Welkom in het beautydistrict van Antwerpen

Geüpdatet op 15 juni 2020 door Laure Vandendaele
Welkom in het beautydistrict van Antwerpen

Met zijn hoge concentratie aan beauty-adresjes is deze buurt in Antwerpen de place to be voor skincare en cosmeticaliefhebbers. Welkom in het beautydistrict van Antwerpen!

antwerpen beauty adresjes

Ja, Sergio Herman heeft er een frituur maar wij stappen toch liever binnen in een van de vele cosmeticawinkels die deze beautywijk van Antwerpen rijk is. De afgelopen jaren namen steeds meer skincare en cosmeticawinkels hun intrek in en rond de buurt van de Korte Gasthuisstraat (Wilde Zee) en werd het de place to be voor beautyliefhebbers. Van klassiekers zoals M.A.C Cosmetics en Rituals tot nieuwkomers Chanel en Otentic, een overzicht.

LEES OOK: dit zijn de beste beautyadresjes van Antwerpen

M.A.C Cosmetics Pro Store

m.a.c cosmetics antwerpen
Opalescent poeder, M.A.C, € 32,50

Geen beautywijk zonder vaste waarde M.A.C. In deze Pro Store vind je naast het reguliere gamma ook limited edition collecties en pro producten. Op zoek naar een specifiek product? Hier moet je zijn. Net als in alle andere filialen van het Amerikaanse merk word je ook hier met raad en daad bijgestaan door ervaren make-upartiesten. Ook leuk: de producten van M.A.C zijn nu ook te koop bij Galeria Inno (Meir 80).

M.A.C opent unieke Play-Lab in Gent

Dermalogica

dermalogica antwerpen
Phyto-Nature Firming Serum, Dermalogica, € 154,90

Deze winkel maakt je huid gelukkig. In het uitgebreide gamma vind je ongetwijfeld een product dat bij de noden van je huid past. Geen idee waar te beginnen? Laat dan een gratis huidanalyse uitvoeren door een van de huidexpertes. Wie een beetje meer tijd (en geld) te besteden heeft, kan er genieten van een deugddoende gelaatsbehandeling.

Schrijnwerkersstraat 17, 2000 Antwerpen

Chanel Fragrance & Beauty Boutique

Les Exclusifs de Chanel '1957', Chanel, vanaf 175 €

Chanel is de meest recente nieuwkomer in het beautydistrict. Het Franse modehuis opende er onlangs een winkel die volledig aan de make-up-, skincare en parfumcollecties van het merk geweid is. Een paradijsje voor de liefhebber van comsetica met de dubbele c's dus. Toevallige passanten zijn altijd welkom voor een snelle touch-up, maar je kan er - na afspraak - terecht voor een volledige make-uplook. De winkel is bovendien voorzien van spiegels met variërend licht (van daglicht tot het meer ingetogen licht van de avond) waardoor je eens thuis niet voor verrassingen komt te staan, zoals een foundation die toch niet bij je huidtint past. In de winkel die volledig aan de codes van Chanel voldoet (zwarte belijning op de grond, witgelakte muren) is er uiteraard ook voldoende ruimte voorzien voor de geuren voor mannen en vrouwen. Als toemaatje vind je hier ook de parfums van de 'Les Exclusifs' lijn die je meenemen doorheen het boeiende leven van Gabrielle Chanel.

Korte Gasthuisstraat 20-22, 2000 Antwerpen

Otentic

otentic antwerpen

De atypische parfumwinkel Otentic maakt een comeback in de koekenstad. De vernieuwde zaak zet nog sterker in op de ultieme geurervaring. Wie heeft er mooie flacons en peperdure reclamecampagnes nodig, wanneer je bij de keuze van een parfum het best vertrouwt op je neus? Bij Otentic kun je via een interactief scherm kennismaken met acht geurstijlen. Iedere geurstijl heeft zijn eigen geurmeubel, waar je via geurglaasjes acht parfums kunt ontdekken. De geuren nemen geleidelijk toe in intensiteit en gelaagdheid: 1 staat voor de meest toegankelijke geur, 8 voor het meest uitgesproken parfum. Toch nog last van keuzestress? Laat je in je ontdekkingstocht bijstaat door een ervaren expert.

Otentic, Schrijnwerkersstraat 12, 2000 Antwerpen

Nyx Cosmetics

Longwear Brow Kit, Nyx Cosmetics, 13,50 €

De komst van Nyx Cosmetics was goed nieuws voor make-upliefhebbers die houden van 'on trend' en kleurrijke make-up aan democratische prijzen. Het Amerikaanse label staat in de Verenigde Staten op nummer 2 in het lijstje van favoriete make-upmerken van de millennials en ook de lokale leden van Generatie Y vonden intussen massaal de weg naar de Belgische vestigingen. De kans dat je hier met lege handen buiten wandelt, is eerder klein.

Korte Gasthuisstraat 3, 2000 Antwerpen

Yves Rocher Botanical Beauty Lab

yves rocher antwerpen
Make-uppalette, Yves Rocher, € 15,90

Nadat Yves Rocher een eerste Botanical Beauty Lab in het shopping center van Wijnegem opende, opende de Franse keten in april in gelijkaardig concept in de Korte Gasthuisstraat. In deze levendige schoonheidslaboratoria ligt de nadruk op de plantaardige ingrediënten van het merk en kom je niet alleen om te winkelen, maar voor een zintuiglijke ervaring. Ook in het interieur van de winkel komt de filosofie tot zijn recht: er werd gekozen voor duurzame materialen en elementen uit de laboratorium- en parfumeriewereld die de sfeer van een traditioneel laboratorium creëren. Yves Rocher 2.0

Korte Gasthuisstraat 12, 2000 Antwerpen

& Other Stories

Desert Nine oogschaduwpalette, & Other Stories, € 29

Oké, strikt genomen is & Other Stories geen make-upwinkel maar de beautyafdeling van deze Zweedse keten is zeker een vermelding waard. Je vindt er een ruim aanbod aan huidverzorgingsproducten en make-up aan schappelijke prijzen en met - ook niet onbelangrijk - mooie verpakkingen. Breng je een lege verpakkingterug, ontvang je als bedankje een voucher voor 10 procent korting op je volgende aankoop.

Korte Gasthuisstraat 17, 2000 Antwerpen

Delbôve

Masque Rosacelia, Delbôve, € 48

De huidverzorgingsproducten van Delbôve zijn Belgisch, bevatten meer dan 90 procent natuurlijke ingrediënten en baden in een vleugje magie. 'Het heksenritueel' met crème en eau sorcière is al jaar en dag een bestseller van het huis. De eerste winkel in Antwerpen is dan ook zeker een bezoek waard, al was het maar voor het indrukwekkende interieur.

Korte Gasthuisstraat 17, 2000 Antwerpen

Bobbi Brown

bobbi brown antwerpen
Luxe Liquid Lip Rich Lustre, Bobbi Brown, € 37,50

Eind vorig jaar verliet oprichtster Bobbi Brown het make-uplabel dat ze in de jaren 90 (en met slechts een collectie van een paar bruine lippenstiften) oprichtte, maar haar winkels vol make-up om de natuurlijke schoonheid van vrouwen te accentueren, zijn er nog steeds. Je vindt er onder meer de volledige 'Follow the Sun' collectie met zomerse bronzers, leuke gloss voor op de ogen en handige highlight sticks.

Korte Gasthuisstraat 43, 2000 Antwerpen

 

Aveda

Sap Moss Shampoo en Conditioner, Aveda, 26 € en 29,50 €

Bij buren Aveda vind je naast diervriendelijke huidverzorgingsproducten voor gelaat en lichaam ook zachte shampoos voor hem en haar. Natuurlijke ingrediënten, welzijn en balans tussen het innerlijke en het uiterlijk staan hier centraal. In het salon kan je genieten van verschillende behandelingen voor gelaat en lichaam. Alsof dat alles nog niet voldoende is vind je hier ook nog eens een compleet make-upgamma met rijke ingrediënten van over de hele wereld.

Korte Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen