Hotspots: onze 5 favoriete beauty adresjes in Brussel

Gepubliceerd op 18 oktober 2019 door Lore Ginneberge
Hotspots: onze 5 favoriete beauty adresjes in Brussel

Toe aan een nieuw parfum, of kan je wel wat beauty advies gebruiken? Van make-up tot skincare en geuren: deze Brusselse adresjes bieden het allemaal.

1. Senteurs d'Ailleurs

Deze indrukwekkende boetiek op het mondaine Stefaniaplein is een begrip in Brussel. Overal waar je kijkt zie je rijen en stapels van de meest exclusieve parfums, kaarsen en huisgeuren. De collectie omvat onder meer klassiekers als Byredo, Jo Malone en Dyptique, maar ook een selectie kleinere merken. Ook op vlak van cosmetica kom je hier aan je trekken, want naast een uitgebreid gamma (Verso, Aesop, Dermalogica...) is er een instituut voor schoonheidsbehandelingen.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Senteurs d'Ailleurs (@senteursdailleurs) op

Adres: Stefaniaplein 1-3A, 1000 Brussel

2. Beauty by Kroonen

Gelegen aan de chique Zavel, verwelkomt deze beauty hotspot iedereen met een hart voor nichegeuren, groene verzorging en natuurlijke cosmetica. Met enkele exclusieve merken in de aanbieding als Memo Paris, Salle Privée en Layers, mag Beauty by Kroonen zeker niet onderdoen op vlak van parfums. Meer into make-up? Dan kan je er terecht voor het volledige gamma van Jane Iredale, Ilia en RMS Beauty (Meghan Markle is fan!). Tot slot is er ook nog de verzorging van Susanne Kaufmann, Bioeffect en Environ.

Adres: Lebeaustraat 49, 1000 Brussel

3. Cosmeticary

In de bruisende Dansaertwijk staan Jean en Nina te popelen om je te adviseren bij een nieuwe cleanser, make-upborstel of lipstick. Deze kleine beautyboetiek zit barstensvol producten en merken om te ontdekken. Je shopt er bijvoorbeeld de Bobbi Brown-collectie, heel wat niche skincare (denk aan REN) en parfums van Juliette Has a Gun. Maar onze favoriet? Het gamma van The Ordinary, dat nergens anders verkrijgbaar is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cosmeticary 💄 (@cosmeticary) op

Je vindt Cosmeticary trouwens ook in Antwerpen!

Adres: Auguste Ortsstraat 11B, 1000 Brussel

4. Labelchic

Dit roze walhalla vol groene cosmetica mag je niet missen. Océane maakt er een sport van om de meest natuurlijke, kleine merken aan je voor te stellen van over de hele wereld. Of je nu een nieuw serum zoekt of je haartextuur wilt verbeteren, Labelchic heeft vast een product in petto dat je beautyroutine een stukje ecologischer maakt. Ook fans van facials zien hier aan het juiste adres, of wat dacht je van een volledige beauty workshop?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door labe\chic (@labelchic_brussels) op

Adres: Antoine Dansaertstraat 95, 1000 Brussel

5. Freshlab

Voor de eigenaars van Freshlab is enkel het beste goed genoeg, en daarmee bedoelen we in dit geval groene en effectieve beautylabels. Online en in de winkel vind je een selectie van onder meer Grown Alchemist, Pai en Allies of Skin. Ook mannen komen er aan hun trekken, zowel voor parfums als skincare en scheerbenodigheden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Advanced Skincare & Scents (@freshlab.be) op

Adres: Waterloosesteenweg 1482, 1180 Ukkel