Hier drink je de allerbeste cocktails van België

Gepubliceerd op 4 juni 2018 door Maxine Detaellenaere
Hier drink je de allerbeste cocktails van België

Een ultiem cocktailavondje gepland met vriendinnen? Rep je dan naar de Gentse cocktailbar The Cobbler, want bartender David Lebeer won dit weekend de prestigieuze titel 'Beste Belgische bartender van het Jaar' tijdens de Diageo World Class-competitie.

Lebeer nam het op tegen 7 Belgische finalisten en 2 concullega's uit Luxemburg. Als thema kregen ze 'Wanderlustmystery box - waarbij ze 2 cocktails creëerden: eentje geïnspireerd door het thuisfront en eentje door een verre bestemming. Een laatste opdracht was de  'Signature Serve', de cocktail die hun handelsmerk uitmaakt. Op 8 oktober 2018 neemt Lebeer het op tegen 50 bartenders van over de hele wereld voor de internationale titel van World Class Bartender of the year tijdens de Bar Covent Berlin.

ELLE is al langer fan van de heerlijke brouwsels bij The Cobbler, we tipten de bar aan de Graslei als een van de beste cocktailadresjes in Gent. Benieuwd naar andere toppers? Lees dan zeker 'Dit zijn onze 5 favoriete cocktailbars in Gent' of ga zelf aan de slag met ''5 iconische cocktails uit beroemde films'.