Teveel pompoenen in huis? In dit klassieke recept met een twist kan je ze allemaal kwijt. Bonuspunt: deze lasagne vraagt geen bechamelsaus, wat je dus heel wat tijd bespaart. Zelfs wie geen grote pompoen-fan is, zal deze herfstgroente op een andere manier leren appreciëren.
Ingrediënten
- 1/2 middelgrote pompoen
- 6-8 lasagnevellen
- 500 gr ricotta
- 400 gr spinazie
- 200 gr champignons
- 300 ml passata
- 1 ui
- 3 knoflookteentjes
- zout, peper
- parmezaan
- 2 el groentebouillon
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de pompoen in dunne plakjes van 1/2 cm (verwijder de schil niet).
- Leg de plakjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met zout, peper en een beetje olijfolie. Schuif ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze glazig zijn. Voeg de gewassen spinazie toe, breng op smaak met zout, peper en groentebouillon. Laat 5 min. sudderen en roer af en toe, tot het kookvocht grotendeels verdwenen is. Haal de pot van het vuur, voeg de ricotta toe en zet apart.
- Stel de lasagne samen: smeer 2 tot 3 eetlepels tomatensaus uit in een ovenschaal, leg vervolgens een laagje lasagnevellen op de bodem van de schaal en bedek deze met 1/2 van het spinaziemengsel. Leg vervolgens een laagje met plakjes pompoen. Bedek met tomatensaus. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn.
- Werk af met tomatensaus en enkele plakken pompoen en verkruimel de parmezaanse kaas erbovenop. Bak de lasagne 45 minuten in de oven.
#ELLEETENCLUB
Met haar instagram Natural by Natalia (7K) deelt Natalia Vanthienen haar vele passies: zelfgemaakte zepen, suikervrije zoetigheden en veganistische recepten. Daarnaast heeft deze Brusselse talent voor fotografie en keramiek.
Instagram : @naturellebynatalia
Website: naturalbynatalia.com