Getest: zorgeloos zomeren met een suikerontharing

Geüpdatet op 22 mei 2024 door Sam Vandenbosch
Getest: zorgeloos zomeren met een suikerontharing Bron: Unsplash

Niet zo'n fan van elke dag scheren of waxen? Dan biedt suikerontharing misschien wel de oplossing.

Ben jij al bekend met het principe van suikerontharing? Het kleine bolletje suikerpasta dat over jouw lichaam wordt gerold? Redenen genoeg om het uit te proberen, want de haartjes komen minder snel terug, het is minder pijnlijk (grote pro!) en je krijgt er een zijdezachte huid van. Overtuigd? Suikerontharing wordt gebruikt voor benen, armen, oksel, bikini, gelaat,… waar je maar wilt. Wij testten de techniek alvast voor je uit.

Wat is suikerontharing?

Suikerontharing is een zachte, veilige en effectieve methode om alle delen van het lichaam te ontharen met 100% natuurlijke producten. Vaarwel dus aan de pijn, ingegroeide haartjes, irritaties en allergieën die met andere technieken gepaard gaan. Met suikerontharing geniet je van een fantastisch resultaat en een zijdezachte huid. ROXY PRO biedt een uitgebreid gamma suikerpasta's, voor iedereen en voor elke zone, van oksels tot full Brazilian. In ons land wordt het verdeeld door Dré Cosmetics, die je kent van het mooie Belgische merk 'this is us.'

suikerontharing
Bron: Cosy Beauty

5 redenen om te kiezen voor suikerontharing

1. Minder irritatie en roodheid

De suikerpasta's worden gemaakt van 100% natuurlijke producten. Ze bevatten water, glucose, fructose, tapioca en/of citroen, waardoor je er zelfs van kan proeven. Suiker is een natuurlijk bewaarmiddel zonder chemische componenten. De kans op irritatie is dus minimaal. Na een uurtje voelden we er zelfs helemaal niets meer van. Bovendien is suikerpasta gemakkelijk te verwijderen omdat het wateroplosbaar is. Daardoor voelden we geen onaangenaam plakkerig gevoel na de behandeling.

Daarnaast is er bij suikerontharing geen kans op verbranding. In tegenstelling tot hars is de temperatuur van de suikerpasta veel kouder - ze wordt gebruikt op lichaamstemperatuur, veilig voor elke zone! Warme hars heeft mogelijk zelfs littekens tot gevolg, en bij langdurig gebruik kan er onderhuids bindweefsel scheuren waardoor rimpeltjes sneller zichtbaar worden.

2. Tot 50% minder pijnlijk

Het ontharen met suikerpasta is veel minder pijnlijk dan ontharen met traditionele hars - nog steeds even op de tanden bijten, maar we sloegen geen noodkreten uit bij deze techniek. Doordat bij suikerontharing de haartjes worden verwijderd met de haargroeirichting mee, breken ze niet af en worden de pijnreceptoren minder geïrriteerd.

3. Minder snel haartjes

Bij het ontharen met suikerpasta, worden haartjes alsmaar fijner en minder opvallend. Door de behandeling regelmatig te herhalen, zonder te scheren tussendoor, komt er een moment waarop de haren bijna verwaarloosbaar worden en minder opvallen. Bij een consequent ontharen van elke vier weken, zal je snel een duidelijk verschil merken. De haarfollikel geraakt uitgeput waardoor de haartjes fijner terug groeien en langer wegblijven.

De suikerpasta verwijdert de meest korte haartjes van 1 tot 2 mm. De ideale lengte is die van een rijstkorrel. Bij traditionele hars hebben de haartjes een lengte van 6 mm nodig.

4. Zijdezachte huid

Suikerpasta verwijdert enkel de dode huidcellen, wat resulteert in een zijdezachte huid. Suikerpasta is daarom ook erg geschikt voor droge zones en veilig om te gebruiken bij mensen met psoriasis en eczeem. Het zorgt zo voor een peeling en hydratatie van de huid.

5. Geschikt voor gevoelige plaatsen

Tot slot is de techniek geschikt voor gevoelige plaatsen, zoals je bikinilijn of een full Brazilian. De hoge concentratie suiker laat bacteriën namelijk geen kans. Daarnaast wordt voor elke behandeling een supplementaire gel 'this is sweet' gebruikt die 99.9% van de bacteriën doodt.

suikerontharing
Bron: this is us

Harsen vs. suikeren

Om het nog eens op te sommen:

Harsen:

 • Bevat chemische bestanddelen
 • Klevende resten zijn moeilijk te verwijderen
 • Kleeft aan levende huidcellen
 • Bacteriën kiemen en groeien in de harsverwarmers
 • Zeer pijnlijk en traumatiserend voor de huid
 • Beschadigt de huidcellen op lange termijn
 • Haartjes worden afgebroken met mogelijke follikel-vervorming
 • Kan ingegroeide haren veroorzaken
 • Niet geschikt voor elk huidtype

Suikeren:

 • Uitsluitend natuurlijke ingrediënten
 • Wateroplosbaar
 • Kleeft enkel aan dode huidcellen
 • Suiker is resistent tegen bacteriën
 • Minimum aan ongemak, irritatie en roodheid
 • Gezond en haarloos resultaat
 • Verwijdert het haar op een veilige manier van de follikel
 • Voorkomt ingegroeide haren
 • Veilig voor de gevoelige huid

Ook overtuigd? Je kan makkelijk een afspraak boeken bij een beautysalon in je buurt. Prijzen variëren tussen €20 en €90, afhankelijk van de zone.