Zo pimp je je Insta Stories als een professional

Geüpdatet op 7 maart 2018 door Kim Assaker en Maxine Detaellenaere
Zo pimp je je Insta Stories als een professional

Steek je heel wat tijd in het maken van stories, maar halen ze toch vaak niet het niveau dat je voor ogen had? Het ELLE-team verklapt je hun geheimen om je Insta Stories te upgraden.

Nu Instagram heel wat nieuwe functies heeft doorgevoerd, moet Snapchat plaats ruimen voor Insta Stories (vraag maar aan Kylie J.). Want op IG heb je ondertussen al de mogelijkheid om emojis en gifs aan je stories toe te voegen. Maar is dit echt voldoende om je verlangen naar de perfecte feed te bevredigen? Niet echt.

Daarom delen we alle apps die ons webteam gebruikt om de ELLE-stories te pimpen.

1/

Fotobewerking

Het bewerken van foto's is vaak een cruciale stap. Daarvoor gebruiken we deze drie apps:

  1. Snapseed: We zijn fan omdat je met deze app lokale correcties kan maken en zo specifieke kleurzones en de helderheid van een foto kan bewerken.
  2. Lightroom: Hiermee kan je op een professionele wijze volledige correcties maken. Bovendien werkt de app erg intuïtief.
  3. VSCO: Deze app gebruiken we vooral omdat je filters helemaal kan customizen en opslaan, zodat je deze steeds opnieuw kan gebruiken.

Je kan deze apps hier gratis downloaden:

Snapseed op iOS of Android

Lightroom op iOS of Android

VSCO op iOS of Android

2/

Creatieve elementen toevoegen

Om onze stories zo aantrekkelijk mogelijk te maken, voegen we verschillende dingen toe die (nog) niet beschikbaar zijn op Instagram. Daarvoor gebruiken we verschillende apps:

  1. Adobe Spark Post: Deze app gebruiken we vooral om vooraf tekst op een afbeelding te plaatsen. Je kan naar hartelust spelen met lettertypes, kleuren en vormen.
Zo pimp je je Insta Stories als een professional - 1
@generationyulia
  1. Hype Type en Vimo: Met deze apps kan je je gekozen tekst op een professionele manier animeren (getest en goedgekeurd door @stephcheron, art director van ELLE.be).

  1. KiraKira+: Voor de liefhebbers van blingbling. Met deze app kan je je video's tot in het oneindige doen glinsteren. #shinebrightlikeadiamond

Hier kan je de apps downloaden:

Adobe Spark Post op iOS

Hype Type op iOS en Android

Vimo op iOS en Android

KiraKira+ op iOS en Android

3/

Extra tips:

1. Stickers selfie

Weet je dat je een selfie als sticker kan inzetten? Het enige wat je moet doen is een selfie nemen via Insta Stories, vervolgens op het emoji-icoontje klikken en op het tekentje van het fototoestel bij de gif-functie.

Zo pimp je je Insta Stories als een professional - 2

2. Een volledig kleurvlak creëeren

Hou je je noodgedwongen bezig met je hele scherm in te kleuren voor een story? Op deze manier verlies je geen tijd meer: neem een foto, klik dan op het potloodje, kies de gewenste kleur en blijf even met je vinger op het scherm duwen. Tadaa!

3. Verander je live foto's in een boomerang

Kies de optie 'live', hou je vinger op het scherm en als bij wonder verandert de foto in een boomerang.

4. Kies de exacte kleur die je wil

Wil je een specifieke kleur gebruiken die niet tussen het algemene aanbod staat? Hou je vinger op gelijk welke kleur en er komt een oneindig kleurenpalet tevoorschijn.Zo pimp je je Insta Stories als een professional - 3

Psst... wil je nog meer uit je Instagram halen? In deze artikels leggen we de poseertrucjes achter die perfecte Instagram-lijven uit of hoe je geld verdient aan Instagram.