Dit zijn de poseertrucjes achter die perfecte Instagram lijven

Geüpdatet op 29 juni 2017 door Isabelle
Dit zijn de poseertrucjes achter die perfecte Instagram lijven

Een wespentaille, strakke bovenbenen en tien kilo's minder in een vingerknip. 

De zomer staat gelijk aan body goals. Het woord “bikinilijf” ligt op ieders lippen en op Instagram wordt je om de oren geslagen met foto’s van perfecte, strakke lichamen die je aansporen de gym in te duiken om er net zo fotogeniek uit te zien. Nochtans is de realiteit achter die zogenaamd ideale lijven vaak een goed geoefende, slimme pose die de visuele kilo’s er in een vingerknip af laat vliegen. Steeds meer bloggers zijn gelukkig openhartig over de trucjes die ze gebruiken, maar niemand kan tippen aan de Nederlandse Imre Cecen. De fitness influencer doet voor haar 257K volgers maar al te graag uit de doeken hoe je aan een moordlijf komt -door gezond te eten, slim te sporten, maar òòk dankzij enkele slimme poses. Opgelet voor een vertekend beeld dus! 

Het geheim van een goede houding

“Poseren betekent eigenlijk dat je je lichaam uit haar comfort zone duwt,” klinkt het in één van haar bijschriften. “Wat je laat zien, is niet je natuurlijke vorm en het zou ongezond zijn met zo’n houding door het leven te gaan.” Anderzijds benadrukt ze dat haar “slechte” foto’s eveneens af te raden zijn: ze hangt er vaak ostentatief slungelig bij, wat rugpijn, slechte druk op je spieren en zelfs migraine kan veroorzaken. De oplossing? De gulden middenweg: een natuurlijk, doch gezond postuur dat je meer energie en zelfvertrouwen oplevert en tegelijk je lichaam mooi flatteert. Probeer maar mooi rechtop te lopen en je ziet én voelt meteen een verschil. Hoe je aan die perfecte houding komt? Door regelmatig te stretchen en je core spieren -de “gordel” die je romp ondersteunt- te trainen. (Ontdek met oog op dat laatste alvast onze intensieve bodyweight workout.) 

Met deze informatie in het achterhoofd, is het tijd om de meest indrukwekkende poseertrucs te ontdekken. Dit had je niet verwacht:

Meer trucjes? Zo tover je uit het niets een bubble butt tevoorschijn! Om ons betoog nog wat kracht bij te zetten, een veelzeggend filmpje van de Australische coach Madalin Giorgetta: