De Cold Brew Lavendel Tonic wordt het drankje van de zomer

3.4/5 - (16 votes)
Geüpdatet op 15 april 2024 Druk het recept af door Lore Ginneberge
 • Cocktails Drinks
 • 5 mn
 • 1 drankje
 • Easy
De Cold Brew Lavendel Tonic wordt het drankje van de zomer

Deze cocktail (of mocktail) combineert het beste van koffie met verfrissende tonic en een zomerse hint lavendel. Ziet er chic uit, maar klaar in 5 minuten!

Ingrediënten

 • 100% Arabica koffiebonen
 • 150 ml tonic
 • 20 ml Lavendelsiroop van Monin
 • IJsblokjes
 • 40 ml Gin (optioneel)
 • Schijfje limoen
 • Takje tijm

Bereiding

Stel je een cocktail voor die pittige gin mengt met robuuste koffie, een verrassende combinatie die zowel intrigeert als verrast. Maak kennis met de Cold Brew Lavender Gin Tonic, een mix die dankzij de Eletta Explore van De'Longhi je kijk op koffie en gin compleet zal veranderen.

Het geheime ingrediënt: de koffie

Koffie, al eeuwenlang een geliefde drank, blijft ons fascineren dankzij trendy nieuwe varianten. En het is precies deze veelzijdigheid die in deze unieke cocktail naar voren komt. Met de Eletta Explore van De'Longhi is koffiezetten eenvoudiger dan ooit, ideaal voor vroege ochtenden of zonnige namiddagen.

De Eletta Explore koffiemachine

De Eletta Explore is veel meer dan een koffiemachine. Met meer dan 50 mogelijke drankjes nodigt deze machine uit tot een ontdekkingstocht door een wereld vol smaken. Dankzij innovatieve technieken zoals LatteCrema Hot en Cool, en Cold Extraction, garandeert het de perfecte textuur en temperatuur voor elk drankje.

Zelf thuis in minder dan vijf minuten een verfrissende koude koffie zetten is nu een fluitje van een cent. Lang wachten op een cold brew is niet meer nodig. Met de Cold Extraction Technology is het proces eenvoudig: kies je favoriete koffiebonen, de machine maalt en perst ze, start een infusie met water op kamertemperatuur, en voilà. Serveer het met ijs voor die extra touch, vooral heerlijk op een warme dag.

Eletta Explore, Delonghi cold brew cocktail
Eletta Explore, De'Longhi

Shop hier

Recept: de Cold Brew Lavendel Gin Tonic

Stap 1: Begin fris

Vul je glas met ijsblokjes om de cocktail koel en perfect verdund te houden.

Stap 2: Voeg een vleugje bloemen toe

Druppel voorzichtig de lavendelsiroop erbij. De lavendel brengt een delicate bloemige zoetheid die de cocktail een unieke draai geeft.

Stap 3: Tijd voor bruis

Giet de tonic erbij, en voeg naar wens gin toe. De tonic zorgt voor een evenwichtige bitterheid die prachtig samengaat met de zoetheid van de siroop en het karakter van de gin.

Stap 4: De magie van infusie

Zet het glas onder de Eletta Explore en bereid de Cold Brew koffie die je in een andere kan mixt.

Stap 5: Meng het geheel

Giet de koude koffie in het glas en roer goed door voor een harmonieuze smaakverdeling.

Stap 6: De finishing touch

Garneer met een takje rozemarijn voor een aromatische toevoeging aan je cocktail.

Ontdek meer creatieve koffiecreaties op coffeelounge.delonghi.com.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor