Top 10 beste terrassen in Gent

Geüpdatet op 23 oktober 2017 door ELLE België
Top 10 beste terrassen in Gent

openingterrasjesgent

Wie geen plaatsje kan veroveren aan de Graslei in Gent: geen nood, er zijn nog genoeg leuke terrasjes in deze stad. Ken je deze adressen al? Een terrassentocht door Gent:

LEES OOK: DE BESTE TERRASSEN VAN BRUSSEL 

LEES OOK: DE BESTE TERRASSEN VAN ANTWERPEN 

1/

Breng een bezoekje aan deze bar op het zonnig Kramersplein in Gent: de oranje klapstoelen geven je een instant strandgevoel zonder zand in je schoenen te krijgen.
barjancremer

2/

We mogen uiteraard de coffee addicts niet vergeten: bij Simon Says kan je terecht voor een uitgebreid assortiment aan koffie en thee. Een populaire hotspot onder de Gentenaars. Tijdens de warme zomermaanden is het dan ook drummen voor een plaatsje op het terras!

simonsays
.

3/

Voor tropische vibes moet je bij Mosquito Coast zijn. De bar staat volledig in het teken van reizen -met bijhorende cocktails uiteraard.

mosquito

4/

Dit adresje is voornamelijk een brasserie, maar je kan hier ook terecht voor een verfrissende cocktail op het zonnig binnenterras. De aankleding en het eten zijn een subtiele knipoog naar exotische oorden. Gezellig!

casaboco

5/

  • VOORUIT // Sint Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Het prachtig terras van de Vooruit staat nog steeds in ons lijstje van de mooiste terrassen in Gent. De gekleurde stoelen en de groene muur langsheen de trappen zorgen voor een urban en zomers gevoel. Een pareltje midden in de stad.

vooruit
.

6/

Wegens groot succes vorig jaar mogen we dit terras deze zomer wellicht opnieuw verwachten: de parasols van de Mastouche Zomerbarak bieden je verkoeling van 28 juni tot 15 september!

mastouche

7/

Op het terras van Den Hoek Af kan je genieten van vers geperst vruchtensap of een snelle hap in de zon. Ideaal om onderuit te zakken tijdens je pauze of na je werkuren met een verfrissend drankje in de hand.

cafedenhoekaf

8/

  • DOK Gent // Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan, 9000 Gent

Over een groot terras gesproken: de kantine van het DOK Gent heeft een ruimschoots terras met uitzicht op de kade. Genieten van de zonsondergang - en misschien de zonsopgang als je blijft tot in de vroege uurtjes - kan je hier ten volle. Hou ook hun agenda in het oog voor komende evenementen zoals concerten, lezingen, feestjes, films en exposities.

dok

9/

Romantisch en gezellig: het terras van De Oude Vismijn. De bar is ook wel gekend als het voormalige Bord'eau en biedt een prachtig zicht op de Leie.

oudevismijn

10/

Café Video heeft sinds vorig jaar een nieuw terras. De rode 'old school' stoelen maken er een uitnodigend terras van. Wie graag een concert meepikt, is hier aan het juiste adres.

cafevideo

(Stagiaire Oona Smet)