De beste beauty adresjes in Gent

Geüpdatet op 15 november 2019 door Laure Vandendaele
De beste beauty adresjes in Gent

Liefhebbers van unieke parfums en huidverzorging komen in Gent steeds meer aan hun trekken. Deze adresjes zijn dan ook een verplichte stop voor de meerwaardezoeker.

Wie op zoek is naar nieuwe make-up of huidverzorging kan in Gent natuurlijk terecht in de verschillende filialen van ketens zoals Yves Rocher, Planet Parfum en ICI Paris XL. Er is een Rituals, L'Occitane, The Body Shop en ook Galeria Inno heeft een uitgebreide beautyafdeling. Fans van budgetmake-up kunnen sinds een half jaar terecht de flagship store van Nyx Cosmetics en wie op zoek is naar no nonsese producten voor huidverzorging en -verbetering zit goed bij Dermalogica. (Kalandestraat). Binnenkort opent ook Bobbi Brown een eerste winkel in de Arteveldestad. (Koestraat)

Genoeg opties om je helemaal blut te shoppen maar waar moet je zijn voor unieke nicheparfums, minerale make-up, cultmerken en organische huidverzorgingspoducten? Maak kennis met de meest verrassende beautyadresjes van Gent.

M.A.C Cosmetics

beauty shoppen mac gent veldstraat

Bijna acht jaar nadat M.A.C Cosmetics een eerste winkel in de Brabantdam opende, heeft nu ook de Veldstraat een eigen filiaal. Niets nieuws dus? Mis! Want zelfs wie vertrouwd is met de producten en shops van de Amerikaanse make-upgigant, kan in de nieuwe (veel grotere) winkel nog heel wat ontdekken. Zo heeft de winkel als enige in België een eigen Play-Lab, een make-upeiland waar klanten zelf met make-up mogen experimenteren. Schermen waarop tutorials worden afgespeeld zorgen voor tonnen inspiratie. Hierin speelt het label in op de wensen van jonge make-upfreaks die liever meteen zelf aan de slag gaan. Uiteraard staat het team van ervaren make-upartists ook hier alle klanten bij met advies en kan je er steeds terecht voor een touch-up.

M.A.C Cosmetics
Veldstraat, 9000 Gent

1/

Fin du Jour

gent fin du jour beaty

Deze cosmetica conceptstore is een walhalla voor wie houdt van eigenzinnige nicheparfums en huidverzorging die je niet zomaar bij iedere parfumerie vindt. Oprichtster Miriam Rouw gaat steeds op zoek naar verrassende, originele merken om haar klanten een mooi alternatief te bieden voor het reguliere gamma. Zo vind je er onder meer de minerale make-up van jane iredale en het Nederlandse Ellis Faas, een bijzonder uitgebreid gamma nicheparfums (Francis Kurkdjian, Juliette has a Gun, Byredo,...) en kostbare geurkaarsen voor in huis.

Fin du Jour
Vlaanderenstraat 80, 9000 Gent

2/

Skins Cosmetics

gent skins cosmetics beauty

Na zes jaar leegstand kreeg het oude Postgebouw aan de Korenmarkt eindelijk een nieuwe bestemming als uniek winkelcomplex. De mooiste nieuwkomer in het historische pand is ongetwijfeld Skins Cosmetics, een paradijs voor liefhebbers van al wat lekker smeert en nog lekkerder ruikt. Beautyliefhebbers kennen de winkel natuurlijk al van bezoekjes aan het Amsterdamse Conservatoriumhotel en waren dan ook verrukt toen bleek dat Gent - vrij onverwacht - als eerste stad in België een eigen filiaal kreeg.

Naast het prachtige kader heeft ook de inhoud van de winkelrekken in de cosmeticazaak heel wat te bieden. Merken zoals Frédéric Malle, Aedes de Venustas, Liquides Imaginaires, Eve Lom en Laura Mercier worden hier voor het eerst op de Belgische markt aangeboden. Helemaal leuk is de exclusieve corner van Le Labo waar de parfums, lichaamsproducten en geurkaarsen van het Frans-Amerikaanse merk worden aangeboden. Hier kom je vermoedelijk niet meer lege handen buiten.

Skins Cosmetics
Korenmarkt 16
9000 Gent

3/

Medispa dok noord

gent apotheek dok noord medispa surplus

Een apotheek is misschien niet de meest sexy plek om te gaan beautyshoppen maar in het geval van Apotheek Dok Noord is dat lichtjes anders. Naast een gewone apotheek is de hotspot aan de Dampoort immers ook een medi-spa waar verschillende behandelingen met Rain Pharma producten aangeboden worden. Zo kan je er onder meer terecht voor gelaatsbehandelingen en kan je je er laten opmaken met make-up van MUD. Ook voor massages, pedicure, manicure, epilaties of een bezoekje aan de browbar is dit the place to be.

Medispa dok noord
Dok Noord 7, 9000 Gent

4/

In Fine

 

gent in fine parfum beauty

Bij parfumhuis In Fine draait het om de essentie van een parfum: de geur. Hier word je in je zoektocht naar dat ene karakterparfum dan ook niet afgeleid door bekende namen of mooie flesjes. Wel helpt een heuse parfumdegustatie je bij het vinden van een geurtje dat echt bij je past. Naast het vinden van jouw parfum op maat, krijg je hier bovendien heel wat gespecialiseerd advies en tips over parfum.

Ook leuk: bij In Fine kan je ook terecht voor een teambuilding, incentive, avondje uit, vrijgezellenfeestje, damesclub, vereniging of receptie.

In Fine
François Laurentplein 6,
9000 Gent