10 tijdloze items die iedere Française in haar garderobe heeft

Geüpdatet op 13 maart 2023 door Daphne Dorgelo
10 tijdloze items die iedere Française in haar garderobe heeft Imaxtree

De Françaises blijven ons fascineren met hun simpele, coole en nonchalante manier van kleden. En vooral: een duurzame manier. Want de items zijn vaak tijdloos, van goede kwaliteit en gemakkelijk te combineren. Een interessante manier voor het opbouwen van een garderobe die nog lang zal meegaan, dus.

Claire Rose, Camille Rowe, Caille Charriere... Zouden we er niet allemaal willen uitzien zoals deze French cool girls? Hoewel de je-ne-sais-quoi stijl grotendeels tot stand komt door tijdloze key items, heeft een flink portie zelfvertrouwen er ook veel mee te maken. Franse vrouwen omarmen hun individualiteit en zijn niet bang om risico's te nemen met hun stijl. Ze dragen wat hen een goed gevoel geeft en stralen dat vertrouwen vervolgens uit in alles wat ze doen.

Francaise stijl parijs look outfit
Launchmetrics Spotlight

En dat vertrouwen komt des te beter uit de verf aangezien de Franse stijl eigenlijk best eenvoudig is. Denk aan een garderobe vol klassieke en tijdloze stukken die nooit uit de mode geraken, waarbij het een absolute go is om een designer handtas te combineren met een eenvoudig t-shirt of een vintage jas met een jeansbroek. Die items komen dan vaak in een neutraal kleurenpalet waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat.

Launchmetrics Spotlight
Launchmetrics Spotlight

1. De Bretons gestreepte trui

Grootgemaakt door Coco Chanel, heeft de Bretonse streep een rijke geschiedenis. Deze klassieke zwart of marine-wit gestreepte trui komt oorspronkelijk uit Bretagne en is al jaren een vast onderdeel van de Franse stijl. Het item is veelzijdig en je slaat er nooit de plank mee mis.

Striped Cotton Jumper, Arket, €79

Shop hier

2. Trenchcoat

De trenchcoat is een tijdloos stuk dat je het hele jaar door kan dragen. Het is perfect voor het toevoegen van een vleugje verfijning aan elke outfit.

Dubbele knopenrij trenchcoat, Selected Femme, €179,99

Shop hier

3. Zwarte zonnebril

Celine is weer helemaal terug, maar voor de vrouwen in La douce France is het merk nooit helemaal weggeweest. De zonnebril bezit de magische kwaliteit om tegelijkertijd tijdloos en trending te zijn.

Zonnebril, Celine Eyewear, €378

Shop hier

4. Chique Slingbacks

Geen chunky sneakers voor de Franse vrouw, maar chique slingbacks. Plat of met een hak, elke outfit zal er elegant uitzien. Zorg er wel voor dat je een paar kiest dat comfortabel zit.

Billi bi pump, Vanilla, €210

Shop hier

5. Zijden sjaal

De skinny scarf mag dan wel een heuse trend zijn momenteel, toch is het verstandiger om voor een standaard maat te kiezen. Het goede is dat een zijden sjaal veelzijdig is en het op vele manieren kan worden gedragen. Het voegt wat extra cachet toe aan elke outfit en kan worden gestrikt rond de nek, pols, de hengsels van je tas of in je haar.

Mirza petites fleurs, Dior, €195

Shop hier

6. Een jeans met rechte pijpen

Geen skinny of baggy denim voor Françaises, want daarvan is de houdbaarheidsdatum te onderhevig aan modegrillen. Welke jeans dan wel? Één met rechte pijpen. Kies voor een donkere wash, want die kan worden gedragen bij elke gelegenheid en elk seizoen.

Topanga Straight, Rails, €188

Shop hier

7. Wit hemd met knoopsluiting

Een wit overhemd met knoopsluiting is een klassieker die je zowel voor je werk als in je vrije tijd kunt dragen. Het is perfect voor laagjes en kan - je raadt het al - gedragen worden bij elke gelegenheid.

Katoenen hemd met voile, Xandres, €149

Shop hier

8. Klassieke handtas

Franse vrouwen houden niet van tassen die schreeuwen, maar gaan altijd voor een discrete, ingetogen en chique handtas die je met alles kan combineren. Met de klassieke Chanel zit je natuurlijk altijd goed, maar misschien wil je ook voor een wat modernere variant gaan, zoals de 22.

22 handtas, Chanel, €5350

Shop hier

9. Baguette bag

Niet om de trend te volgen, maar uit gemak om over de schouder te gooien tijdens een avondje uit.

Mallory unicolour baguette, Enamoure, €350

Shop hier

10. Een baret

Een baret voegt een instant een vleugje Parijse flair aan je outfit toe, al balanceert het accessoire vaak tussen chique en kitsch. Maar zoals we al zeiden: de je ne sais quoi-stijl komt grotendeels voort uit zelfvertrouwen. Vind je het een leuk accessoire, zet het dan vooral op en omarmen je eigenheid. Franser wordt 't niet.

Wollen baret, Maison Margiela, €276

Shop hier