Parijs in 48 uur: jouw ultieme cityguide voor 2 dagen vol hotspots

Geüpdatet op 10 november 2023 door Sam Vandenbosch
Parijs in 48 uur: jouw ultieme cityguide voor 2 dagen vol hotspots Bron: Unsplash

48 uur in Parijs, met een route tjokvol hotspots uitgestippeld door de ELLE redactie. Van de hipste restaurants en bars tot de charmantste shops.

Een kort tripje naar Parijs gepland? Wij stelden het ideale reisschema voor je op, vol met de nieuwste hotspots in de Franse hoofdstad. Dus relax er maar lekker bij; wij testten deze planning al helemaal voor je uit.

Dag 1

13:00 lunch + chocomousse bij 'Chez Janou'

Niets beter dan na een lange rit naar Parijs te lunchen bij 'Chez Janou'. Dit op-en-top Franse zaakje haalt zijn populariteit uit het kitscherige, maar charmante interieur. Denk aan vintage Ricard-glazen en schattige lampjes die niet zouden misstaan op de set van Friends. Het beste van alles? Je sluit er je lunch af met een grote pollepel chocomousse, heerlijk in zijn eenvoud.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Raphaella (@raphaeats)

15:30 window-shopping bij 'Jacquemus' etc. op de Avenue Montaigne

Erna begeef je je naar Avenue Montaigne, de luxueuze winkelstraat waar alle grote merken voorbijflitsen. Prada, Maison Margiela, Chanel, Fendi, Loewe,... Noem maar op! Al was onze favoriete stop Jacquemus, waar we heerlijk konden rondkijken in het paradijs van de talentvolle Fransman, die zelfs ooit zijn ateliertje op Montmartre had.

16:30 koffie en VIPs spotten bij 'La Mascotte'

Onze window shopping trip sluiten we af met een espresso bij 'La Mascotte', op de hoek van de Avenue Montaigne. Vanop het hoekpand kan je - al is het met een overpriced koffie in de hand - heerlijk celebs spotten. Niets leuker dan een kijkje in de wereld van the rich and famous, toch?

20:00 Italiaanse avond bij 'BigLove'

Nadat we ons even opgefrist hebben, sluiten we onze eerste dag in alle gezelligheid af bij BigLove, de nieuwste telg onder de 'Mamma'-familie. Naast het succesvolle 'Pink Mamma' en 'Ober Mamma' openden ze dit nieuwe Italiaanse adres. En dat deden ze opnieuw met oog voor een prachtig interieur en smaakvolle menu-kaart.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anh Do (@anhmdo)

22:00 cocktail bij hidden speakeasy bar 'L'Epicier'

Als je een fervent TikTok-scroller bent, zal je deze vast wel al voorbij hebben zien rollen. Hidden bar 'L'Epicier' is een absolute hotspot voor menig Parijs-bezoeker. Verborgen op een van de schappen van een kruidenierszaakje vind je de toegangsknop voor een speakeasy bar achterin. Heb je dus de juiste couscous-doos te pakken, dan opent het winkelschap zich naar een van de coolste bars in town.

Dag 2

09:30 stevig ontbijt à la 'Jozi'

De simpele croissant-en-koffie is dit niet, maar 'Jozi' is wel het ideale brunch-plekje als je 's ochtends van een uitgebreid keuzemenu houdt.

11:00 een ochtendje snuisteren

Magazines bij 'Ofr'

Onze relaxte ochtend zetten we verder bij 'Ofr', dé hotspot als het op magazines aankomt. Hier ontdek je de coolste tijdschriften, van fotoboeken tot graphic novels. Om tijdens je tripje te lezen of gewoon om mee te nemen als aandenken voor de salontafel thuis.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par 0fr. (@ofrparis)

Vintage bij 'Nuovo'

Vintage shoppen doe je bij 'Nuovo Paris', gekend om hun funky stukken uit de oude archieven van heel wat luxe-merken. Hier waan je je zo in de make-over montage van een 90s romcom.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @nuovoparis

13:30 lunch bij 'Soma' in Le Marais

Bij een bezoekje aan Parijs, kan een Aziatisch restaurant niet ontbreken. In de lichtstad vind je immers altijd wel een nieuw hip Chinees, Japans of Thais adresje. Deze keer op onze ontdekkingstour? Japanse gerechten aan de authentieke toog van 'Soma', in het hartje van de bruisende wijk Le Marais.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Sōma (@thesomafamily)

15:00 shoppen in Le Marais rond 'Courrèges'

In deze wijk met zijn Franse portaaltjes blijf je trouwens liefst nog even langer ronddwalen. Hier shop je als de beste, zeker in de winkeltjes rond luxemerk 'Courrèges'. Passeer zeker bij het romantische 'Rouje', de winkel van ultieme française Jeanne Damas; 'The Frankie Shop' voor de coolste oversized snits en crèmekleurige hemden; en 'Merci conceptstore' voor een beetje van-alles-en-nog-wat maar vooral omwille van zijn prachtige deco-hoekje.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Merci Paris (@merciparis)

18:00 cocktail bij 'Fabula'

Nergens zal je je zo Parisien voelen als op deze hotspot. Op de keizerlijke binnenplaats van 'Fabula' is het heerlijk vertoeven, van ochtend-koffietje tot aperitief.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Fabula (@fabula.paris)

20:30 sharing dishes bij 'Lolo cave à manger'

Deze wijn- en eetbar serveert een heerlijke selectie natuurwijnen gepaard met kleine deel-gerechtjes, nonchalant neergezet op tafel. Met een fijn terras op straat, een hip interieur binnenin en een geweldig vriendelijke bediening, werd deze plek afgelopen zomer al snel tot hipste Parijse nieuwkomer gebombardeerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door natalia (@nataliachal)

22:00 ijsje en wijntje bij 'Folderol'

Goedgekeurd door Dua Lipa en heel het internet, is Folderol zijn hype zeker en vast waard. Je vindt bij mooi weer steeds een lange rij voor dit kleine pand met spookjes-mascotte - en wij snappen wel waarom. Wie dacht er ooit aan om ijs te combineren met wijn? Niet zo'n slecht idee als het om een bolletje huile d'olive gepaard met oranje natuurwijn gaat. Nog beter is dat je deze combo vanop hun stoep als geïmproviseerd terras kan eten. Met de Franse slag dus, j'adore!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @manondevelder

Dag 3

09:00 snel ontbijtje bij 'Tapisserie'

'Tapisserie' staat bekend om zijn kwalitatieve gebak, maar in hun tweede zaak op de Avenue de la Motte-Picquet kan je er ook ontbijten. Bestel hier een eitje met soldaatjes en rond af met een toetje; ideaal om de dag te starten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TAPISSERIE (@tapisserie_patisserie)

10:00 slow mornings in Jardin du Luxembourg

Bij goed weer kan je vervolgens lekker luieren vanop de loungestoelen van Jardin du Luxembourg. Dit prachtige park heeft alles om een ochtend te vullen met zonnen, lezen en relaxen.

12:00 nog snel antiek scoren bij 'Arrogant Verneuil'

Deze shop opent pas op zaterdag om 12u, maar is absoluut de moeite waard. Met haar onfeilbare smaakt verzamelt interieur-goeroe Rozemarijn de Witte in deze mix tussen een appartement en een galerie prachtige antieke én hedendaagse meubel- en deco-stukken, kunst en mode. Op bepaalde tijden zet ze de deuren van haar winkel slash showroom open zodat je je kan onderdompelen in haar typische je ne sais quoi-universum.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Arrogant Paris (@arrogantverneuil)

13:00 snelle tasty burger voor op de terugweg bij 'Dumbo'

In dit simpele maar toch very instagrammable zaakje bestel je take-away burgers voor onderweg. Ideaal als je nog heel wat plekken af te vinken hebt in je 48 uur Parijs.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Dumbo (@dumboparis)

13:30 'Fondation Louis Vuitton: Warhol x Basquiat'-pitstop

100% voldaan spring je met je burger terug de auto in. Maak toch nog even een pitstop bij 'Fondation Louis Vuitton' op de weg huiswaarts. Dit museum is net buiten Parijs gelegen en is alleen al het bezoek waard omwille van zijn magnifieke architectuur. Binnen vind je er dit najaar een expositie van niemand minder dan Mark Rothko.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fondation Louis Vuitton (@fondationlv)

Snel over en weer naar Parijs? De makkelijkste manier is de Eurostar, want na amper 2u02 arriveer je in de lichtstad vanuit Antwerpen en voor Brussel is die reistijd slechts 1u22. Er rijden ongeveer 18 treinen (!) vanuit België naar Parijs per dag, ideaal voor je volgende citytrip of lang weekendje weg.