Pittige, zoete Aziatische taco’s

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • 15 mins
  • 10 mins
  • 3 porties
  • Easy
Pittige, zoete Aziatische taco’s

Morgen gaan de dagen zonder vlees van start. Duizenden Belgen zeggen daarmee hun vertrouwde stukje vlees vaarwel voor veertig dagen. Afzien? Helemaal niet.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
  • 1 theelepel chilisaus
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui (gesneden)
  • 230 gram champignons gesneden
  • 1/2 groene paprika (gesneden)
  • 1 groene paprika, gesneden
  • 1 kleine courgette, in dikke julienne plakken gesneden
  • 15 gehalveerde kerstomaten
  • zout/peper
  • tortilla's
  • Afwerking: koriander, lente-uit, zure-room en sriracha

Bereiding

  1. Meng in een kleine maatbeker de sojasaus, mirin, sriracha, en gehakte knoflook.
  2. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een pan.
  3. Voeg de rode uit toe en bak het voor ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg daarna de champignons en de groene paprika toe. Laat dat alles twee minuten bakken.
  5. Als laatste voeg je de courgette en de kersttomaatjes toe. Bak de hele mengeling twee minuten.
  6. Giet het sojasausmengsel over de groenten en roer tot elke groente bedekt is met een laagje saus. Kruid met peper en zout.
  7. Indien gewenst, warm je de tortilla's op in de magnetron of in de oven.
  8. Serveren: leg de groenten in de tortilla's, werk af met zure room, koriander, lente-uit en de extra sriracha naar smaak.

Recept: neighborfoodblog.com

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be