Hotspots: 5 nieuwe Brusselse restaurants om te ontdekken

Geüpdatet op 3 juni 2024 door Lore Ginneberge
Hotspots: 5 nieuwe Brusselse restaurants om te ontdekken ©Poncho

Brussel beweegt! De continue stroom aan nieuwe adresjes is onmogelijk bij te houden, daarom wijzen wij je de weg richting de nieuwste restaurants van het moment.

Wat zijn de kersverse hotspots die Brussel momenteel doen bruisen? Van een nieuw Latijns-Amerikaans restaurant met een menu van Yves Mattagne, een gezellige bar in Sint-Gillis tot een gastronomisch restaurant in het hart van de Châtelain-wijk, er is voor elk wat wils. Een eerste date, een girls night out... Voor elke gelegenheid hebben we een ander favoriet plekje

1. La Bagarre

La Bagarre opende net zijn deuren in Sint-Gillis met een concept dat helemaal past bij de wijk: een craft beer bar en verfijnde gerechtjes in een conviviale sfeer. Het is eigenlijk de bar van Brouwerij DrinkThatBeer, en ze serveren uiteraard hun eigen bieren. Van blikjes met leuke namen zoals Barbe Rousse, Grand-Mère, Mitch, Naya, Frambo tot Queen B. Daarnaast kun je genieten van hun kleine hapjes, ideaal voor lunch of 's avonds. Op zondag kun je er brunchen: een driegangenmenu voor slechts 26 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Laurie Greco (@laurie_greco_)

Adres: Taminesstraat 2, 1060 Sint-Gillis

2. JAJA

Ochtend, middag, avond. Dat is het motto van JAJA, een nieuwe zaak in een hoekpand in de Dansaertwijk. Neem plaats op een van de houten krukjes op het trottoir en geniet van een cappuccino of pils met hun hartige of zoete gerechten. Binnenin heerst een nonchalante industriële look. Twee grote pluspunten van JAJA? De Spritz voor slechts 7,50 euro en de gratis patatas tijdens het happy hour.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JAJA (@jaja.bxl)

Adres: Aalststraat 16, 1000 Brussel

3. Rascal’s

Een op-en-top Britse diner in Brussel, was daar dan nood aan? Als je van comfort food houd waarbij eieren, worstjes en brood de hoofdrol spelen, dan is het antwoord absoluut ja. Rascal's biedt non-stop ontbijt en lunch met een traditioneel Engels kantje, denk traditionele 'scotch eggs', 'beans on toast', maar ook scones en peanut butter & jelly sandwiches. Wie niet kan kiezen neemt de full English breakfast plate en installeert zich aan het grote raam mét typische geruite gordijntjes. Net echt!

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rascal’s café (@rascals.bxl)

Adres: Savoiestraat 34, 1060 Sint-Gillis

4. Quartz

Quartz is het nieuwe gastronomische restaurant in de Châtelain-wijk. Chef David Alexandre creëert verfijnde en nostalgische gerechten met lokale leveranciers (zoals de Ferme de Scoumont, slagerij Simon in Genappe, Cycle Farm, Le Monde des Mille Couleurs, Capucine à Table...). Kies à la carte of ga voor een vier- of zesgangenmenu (88€, 165€). Voeg 48 of 72 euro toe voor bijpassende wijnen. Je kunt er ook lunchen, met een twee- of driegangenmenu. Wat we leuk vinden? De groene tegelmuur en de oude slagershaken die de plek een bijzondere charme geven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quartz Restaurant (@quartz.restaurant)

Adres: Hervormingsstraat 22, 1050 Elsene

5. Poncho

Poncho is het nieuwe Latijns-Amerikaanse restaurant dat net is geopend in Waterloo. Wat kun je verwachten? Een sfeervolle inrichting geïnspireerd door de Latijnse sfeer: bamboe, kalkverf, weelderige planten... en een menu ontworpen door Yves Mattagne. De chef van Villa Lorraine heeft recepten bedacht met Latijnse smaken en een Belgische twist. Op het menu staan een raw bar, ceviches, vlees- en visschotels, zeevruchten... Poncho zet ook in op een feestelijke sfeer na de maaltijd. Goed nieuws, de zaak is de hele week open.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Poncho Restaurant (@poncho_restaurant)

Adres: Chaussée de Tervuren 171, 1410 Waterloo