De 10 mooiste terrasjes in Antwerpen

Geüpdatet op 12 februari 2019 door ELLE België
De 10 mooiste terrasjes in Antwerpen

opening

De zon is is even in het land, terrasjesweer! Wij geven je de 10 mooiste plekjes in Antwerpen.

1/

COFFEELABS

Zin in een koffie na het shoppen? Ga langs bij Coffeelabs, een hippe koffiebar in een zijstraat van de Meir. Op het dakterras The Next Level waan je je in het New Yorkse Soho. De bamboo planten en het valse gras onder je voeten maken het uiterst gezellig.

coffeelabs-pola
Coffeelabs // Lange Klarenstraat 19, 2000 Antwerpen

 

2/

LOJOLA

Hier is het heerlijk vertoeven in een kleurrijke strandstoel nabij de Carolus Borromeus kerk. Je kan in dit sympathiek koffiehuisje terecht voor de overheerlijke koffie, maar de huisgemaakte  ice-tea is ook zeker het proberen waard.

lojola
Lojola // Hendrik Conscienceplein 14, 2000 Antwerpen

3/

DE BROERS VAN JULIENNE

Wie even aan alle drukte in de stad wil ontsnappen, moet een bezoekje brengen aan De Broers van Julienne. Op dit verdoken terrasje kan je 's middags genieten van heerlijk vegetarisch eten met biosapjes.

julienne
De broers van Julienne // Kasteelpleinstraat 45-47, 2000 Antwerpen

4/

ZOMERBAR

Je hoeft niet altijd te reizen naar een exotisch oord om even tot rust te komen, deze bar heeft het allemaal: zand, strandstoelen, strooien dak hutjes, en cocktails. Voetjes in het zand en genieten maar.

zomerbar-pola
Zomerbar // Ledeganckkaai, 2000 Antwerpen (enkel open in de zomermaanden)

5/

MADEMOISELLE MOUSTACHE

Studenten kennen deze hotspot ongetwijfeld, de koffiebar ligt dan ook midden in de studentenbuurt op de Paardenmarkt. Een hip adres waar je ongegeneerd met een koffiesnor mag slurpen van je tas.

mademoiselle
Mademoiselle Moustache // Paardenmarkt 21, 2000 Antwerpen

6/

CAFE STORM

Dit café op het gelijkvloers van het MAS museum is absoluut één van de mooiste terrasjes in Antwerpen. Met uitzicht op het Het Eilandje en de jachthaven heeft Cafe Storm wel degelijk een terras with a view.

cafestorm
Café Storm // Hanzestedenplaats 5, 2000 Antwerpen (Het Eilandje)

7/

BARNINI

Een knus terrasje dat je al snel tot vaste klant zal omtoveren. Met haar mix van vintage meubeltjes is de huiselijke sfeer er verzekerd!

 

barnini-pola
Barnini // Oude Vaartplaats 10, 2000 Antwerpen

8/

DE ZOMERFABRIEK

De campers en de plastieken stoeltjes van deze fabriek geven je dat nostalgische roadtrip gevoel. Een stop aan dit adres is dan ook een echte aanrader.

zomerfabriek-pola
De Zomerfabriek // Minckelersstraat, 2000 Antwerpen (enkel open tijdens de zomermaanden)

9/

CAFE CAMINO

Op de vrijdagmarkt trekken deze terrasstoeltje in alle kleuren van de regenboog ongetwijfeld je aandacht. In dit klein maar fijn café kan je terecht voor een verrassend Aziatisch broodje. Je kan ook altijd een duik nemen in het uitnodigende plonsbadje.

camino
Café Camino // Vrijdagmarkt 5, 2000 Antwerpen

10/

PATINE

Onderuitzakken met een glas wijn in je hand kan je op het terras van Patine. Deze wijnbar in familiale sfeer vindt je aan het Musem van Schone Kunsten.

patine-pola
Patine // Leopold de Waelstraat 1, 2000 Antwerpen

(Stagiaire Oona Smet)