De 5 beste rooftop bars in Brussel

Geüpdatet op 23 juli 2020 door Marie Pauwels en ELLE België
De 5 beste rooftop bars in BrusselInstagram: @rooftop.perché

Wat heeft een mens nog meer nodig dan een rooftop met een prachtig zicht op de stad en een cocktail in de hand? Wij geven de beste rooftops in Brussel prijs, van klassiekers tot niet te missen nieuwkomers.

Jardin Rooftop

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jardin Rooftop (@jardinrooftop) op

Deze gloednieuwe aanwinst voor onze hoofdstad opende onlangs zijn deuren. Het project werd in het leven geroepen door drie jonge Brusselaars om de legendarische apéro's op het dak van Parking58 te doen vergeten. Jardin ligt pal in het centrum, aan de Anspachlaan, op het dak van het voormalige Actirisgebouw. Hierdoor heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad: je kan het Beursgebouw zien, de Grote Markt, het Justitiepaleis,... Bij Jardin heb je een uitgebreide drankkaart van cocktails en wijnen. Je kan aperitiefplanken, burgers en kroketjes bestellen (in samenwerking met De Vismijn). Liever iets healthy? Dat kan, er is ook een wekelijks veranderend seizoensslaatje te verkrijgen.

Capaciteit? Zo'n 200 zitplaatsen.

Adres: Op de hoek van de Kiekenmarkt bij de Delhaize (je kan niet missen)
Elke dag geopend, van 12-23u

Albert Summer Rooftop

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thomas Lambrechts (WLC) (@wlc_wezienwel) op

Op het dak van de Koninklijke Bibliotheek van Brussel, gelegen aan de Kunstberg, is sinds kort een nieuwe rooftop bar neergestreken. Dit initiatief ontstond in samenwerking met Play Label Rooftop (die voorheen de befaamde rooftop feestjes organiseerde boven de Crosly Bowling) en Catclub en kreeg de naam Albert (vernoemd naar het Albertinagebouw). De hele zomer lang kunnen we twee dagen per week terecht op het recent gerenoveerde dakterras voor dj-sets en concerten. Er zal voor events ook worden samengewerkt met andere belangrijke spelers uit de Brusselse scene, zoals C12, Fancy Footwork en Kiosk Radio, dus dat belooft.

De bar heeft een capaciteit van 250 zitplaatsen en er zullen naast drankjes ook hapjes worden voorzien. Open sinds 9 juli.

Adres: Keizerslaan 4, 1000 Brussel
Hou de Facebook- en Instagrampagina in de gaten om op de hoogte te zijn van evenementen. 

Perché rooftop

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Perché (@rooftop.perche) op

Deze Brusselse hotspot bevindt zich op het dak van hotel Jam - en men is zo aardig om ook niet-hotelgasten te laten genieten van de unieke rooftop. Je kan er van een cocktail of hapje genieten in een industrial chic omgeving, naast het zwembad dat voor een extra luxueuze toets zorgt. Om het zwembad te mogen gebruiken, zal je helaas wel een kamer moeten boeken (weekendje Brussel, iemand?). Deze bar in Saint-Gilles is het hele jaar door geopend en als je 'm nog niet kende, wordt het hoog tijd dat je er eens langsgaat!

Adres: Charleroise Steenweg 132, 1060 Brussel
Elke dag geopend

La Villa in the Sky

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Villa in the sky (@villainthesky) op

Luxerestaurant La Villa in The Sky heeft de rooftop van je dromen... Op een hoogte van 120 meter geniet je van het adembenemende uitzicht op Brussel - een van de meest indrukwekkende views uit deze hele lijst... Maar daarvoor betaal je natuurlijk. La Villa in The Sky is niet goedkoop, maar kan tellen als gastronomische luxe-ervaring ('s avonds dineer je er letterlijk tussen de sterren). Voor een menu van de hand van Alexandre Dionisio, betaal je op de middag tussen de €90 en €135, voor het avondmenu tel je €165 neer (€240 met aangepaste wijnen).

Adres:  IT Tower (25ste verdieping), Louisalaan 480, 1050 Brussel
Enkel op reservatie

Secret Rooftop By Warwick

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Secret Rooftop by Warwick (@secretrooftopbywarwick) op

Deze rooftop bevindt zich op het dak van het luxehotel Warwick, ook weer dichtbij de Kunstberg. Het terras is enkel in de zomer geopend en ook hier heb je een fantastisch uitzicht over de Grote Markt en de stad. Een uitstekende plek voor een after work apéro.

Adres: Hotel Warwick, Duquesnoystraat 5, Brussel
Elke dinsdag, donderdag en zaterdag, van 17 tot 23u