luisteren is sexy!

1/

#3 Veel te laat komen

We snappen dat je wel eens graag fashionably late bent, maar zeker als je een eerste afspraak met iemand hebt is dit een big no-go. Het getuigt van weinig respect voor de ander en tegenwoordig weet je door je gsm iedere seconde van de dag de juiste tijd. Dus flauwe excuses als 'ik wist niet dat het al zo laat was' of 'mijn horloge viel stil' zijn verloren moeite.

#4 Niets betalen

Ladies, we zijn de eenentwintigste eeuw. Ga er dus niet vanuit dat de man zomaar eventjes het geld voor jouw drie gin & tonics à la € 15 per stuk zal ophoesten. Stel op z'n minst voor om jouw deel te betalen, je bent uiteindelijk een onafhankelijke vrouw. Grote kans trouwens dat hij toch betaalt. Maar door voor te stellen om de rekening te delen, kom je tenminste niet over als een golddigger.

first date tips

2/

#5 Geen moeite doen

Oké, oké, we weten allemaal dat echte schoonheid vanbinnen zit en dat naturel het mooist is. Maar je hoeft nu ook weer niet met ongewassen haar en in je oude joggingbroek komen opdagen. Trouwens wat is er nu leuker dan voor je date begint wat Beyoncé op te leggen en uitgebreid met vriendinnen dé ideale outfit uit te kiezen.

#6 Te veel praten

Natuurlijk wil je dat de mogelijke liefde van je leven zoveel mogelijk over je weet. Maar hou nog iets over voor de volgende date. Stel hem ook vragen en laat hem uitpraten. Wie weet pas je eigelijk helemaal niet samen. Beter om dat zo snel mogelijk te weten te komen.

 

first date tips

3/

#7 Ongeïnteresseerd zijn

Geloof het of niet, maar de zon gaat niet speciaal voor jou op. Wij juichen alleen maar toe dat je een gezonde dosis zelfvertrouwen hebt, maar enkel met jezelf bezig zijn is allesbehalve aantrekkelijk. Ook quasi blasé telkens met slechts drie woorden antwoorden is verre van mysterieus, maar gewoon irritant. Toon interesse in je date, stel vragen en luister ook echt naar zijn antwoord. Vraag niet enkel iets omdat het moet om dan direct weer over jezelf te beginnen.

#8 De man alles laten kiezen

Ja natuurlijk moet je niet van in het begin al je eisen opleggen. Maar geloof het of niet, voor mannen is het soms ook lastig om telkens het voortouw te moeten nemen. Stel dus zelf eens een activiteit of een adresje voor, hij zal je dankbaar zijn voor je initiatief.

 

first date tips

4/

#9 Je supersexy kleden

Misschien een onverwachte tip, maar als je op zoek bent naar een relatie, en niet naar een nachtje casual fun, kleed je dan niet te sensueel. Vaak zijn korte rokjes en torenhoge stiletto's ook niet de meest comfortabele outfits, en eerste dates bezorgen al genoeg druk zonder extra stress voor wardrobe malfunctions.

#10 iets te veel cocktails achterover slaan

Een negroni of twee kan zeker helpen om je zenuwen te kalmeren en het gesprek net iets vlotter te laten lopen. Maar ken je limieten en hou je er ook aan. Kwestie van emotionele buien, te openhartige verhalen of dramatische stemmingswisselingen te vermijden.

Wil je op zeker spelen wanneer de date echt niet loopt zoals gepland? Lees dan zeker hoe je een vervelende date afbreekt.

first date tips