Top 5 rooftop bars in Brussel

Gepubliceerd op 17 Juni 2015 door ELLE België
Top 5 rooftop bars in Brussel

cover

Wat heeft een mens nog meer nodig dan een rooftop met een prachtig zicht op de stad, vergezeld door een cocktail om de prille zomerdagen te vieren? Wij geven de beste adressen prijs: 

1/

MIM

De klassieker: het Mim

Deze rooftop, die bij het Muziekmuseum (het Mim voor de kenners) hoort, bevindt zich in een oud art-nouveau gebouw en is één van de parels die Brussel te bieden heeft. Het adembenemende terras kijkt uit op de historische stadskern. Een must-see voor de toeristen en verplichte rooftop-to-do voor alle Brusselaars!

Op zondag kan je er genieten van een champagnebrunch voor 29 euro.

Waar? Hofbergstraat 2, 1000 Brussel

Meer info hier

2/

playlabel

De meest trendy rooftop: Play Label

Dit is zonder twijfel de nieuwe "place to be" in Brussel. Tot eind september kan je er cocktails krijgen bovenop het dak van bowlinghal Crosly, ook weer met een panoramisch uitzicht op de stad.

Opgelet, dit is een zeer populaire plek waar je je soms als een sardine in blik kan voelen.

Waar? Boulevard de l'Empereur 36, 1000 Brussel

Meer info hier

3/

jardins-suspendus2

De meest casual rooftop: Les Jardins Suspendus

Dit is de plek waar je met de vrienden klinkt op een zalige avond, in een ontspannen en coole omgeving. Ligstoelen, parasols, kunstgras, lounge muziek... Bijna te goed om waar te zijn! Maak van de gelegenheid gebruik om de zonsondergang te bewonderen, al roerend in je cocktail.

Deze rooftopbar is open op vrijdag, zaterdag en/of zondag, afhankelijk van het weer. Je bent hier welkom vanaf 15u tot middernacht, nog tot midden september. Er is gratis toegang, maar de ruimte is beperkt. Je komt dus best op tijd!

Waar? Bisschopsstraat 1, 1000 Brussel

Meer info hier.

4/

henriagnès

Voor foodies; Henri & Agnès

Het uitzicht vanop het gezellige terras op de 5e verdieping is minder spectaculair dan elders, maar dit is vooral een rooftoprestaurant. De bioproducten worden zorgvuldig gekozen en perfect klaargemaakt. Een portie groenten, knolseldersoep of een mousse van rode biet, het is allemaal redelijk eenvoudig maar overheerlijk!

Waar? Veronesestraat 48, 1000 Brussel

Meer info hier.

5/

beurs

De arty-farty rooftop: De Beursschouwburg

Om het culturele seizoen af te sluiten, opent de Beurs steevast zijn terras in juni. Je kan er elke avond terecht voor films en dansen op livemuziek. 'S middags mag je je eigen bo'kes meenemen om te lunchen onder de Brusselse zon.

Waar? Auguste Ortsstraat 20, 1000 Brussel
Meer info hier.
Via ELLE Belgique (Stagiaire Mandy Kourkouliotis)