Dit was de Louis Vuitton Cruise ’24 fashion show

Gepubliceerd op 26 mei 2023 door Marie Guérin en ELLE België
Dit was de Louis Vuitton Cruise ’24 fashion show Fashion show Louis Vuitton Cruise 2024

Op het prachtige Isola Bella, gelegen aan het Lago Maggiore meer in Italië, dompelde Nicolas Ghesquière ons onder in een wonderlijke onderwaterwereld voor zijn Cruise collectie 2024.

Een prachtige omgeving aan het water

Louis Vuitton cruise 24
Isola Bella aan het Lago Maggiore

Water was het centrale thema van de show. Op dit prachtige eiland van de familie Borromeo waren we getuige van een magisch schouwspel. Tussen rotsen en barokke sculpturen werden we verwonderd door het natuurlijke half-aardse, half-aquatische decor. Alles deed denken aan een 'botanische cruise'. Er was water rondom, maar ook op het eiland, want de regen was een nogal ongewenste gast.

Louis vuitton cruise 24
Tuinen met weelderige plantengroei

De modeshow van Louis Vuitton was oorspronkelijk gepland op de plaats van het Teatro Massimo, het belangrijkste en spectaculairste monument in de tuinen van Isola Bella. Beelden, obelisken en fonteinen gaan er verloren tussen de vegetatie van de tien terrassen waarvan het beeld van de Eenhoorn -het symbool van de familie Borromeo- de top vormt. Maar het weer besliste daar anders over. Desondanks werden we compleet omvergeblazen toen we het interieur van het Palazzo Borromeo ontdekten, een 17de-eeuws meesterwerk met 3000 vierkante meter aan barokarchitectuur (deze stijl vormde de rode draad doorheen de modeshow.)

louis vuitton cruise 24
Het Teatro Massimo op Isola Bella

Een mythologische fashion show

Je moet elk detail goed analyseren. Alleen zo kan je de subtiele mix tussen techniek en fantasie begrijpen die deze collectie tot een hedendaags sprookje maakt. Neopreen stukken (sommige met de hand beschilderd) zorgden voor een sportieve 'duiker-glam' look, terwijl pofjurken met romantische ruches door de lucht leken te zweven.

louis vuitton cruise 24
Extravagante barokke hoofddeksels

Prachtige accessoires - waaronder natuurlijk de tassen, maar ook unieke hoeden - leken net sculpturen uit een onderwaterwereld. De show vertelde het verhaal van een moderne zeemeermin die haar vissenstaart achterwege had gelaten om zelfverzekerd door de weelderige plantentuin te flaneren.

Dit zijn onze favoriete stukken

Celebrities, schelp- en schaaldieren

Een front row vol (zee)sterren.

louisvuitton.com