Kerstshopping: eetbare cadeautjes waar iedere foodie blij van wordt

Geüpdatet op 14 december 2021 door Lore Ginneberge
Kerstshopping: eetbare cadeautjes waar iedere foodie blij van wordt Unsplash

Iedereen kent er wel eentje: de diehard foodie die leeft om te eten (en drinken). Lokale seizoensproducten, handige keukengadgets en chocolade natuurlijk! Ontdek de meest originele cadeautjes om de gourmands in je leven te plezieren.

Cadeautjes voor de keukenprins(es)

Oil & Vinegar truffelolie

Deze Italiaanse extra vierge olijfolie bevat schaafsel van zwarte zomertruffel. De luxueuze olijfolie is dankzij de mooie fles een streling voor het oog én de smaakpapillen. Verras deze kerst zowel jezelf als je gasten en besprenkel je gerechten met wat welverdiende luxe.

 

truffelolie Oil & Vinegar kerst cadeau
Black Truffle Extra Virgin Olive Oil, Oil & Vinegar, € 34,95

Shop hier

Niamh bakmixen

Voor iedereen die in het nieuwe jaar meer wil experimenteren in de keuken: de bakmixen van Niamh zijn de perfecte opstart. De nieuwe combinaties - met onder meer chocoladebrood! - laten je toe om heerlijk te variëren. Stel een bakpakket samen, of bereid je eigen eetbare cadeautjes.

cadeautjes foodie chocolade bakken
Chocolate delight bakmix, Niamh, €3,65

Shop hier

Kitchenaid Blender

Met deze suikerzoete blender kan je niet anders dan de beste dessertjes (en andere gerechten) creëren. Een gedroomde geschenk voor keukenprinsessen.

kitchenaid blender cadeautjes foodie
Blender in Glazed Pink, Kitchenaid, €329

Shop hier

Think Tomato box

Verse pasta en tomatensaus, het is een duo dat iedereen kan bekoren. De ambachtelijke tomatensaus van het Belgische Think Tomato is nu verkrijgbaar met een pakje zelfgemaakte pasta van Boer Olivier (bekend om z'n verse eitjes). Met deze Think Olivier-box steun je meteen ook twee jonge ondernemers. Win-win!

kerst food shopping cadeautjes foodie think tomato
Think Olivier box, Think Tomato, €30,75

Shop hier

Geschenken voor de zoetekauw

Philip’s Biscuits koekjesdoos

Geef een authentieke doos Antwerpse heerlijkheden om zoetebekken te verrassen. Philip's Biscuits komt met verschillende cadeauboxen in het notenkraker-thema, waaronder deze tinnen doos met een koekjesmengeling.

Tinnen doos Philip's Biscuits kerst
Tinnen doos, Philip's Biscuits,€20

Shop hier

Neuhaus pralines

Een klassier, maar wel eentje waar je gegarandeerd mee scoort. De Festive Sharing Box bevat maar liefst 62 pralines met melk, pure en witte chocolade. Schuif de doos open en ontdek 2 lagen met de bestsellers en enkele kersverse Neuhaus-pralines.

neuhaus pralines kerst cadeaus foodies geschenken
Festive Sharing Box, Neuhaus 62 pralines, €79,00

Shop hier

Pukka winterthee

Een zoete traktatie is natuurlijk niet compleet zonder dampend kopje thee. Met de warme kerstmengelingen van Pukka (met gember, appel, kaneel...) geef je een moment van ontspanning cadeau.

pukka winterthee kerst cadeautjes foodie
Biologische theedoos, Pukka, €12,99

Shop hier

Dolfin chocoladebox

Voor chocoholics die graag delen (of niet) is er de complete discoverybox van het Belgische Dolfin. Daar ben je wel even mee zoet!

dolfin chocolade cadeauset box kerst feest
'Gourmand' Cadeauset, Dolfin, €49

Shop hier

Cuberdons Léopold geschenkkoffer

Met een op-en-top Belgisch snoepje als de cuberdon maak je heel wat zoetebekken blij. Cuberdons Léopold maakt haar lekkernijen op basis van frambozen nog steeds volgens een geheim, ambachtelijk recept en dat proef je. De cadeaukoffer met koekjes, grote cuberdons en kleine snoepjes is een originele attentie én conversatiestarter.

cuberdons cadeautjes foodie
'Wolken" geschenkkoffer, Cuberdons Léopold, €45

Shop hier