Recept: feestelijke garnalencocktail met ‘nduja

Rate this post
Geüpdatet op 29 november 2023 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Adja Mehmet Foto’s: Jeroen van der Spek
  • Voorgerecht
  • 30 mn
  • 4 personen
  • Easy
Recept: feestelijke garnalencocktail met ‘nduja Jeroen van der Spek

Een feestelijke klassieker van formaat: de garnalencocktail. Maar in 2023 krijgt dit recept een avant-gardistische twist, vooral in combinatie met ‘nduja. Serveer dit culinaire succes in mooie vintage glazen voor een extra retrotouch!

Ingrediënten

  • 1 roze pompelmoes
  • 2 tot 3 eetlepels roze pompelmoessap apart voor de saus
  • 1 krop radicchio
  • 2 el nduja uit een potje
  • 50 g boter
  • 500 g gepelde tijgergarnalen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el ketchup
  • 3 el mayonaise
  • een paar druppels tabasco
  • zout en peper

Bereiding

  1. Zorg dat de grapefruit en de radicchio gereed zijn voor gebruik. Schil de vruchten en verwijder zoveel mogelijk van de witte schil. Snijd hem in vieren boven een kom om er zoveel mogelijk sap uit te halen. Scheur de radicchio bladeren grof.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat de ‘nduja 2 minuten smelten. Voeg de boter en de knoflook toe en bak 3 minuten tot de boter goed schuimt en de knoflook goudkleurig wordt.
  3. Voeg de garnalen toe en bak tot ze gekarameliseerd zijn en bedekt met een laagje rode ‘nduja-knoflookboter. Haal de garnalen uit de pan en bewaar het overgebleven vocht voor de Marie-Rosesaus.
  4. Meng voor de saus de ketchup, mayonnaise, het pompelmoessap en de tabasco in een kom met het vocht uit de pan. Proef en breng op smaak met zout en peper, of wat extra tabasco of pompelmoessap.
  5. Doe de radicchio, grapefruit en garnalen in een grote mengkom, maar houd wat apart voor garnering. Lepel de helft van de Marie-Rosesaus erop en roer goed tot alles bedekt is met een laagje saus
  6. Verdeel de salade over mooie glaasjes of schaaltjes en serveer met de rest van de saus erbij.

ELLE ETEN TIP: Je kunt enkele ongepelde garnalen bewaren, ze bakken en als decoratie gebruiken om de glazen te versieren.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor