Getest: Hydrafacial, de snelle beautybehandeling van de sterren

Geüpdatet op 22 februari 2024 door Lore Ginneberge
Getest: Hydrafacial, de snelle beautybehandeling van de sterren Launchmetrics Spotlight

"3 stappen, 30 minuten, de beste huid van je leven", dat is wat de Hydrafacial belooft. Deze supersnelle gelaatsbehandeling is ideaal voor drukbezette dames. Tijd voor een test.

Een geweldige huid in een halfuurtje? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Celebrities zijn het er nochtans roerend mee eens: de Hydrafacial verricht wonderen op extreem korte tijd. Beyoncé, Britney Spears en Kate Winslet passen de behandeling regelmatig toe, net voor een rode loper evenement bijvoorbeeld. Doe mij ook maar zo'n droomhuid!

Wat doet een Hydrafacial?

De resultaten van deze behandeling zijn tweeledig. De glow die je op je gezicht ziet onmiddellijk na de behandeling is al mooi meegenomen, maar vooral het effect op lange termijn is interessant. Zowat alle huidproblemen, van acne tot hyperpigmentatie en fijne lijntjes, kunnen aangepakt worden met deze Hydrafacial. "Bij sommige klanten zien we na één behandeling al merkbare verschillen, terwijl andere iets meer werk nodig hebben", zegt Ioana van Beauty By Kroonen, bij wie ik de behandeling voor het eerst test.

Voor wie is de Hydrafacial geschikt?

Het positieve aan deze gelaatsverzorging is dat ze past bij alle huidtypes. Zelfs extreem gevoelige huidjes kunnen met een gerust hart genieten van de Hydrafacial, want niet alleen worden de producten aangepast, ook de intensiteit van de toestellen wordt afgestemd op jouw huid. De behandeling werkt even goed bij mannen als vrouwen, en kan zowel voor een jonge als rijpe huid. Tieners die bijvoorbeeld last hebben van acne, maar ook mannen en vrouwen met fijne lijntjes, iedereen kan z'n voordeel halen uit deze facial.

Het grote pluspunt is volgens mij de duur van de behandeling. Je hoeft geen uren vrij te maken in je planning, want op iets meer dan 30 minuten sta je weer buiten. Mét een stralend gezicht. Dit is dus de ideale pauze voor drukbezette dames en heren, of voor wie (zoals ik) gewoonweg niet houdt van ellenlange verzorgingsrituelen.

Hoe verloopt deze gezichtsbehandeling?

Deze gelaatsbehandeling is opgedeeld in drie stappen:

  • Stap 1: reinigen en peelen

Nadat je huid is gereinigd, wordt een zachte peeling met glycol- en salicylzuur aangebracht via het eerste toestel. Op die manier openen de poriën zich voor de volgende stappen.

  • Stap 2: Extracten en Hydratatie

De poriën worden gereinigd met een licht zuigende kracht en nadien wordt de huid gevoed met bloemen- en honingextract.

  • Stap 3: Fuseren en beschermen

Je krijgt een gezonde glow dankzij peptides en antioxidanten.

Getest: een Hydrafacial bij Beauty By Kroonen

De behandeling klinkt veelbelovend, maar onder het motto 'eerst zien, dan geloven', boek ik een eerste afspraak. Eenmaal op de verzorgingstafel merkt de schoonheidsspecialiste meteen de roodheden in mijn gezicht op. Er wordt dus weldegelijk rekening gehouden met je huidtype, wat ik erg op prijs stel. Het eerste toestel op mijn huid is toch even schrikken. De sensatie is te vergelijken met een mini stofzuiger waarmee in vlotte bewegingen over het gelaat wordt gegleden. Niets pijnlijks, integendeel, het voelt net alsof mijn gezicht tot in de diepte wordt gereinigd. Voor elke stap is er een ander kopje dat het product op de juiste manier inbrengt.

Een extra stap is een behandeling met twee LED-lampen die imperfecties en bacteriën tegengaan. Tenslotte wordt een mix van peptiden en antioxidanten aangebracht, met een dagcrème om af te sluiten. Meteen na de Hydrafacial kleurt mijn huid een beetje rozig, wat perfect normaal blijkt. Maar de glow, die is er!

hydrafacial review
Mijn gezonde glow net na de behandeling

Het grootste effect verschijnt pas na enkele dagen. Ik merk dat mijn huid zachter en egaler is dan voordien. Die dertig minuten zijn dus goed besteed!

Je vindt alle info over deze behandeling via de website van Beauty By Kroonen.