Getest: welke long lasting lipsticks blijven echt lang zitten?

Gepubliceerd op 9 september 2019 door Lore Ginneberge
Getest: welke long lasting lipsticks blijven echt lang zitten?

Van budget tot high brand, het ELLE-team test verschillende lipsticks uit die allemaal hetzelfde beloven: langdurig gekleurde lippen. Benieuwd wat onze bevindingen zijn?

Een felrode mond of een dieproze gloss, lipstick geeft je look meteen een boost. Toch kennen we allemaal de struggle van smoezelige lippen na een uitgebreid restaurantbezoek (of een hevige zoenpartij!). Er zijn heel wat lipsticks die een longlasting,  intense kleur garanderen, maar welke merken maken deze beloftes waar? Wij zochten het voor je uit.

1. Super Stay Matte Ink van Maybelline New York

Getest door: webredactrice Lore in de kleur 'Artist'

"De Maybelline Super Stay heeft een stevige reputatie in de categorie budgetvriendelijke long lasting lipsticks, dus de verwachtingen liggen hoog. Eerst en vooral ben ik onder de indruk van het kleurenaanbod, maar ik laat de felpaarse en bruine kleurtjes liggen en kies voor een framboosroze tint. De matte gloss valt vrij nauwkeurig aan te brengen en droogt snel op. Na een hele werkdag en een restaurantbezoekje 's avonds blijft de kleur praktisch onaangeroerd. Ik ben fan!"

test lipsticks review Maybelline super stay
De Maybelline Super Stay om 9u30 versus 19u30

Pluspunt: Intense kleur die urenlang blijft zitten

Minderpunt: je lippen moeten goed verzorgd en gescrubd zijn op voorhand

Score: 9,5/10

2. Rouge Matte van Armani

Getest door: Lifestyle redactrice Laura in de kleur 400

"Ik ben niet vertrouwd met de producten van Giorgio Armani, dus ik ben erg benieuwd. De verpakking is in elk geval handig: door de magnetische huls kan de lippenstift makkelijk mee in mijn tas zonder open te vallen. Ik test de lippenstift tijdens een doordeweekse kantoordag. De matte kleur – die een collega omschrijft als ‘fluweelrood’ – is heftiger dan ik gewend ben te dragen, maar is verrassend stijlvol. Het effect is heel mat, maar zonder dat ik het gevoel heb dat het mijn lippen uitdroogt. Over het algemeen blijft de lippenstift goed zitten op mijn lippen, maar geeft wel af op mijn vingers en op mijn koffietas. Na het eten van een sappige nectarine was bijwerking nodig. Op het einde van de dag was bleef er nog kleur over aan de randen, in het midden iets minder."

laura test lipsticks review
Mijn fluweelrode lippen na de eerste applicatie versus 's avonds met één extra touch-up

Pluspunt: Het product is gemakkelijk aan te brengen en sticky, blijft goed zitten zonder uit te drogen. Een goed product voor wie de hele dag opgemaakt op pad wil zonder (de hele tijd) aan zijn lippenstift te denken.

Minpunt: Het product blijft kleven op je vingers, koffiemok, boyfriend…

Score: 9/10

3. Retro Matte Lipstick van M.A.C Cosmetics

Getest door: webredactrice Lore in de kleur 'Ruby Woo'

"Is er een lipstick meer gekend dan deze Ruby Woo? Een klassieker onder de rode lipsticks, maar is hij even langhoudend als z'n reputatie? Wat opvalt is de puntige vorm van de lipstick die me helpt om erg precies te stiften. De finish is vrij droog, dus een beetje lippenbalsem vooraf was handig geweest. Van de kleur ben ik helemaal weg en ook het longlasting effect is duidelijk merkbaar. De lipstick geeft amper af op glazen en bestek én de pigmenten blijven even intens op het einde van de dag."

lore mac longlasting lipsticks

Pluspunt: Intense kleur die niet afgeeft.

Minderpunt: Droogt de lippen lichtjes uit.

Score: 8/10

4. Rouge Signature Lipstick van L’Oreal Paris

Getest door: moderedactrice Jolien in de kleur 'I don’t'

“Ik ben een echte beauty noob. Maar van lipstick ben ik fan, vooral van de felrode soort die de aandacht afleidt van bad hair days en hardnekkige wallen. Of ik deze liquid lipstick met kleurtje 113 ( I don’t) wil testen? I do! In het potje lijkt ie wat donkerder, op de lippen is de kleurimpact intens. Misschien net iets te intens voor mij. De lipstick brengt makkelijk aan dankzij de puntige applicator. Smossen is geen optie. Ik hou ook van de matte finish zonder dat mijn lippen droog aanvoelen. En de houdbaarheid? Na een hele dag op de redactie gevolgd door een etentje met vriendinnen, heb ik niet één keer bij moeten stiften. Zelfs na het dessert en een keertje goed wrijven met het servet zat de lipstick er nog op. Vrijwel ongeschonden.”

L'oreal lipstick test
De lipstick na eerst aanbreng 's ochtends, versus laat op de avond na een kantoordag en diner met vriendinnen

Pluspunt: Overleeft een stevige schranspartij plus een wijntje of drie.

Minderpunt: Overleeft helaas ook meerdere wattenschijfjes met reinigingsmelk.

Score: 9/10

5. Rouge Cannelle Lipstick van & Other Stories

Getest door: webredactrice Lore in de kleur 'Rouge Cannelle'

"Deze budgetvriendelijke lipstick is beschikbaar in prachtige tinten rood en belooft een langdurige kleur. Wanneer ik hem aanbreng, merk ik dat mijn lippen niet erg gelijkmatig gekleurd zijn. Jammer, want ik ben fan van deze specifieke rood-roze tint. Na een paar uurtjes moet ik helaas vaststellen dat er van de lipstick weinig overblijft. Mijn normale lipkleur komt weer tevoorschijn, of toch een uitgedroogde versie ervan. Van het langdurige effect heb ik dus weinig gemerkt."

lore test lipsticks stories
Na enkele uren blijft er helaas weinig over van de felle kleur

Pluspunt: Verkrijgbaar in mooie, felle tinten rood.

Minderpunt: Niet zo longlasting als beloofd en ook de kleur hecht niet gelijkmatig aan mijn lippen.

Score: 4/10

6. Liquid Matte Lipstick van BE Creative

Getest door: Community Manager Natalie

"Normaal draag ik nooit lippenstift en hou ik mijn make-up redelijk basic, dus als ik dan eens lipstick draag voel ik me meteen helemaal opgetut. Zelfs naar de supermarkt gaan wordt speciaal met rood gestifte lippen. Meestal check ik in elke spiegel en elk raam of mijn lippen nog netjes gekleurd zijn, maar met deze longlasting lipstick voelde ik me zeer comfortabel. Ook eten vormt geen probleem, want als je gestifte mond zelfs springrolls overleven, dan weet je dat het goed zit. De succesformule is volgens mij dat de liquid formule zeer snel droogt en goed hecht."

Natalie test longlasting lipsticks
De BE Creative-lipstick net na het opstaan versus 's avonds voor het slapengaan

Pluspunt: De lipstick is makkelijk aan te brengen en ik hoef me geen zorgen meer te maken over een smoezelige mond.

Minderpunt: Eigenlijk heb ik geen opmerkingen.

Score: 9/10

7. Grand Rouge Mat van Yves Rocher

Getest door: webredactrice Maxine

"Ik ben eigenlijk al langer fan van deze Yves Rocher-lipstick, vooral vanwege z'n smeuïge textuur. Ondanks dat dit een matte lipstick is, voelen mijn lippen gehydrateerd en worden ze niet droog gedurende de dag. De kleur is bovendien zeer dekkend, waardoor ik genoeg heb aan één laagje. En dan de kleur: een prachtig karmijnrood."

longlasting lipstick langhoudend Yves Rocher
De matte Yves Rocher-lipstick net na het aanbrengen versus een aantal kantooruren later

Pluspunt: De fluwelen finish die mijn lippen zacht houdt en de sterk gepigmenteerde kleur.

Minderpunt: De lipstick heeft een zeer specifieke geur, love it or hate it, maar voor geen must.

Score: 8,5/10

8. High Impact Shades van Bobbi Brown

Getest door: webredactrice Lore in de kleur 'Claret'

"Een langhoudende lipstick die niet te mat of intens is? Dat is eerder zeldzaam, ik ben dus benieuwd of Bobbi Brown deze gouden combo waar kan maken. De lipstick is veel lichter en crèmiger dan de meeste andere long lastings en daar zijn mijn lippen erg blij mee. Hoewel de kleur niet honderd procent m'n ding is, vind ik de glanzende finish prachtig. Eén lunch en heel veel snacks later is de kleur nog steeds duidelijk zichtbaar, alleen vervaagt de glans een beetje. Een tweede applicatie 's avonds is dus niet overbodig, maar ik ben blij verrast door het langhoudende pigment en het feit dat de kleur mooi op z'n plaats blijft".

Bobbi Brown lipstick test
De Bobbi Brown-lipstick om 09u07 versus 19u15, zonder bij te werken

Pluspunt: Langhoudende kleur met glanzende finish die voedend aanvoelt

Minderpunt: Glans vervaagt lichtjes na enkele uren

Score: 7,5/10