De 10 mooiste terrasjes aan de kust

Geüpdatet op 23 oktober 2017 door ELLE België
De 10 mooiste terrasjes aan de kust

colter

Een weekendje aan zee gepland? Wij geven je een overzicht van de mooiste terrasjes aan de kust. Weet je meteen wat gedaan tussen het shoppen en het go-karten door!

LEES OOK: DE BESTE TERRASSEN VAN BRUSSEL 

LEES OOK: DE BESTE TERRASSEN VAN ANTWERPEN

LEES OOK: DE BESTE TERRASSEN VAN GENT

LEES OOK: DE BESTE TERRASSEN VAN BRUGGE

1/

Siësta Beach (Knokke & Blankenberge)

siesta

Eenvoud, luxe, een tikje bling bling en schoonheid - dat vind je bij de beach club Siësta Beach in Knokke. Tijdens de warme zomermaanden is dit een van dé hotspots aan de kust. Ga erheen om te genieten van de zon, een gin tonic, een potje petanque en, als het iets wilder mag, een zwoel strandfeestje! Sinds kort heeft de beach club er ook een jonger broertje bij in Blankenberge.

Siësta Beach // Zeedijk 700, 8300 Knokke-Heist en Zeedijk 220, 8370 Blankenberge

2/

Icarus Surfclub (Zeebrugge)

Dj's hand on controller

Bij Icarus Surfclub gaat het er allemaal iets chiller aan toe. Niets moet, alles mag. Wie wat avontuurlijker is aangelegd, kan een lesje surfen of kiten meepikken. Om daarna uit te blazen op het strand met een biertje en een dansje.

Icarus Surfclub // Zeedijk 50, 8380 Zeebrugge

3/

Monroe Beach (Knokke)

Gallery-Sfeer-21

Mag het al eens iets meer zijn? Dan is Monroe Beach vast iets voor jou! De jongste telg in de generatie beach clubs zweert bij de slogan ‘feel the vibe of a real luxury beach'. En dat maken ze ook helemaal waar: waan je in het mooie Saint-Tropez met een fancy cocktail in de hand en wat house beats op de achtergrond.

Monroe Beach // Ter hoogte van Zeedijk 711 - Duindistelstraat, 8300 Knokke-Heist (Zoute)

4/

Point De Vue (Duinbergen)

Schermafbeelding 2014-05-05 om 17.37.38

Decadent ontbijtje of liever een pannenkoek? Waar jouw buikje ook naar hunkert, bij Point De Vue doe je dat met een panoramisch zeezicht!

Point De Vue // Zeedijk Duinbergen 386, 8301 Knokke

5/

Twinsclub (Bredene)

twins

Het is een beetje zoeken tussen de duinen, maar eenmaal je deze surfclub gevonden hebt, blijf je ongetwijfeld plakken tot na zonsondergang! Surfen, zeilen, fietsen, kiten, skimboarden,... sport addicts weten wat te doen bij Twinsclub. Liever lui dan moe? Verover een plekje op het houten terras en geniet van het heerlijk uitzicht en het surfend schoon.

Twinsclub // Driftweg 698450 Bredene

6/

De Verbeelding (Oostduinkerke)

De Verbeelding staat bekend om de vriendelijke bediening en wordt wel meer dan eens het gezelligste terras van Oostduinkerke genoemd. Reken daar nog een uitgebreide lunchkaart, een ruim assortiment aan thee’s en heerlijke desserts bij, en je hebt de perfecte plek gevonden voor een lunch of een vieruurtje.

De Verbeelding // Zeedijk 471, 8670 Oostduinkerke

7/

Blue Buddha (Knokke)

blue

In Blue Buddha Beach Club brengen eigenaars Christoph en Ann het broeierige Ibiza iets dichterbij. Denk dus cocktails, dj's en zon! Om 20u worden de laatste drankjes op het strand geserveerd. Wie dan nog niet naar huis wil, kan het feest nog tot in de vroege uurtjes verderzetten in de Lounge Club iets verderop.

Blue Buddha Beach Club // Zeegrasstraat 1, 8301 Knokke-Heist

Blue Buddha Lounge Club // Herenweg 1, 8300 Knokke-Heist

8/

't Zoet Genot (Oostduinkerke)

genot

Of het simpel genot? Want wat verlangt een mens nog meer dan een hemelse coupe aardbeien of een verrukkelijk stuk taart? Het leven kan toch zo simpel zijn!

’t Zoet Genot // Zeedijk 476, 8670 Oostduinkerke

9/

Ostend Queen (Oostende)

ostend

Ostend Queen staat tot ver buiten de kuststreek bekend om de heerlijke verse visbereidingen. Of is het om het fenomenale uitzicht over de kustlijn? Wat het ook moge zijn, dit plekje op het dak van het Kursaal verdient zeker een bezoek.

Ostend Queen // Monacoplein, 8400 Oostende

10/

Ipanema (De Haan)

ipa

Als je Ipanema in De Haan binnenstapt, krijg je meteen het gevoel dat je op een tropisch zandstrand staat: palmbomen, cocktails en wiegende heupen. Een goedkoop alternatief voor een reisje naar de Caraïben!

Ipanema // Grotestraat 8, 8420 De Haan

(Stagiaire Natalia Tjurina)