Herfstige lasagne met spinazie en pompoen

Herfstige lasagne met spinazie en pompoen
4.2 (84.71%) 17 vote[s]
Geüpdatet op 9 november 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Natalia Vanthienen Foto’s: Maxime Degée
  • Lunch/Diner
  • 15 mn
  • 45 mn
  • 8 personen
  • Easy
Herfstige lasagne met spinazie en pompoen

Teveel pompoenen in huis? In dit klassieke recept met een twist kan je ze allemaal kwijt. Bonuspunt: deze lasagne vraagt geen bechamelsaus, wat je dus heel wat tijd bespaart. Zelfs wie geen grote pompoen-fan is, zal deze herfstgroente op een andere manier leren appreciëren.

Ingrediënten

  • 1/2 middelgrote pompoen
  • 6-8 lasagnevellen
  • 500 gr ricotta
  • 400 gr spinazie
  • 200 gr champignons
  • 300 ml passata
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • zout, peper
  • parmezaan
  • 2 el groentebouillon
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de pompoen in dunne plakjes van 1/2 cm (verwijder de schil niet).
  2. Leg de plakjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met zout, peper en een beetje olijfolie. Schuif ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze glazig zijn. Voeg de gewassen spinazie toe, breng op smaak met zout, peper en groentebouillon. Laat 5 min. sudderen en roer af en toe, tot het kookvocht grotendeels verdwenen is. Haal de pot van het vuur, voeg de ricotta toe en zet apart.
  4. Stel de lasagne samen: smeer 2 tot 3 eetlepels tomatensaus uit in een ovenschaal, leg vervolgens een laagje lasagnevellen op de bodem van de schaal en bedek deze met 1/2 van het spinaziemengsel. Leg vervolgens een laagje met plakjes pompoen. Bedek met tomatensaus. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn.
  5. Werk af met tomatensaus en enkele plakken pompoen en verkruimel de parmezaanse kaas erbovenop. Bak de lasagne 45 minuten in de oven.

#ELLEETENCLUB
Met haar instagram Natural by Natalia (7K) deelt Natalia Vanthienen haar vele passies: zelfgemaakte zepen, suikervrije zoetigheden en veganistische recepten. Daarnaast heeft deze Brusselse talent voor fotografie en keramiek.

Instagram : @naturellebynatalia
Website: naturalbynatalia.com

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor