De 10 mooiste terrasjes in Brussel

Geüpdatet op 8 april 2015 door ELLE België
De 10 mooiste terrasjes in Brussel

terrassenVandaag en morgen is de zon terug, terrasjesweer! Wij geven je de 10 mooiste plekjes in Brussel.

LEES OOK: De leukste terrasjes van Antwerpen

LEES OOK: De leukste terrasjes van Gent

LEES OOK: De leukste terrasjes van Brugge

1/

Le Petit Canon

b1

De heilige drievuldigheid: een goed glas wijn, een lekker stuk kaas en fijne charcuterie. Le Petit Canon is het adres bij uitstek voor wijnliefhebbers.

Le Petit Canon // Lesbroussartstraat 91, 1050 Elsene

2/

Le Tavernier

b2

Een simpel terras voor jonge en vrije geesten. Le Tavernier is dé hotspot onder locals.

Le Tavernier // Boondaalse Steenweg 445, 1050 Elsene

3/

Le Stam

b3

Onmogelijk te ontkomen aan deze gloednieuwe bar in de Brusselse wijk Matongé. Stam is een warme plek waar diversiteit centraal staat en waar je perfect kan relaxen.

Stam // Bouréstraat 1, 1050 Elsene

4/

Le Waff

b4

Wie van design houdt, moet ongetwijfeld eens naar Waff gaan. Een ruim, modern terras waar er elke dag van de week wel iets te beleven valt. Feestje, iemand?

Waff // Boondaalse Steenweg 445, 1050 Elsene

5/

Chez Franz

b5

Deze bistro is de ideale locatie om te genieten van een heerlijke burger terwijl je nipt van een lekker wijntje. Dankzij het uitstekend georiënteerde terras krijg je er nog eens een mooie teint bij ook!

Chez Franz // Hoge-Bruggelaan 30, 1050 Elsene

6/

El Café

b6

Wat dacht je van een reisje naar Mexico zónder het vliegtuig te moeten nemen? El Café heeft het allemaal: de cocktails, de nacho's, de burgers. Het mooie azuurblauwe decor geeft je de illusie aan de rand van het water te vertoeven.

El café // Kroonlaan 463, 1050 Elsene

7/

Fontainas

b7

Onze absolute favoriet in het centrum van de stad! We houden van de sfeer, het kitsch jaren-70-decor en het diverse cliënteel. Het terras is perfect om een glas te drinken of voorbijgangers te spotten. De cocktails zijn er betaalbaar en worden vergezeld van groovy electrodeuntjes, met live muziek elke zondag van 16u tot 20u. Top!

Fontainas // Kolenmarkt 91, 1000 Brussel

8/

Beursschouwburg

b8

Dit cultureel centrum biedt onderdak aan een mix van Vlaamse en Franstalige klanten. Het dakterras is de perfecte plek om te zonnen en te socializen.

Beursschouwburg // Auguste Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel

9/

Café de Markten

b9

Het café van gemeenschapscentrum de Markten is hét adres voor health freaks: je kan er het hele jaar door terecht voor gezonde drankjes en snacks. Tijdens de warmere maanden is er ook een erg charmant terras. Onze tip: ga voor de overheerlijke broodjes - vers, gezond én betaalbaar.

Café de Markten // Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

10/

Café Maison du Peuple

b10

Maison du Peuple is een vaste waarde in Sint-Gillis. Denk: hoge plafonds, rode-bakstenen-muren, houten meubels en tal van culturele evenementen. 's Ochtends kan je er lekker ontbijten en 's avonds kan je de dansvloer op! Een coole menukaart en de beste playlists.

Café Maison du Peuple // Sint-Gillisvoorplein 37A, 1060 Sint-Gillis

(Stagiaire: Natalia Tjurina via Elle Belgique)