De beste beautyadresjes in Antwerpen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
De beste beautyadresjes in Antwerpen

Antwerpen heeft een ijzersterke reputatie als modestad. Maar ook op beautygebied heeft de Koekenstad steeds meer te bieden. Onze tien favorieten, van klassiekers tot verrassende newbies.

1/

ORIGANI

OriganiAntwerpen

CATEGORIE: huidverzorging en day spa

De baseline 'it's only natural to care' geeft al prijs dat hier enkel organische producten over de toonbank gaan. Je shopt hier de huidverzorgingsproducten uit het Origani-gamma (opgelet, de crèmes kunnen zeer prijzig zijn) of maakt er een afspraak voor de day spa. Op het menu staan verschillende behandelingen, van manicures, mini facials, epilaties tot anti-cellulitis treatments. Bovendien kan je hier ook terecht voor een gratis huidanalyse.

ADRES: Groendalstraat 5, 2000 Antwerpen

www.origani.be

2/

HOUSE OF BROWS

browsssss

CATEGORIE: wenkbrauw

House of Brows is het eerste salon in België dat zich uitsluitend toelegt op de twee harige streepjes boven je ogen. Eigenares Myriam heeft de kunst van threading (lees: epileren met een touwtje) 100% in de vingers en droomde al jaren van een eigen wenkbrauwsalon. Een droom die vorig jaar realiteit werd toen House of Brows de deuren opende. Sindsdien bracht Myriam al ontelbare wenkbrauwen opnieuw in vorm. Wie voor de HD Brow-behandeling kiest wordt na het threaden opgemaakt met de producten van Anastasia Beverly Hills.

House of Brows is doorgaans volgeboekt, maak dus zeker tijdig een afspraak via de site.

LEES OOK: GETEST - House of Brows

ADRES: Sint-Paulusstraat 41, 2000 Antwerpen

3/

BENEFIT BROW BAR

brow-bar-antwerp

CATEGORIE: wenkbrauw

De Benefit Brow Bar is thé place to be om je wenkbrauwen te laten waxen én kleuren. Na een brow scan brengen de brow angels je wenkbrauwen mooi in vorm, wie wil kan ze daarna nog laten kleuren. Ook wimpers kunnen hier een tintje donkerder gekleurd worden. Maak ook hier zeker tijdig een afspraak want tijdens het weekend hebben de brow angels een drukke agenda. Op weekdagen heb je meer kans op een instant afspraak.

LEES: GETEST - Benefit Brow Bar

ADRES: Inno, Meir 80, 2000 Antwerpen

4/

OTENTIC PERFUMES

Otentic

CATEGORIE: parfum

Mooie flacons en reclamecampagnes zouden geen invloed op de keuze van je parfum mogen hebben. Bij Otentic kies je je nieuwe geurtje dan ook met je neus en niet met je andere zintuigen. De geuren zijn onderverdeeld in acht categorieën, zoals arborath (grassig en aardeachtig) of sedux (warm en vol) met telkens acht geuren met verschillende intensiteit. Wie binnenkomt, krijgt een invulfiche en mag aan alle geuren ruiken. Je duidt aan welke jouw favorieten zijn en test er een aantal uit. Een interessant geurexperiment waarbij je wordt bijgestaan door de parfumexperts. Wie liever alleen op ontdekkingstocht gaat, kan een beroep doen op het interactieve systeem.

ADRES: Volkstraat 43, 2000 Antwerpen

www.otenticperfumes.com

5/

PARFUMA

parfuma

CATEGORIE: parfum en make-up

Parfuma is niet zomaar een parfumerie, in dit beautyparadijs vind je immers parfums en make-up die je nergens anders in de stad vindt. Zo shoppen make-upliefhebbers hier de haute cosmetica van Tom Ford, Sisley en Giorgio Armani, terwijl parfumkenners zich suf kunnen snuffelen aan de exclusieve geuren van Amouage, Byredo en Acqua Di Parma. Een gevoelige huid? Probeer dan zeker eens de minerale make-up van jane iredale. Check zeker ook de webshop.

ADRES: Eiermarkt 31, 2000 Antwerpen

6/

DELBÔVE

CATEGORIE: huidverzorging

Delbove_37_storeAntwerp

Het legendarische Belgische huidverzorgingsmerk Delbôve opende een paar maanden geleden een nieuwe boetiek in hartje Antwerpen. Naast Brussel is dit het tweede verkooppunt voor Delbôve in ons land. Het merk staat bekend voor zijn betoverende crèmes en persoonlijke adviezen in chique old school packaging. Delbôve heeft trouwens mooie buren, loop dus zeker ook eens binnen bij Bobbi Brown en Aveda.

LEES OOK: GETEST: Sorcière schoonheidsritueel van Delbôve.

ADRES: Korte Gasthuisstraat 41, 2000 Antwerpen

www.delbove-cosmetics.com

7/

NATUURLIJK MOOIER

natuurlijkmooierantwerpen

CATEGORIE: schoonheidssalon en kapsalon

In het Antwerpse Natuurhuis kan je je winkelmandje volladen met verse, gezonde en biologische lekkernijen om je innerlijke schoonheid te voeden. Maar om die uiterlijke schoonheid een boost te geven moet je op de eerste verdieping zijn. 'Natuurlijk Mooier' bestaat uit twee salons, een schoonheidssalon en een kapsalon, waar enkel met eerlijke en ecologische producten wordt gewerkt. Ontspanning, verzorging en schoonheid gaan hier hand in hand met de natuur. Een ervaren schoonheidsspecialiste helpt je met het uitzoeken van de behandelingen die het beste aan jouw noden beantwoorden. Het schoonheidssalon werkt onder meer met producten van Dr. Hauschka en Anne-Marie Borlind. Voor een regenererende behandeling van 1 uur betaal je 65 euro. Een was- en knipbeurt met de producten Organic kost je 53 euro.

ADRES: Otto Veniusstraat 29, 2000 Antwerpen

www.natuurlijkmooier.be

8/

STIJN HAIRCARE

stijnhaircare

Stijn Hillebrant werkte jarenlang in de kapperscorner van de Antwerpse YOUR Premium Store en opende bijna twee jaar geleden een eigen zaak. STIJN Haircare is een no nonsense salon waar je je lokken toevertrouwt aan een man met heel wat ervaring in de vingers. Bovendien is Stijn op de hoogte van de nieuwste trends die hij dan ook regelmatig introduceert op de hoofden van zijn bekend clientèle. Zo waakt hij al jaren over de coupe van Josje Huisman en ook Joy-Anna Thielemans neemt regelmatig plaats in zijn kappersstoel.

Niet onbelangrijk: het kapsalon is open op zondag.

ADRES: Aalmoezenierstraat 20A, 2000 Antwerpen

www.stijnhaircare.com

9/

THE PALM

Palm_The_BLG_2007_0

CATEGORIE: tanning

Laat de zelfbruiner voor wat het is en haal je zomerse teint in een spraycabine. Bij The Palm kan dat snel, veilig en simpel, na amper vier minuten zit het er al weer op. Wij deden de test en waren alvast tevreden over onze geslaagde faux tan.

ADRES: Sint-Michielstraat 21, 2000 Antwerpen
www.thepalm.be

10/

MUD Studio

MUD STUDIO ANTWERPEN_INTERIEUR_02_3000pix-1

CATEGORIE: make-up

Hier vind je alle producten, van make-up tot accessoires, van het Amerikaanse Make-Up Designory. Laat je tijdens je zoektocht naar een perfect dekkende foundation of een concealer zeker bijstaan door de pro's met tonnen ervaring. Achterin de winkel zijn klaslokalen waar studenten dagelijks ingewijd worden in de kleurrijke wereld van professionele make-up.

LEES OOK: 12 dingen die ik leerde in de make-upschool

ADRES: Kammenstraat 62, 2000 Antwerpen

www.makeupdesignory.com

11/

NECESSITIES

Necessities

CATEGORIE: parfum

Al drie generaties lang een topadresje voor exclusieve parfums en nichegeuren. Met merken als Creed, Penhaligon's en Annick Goutal was dit een van de eerste nicheparfumerieën in België. Met heel toegankelijke merken als Diptyque en Byredo, maar ook aparte en excentrieke geuren zoals 'Absinth' van Nasomatto of de complexe parfums van Neela Vermeire. De fantastische verzorgingslijn van Pure Attitude staat ook in de rekken.

ADRES: Steenhouwersvest 28, 2000 Antwerpen

www.necessities-antwerp.be

12/

PURE NAILS & BEAUTY

Schermafbeelding 2016-05-10 om 17.46.39

CATEGORIE: nagels

Centraal gelegen adresje voor kwalitatieve hand-, nagel-, en voetverzorging. Hier kan je trouwens ook terecht voor de Sopolish Protect & Peel manicure van het Belgische nagellakmerk ProNails. Je nagels blijven twee weken perfect gelakt en nadien 'peel' je het kleurtje er makkelijk zelf weer af.

ADRES: Frankrijklei 132, 2000 Antwerpen

www.purenailsenbeauty.be