Daarom is het goed om enkele dagen in de week vegetarisch te eten

Geüpdatet op 9 juni 2017 door ELLE België
Daarom is het goed om enkele dagen in de week vegetarisch te eten

Op 12 juni vindt World Meat Free Day plaats, een initiatief dat de wereldbevolking wil aanzetten om duurzamer te eten door minder vlees te consumeren en af en toe vegetarisch te koken. 

Het doel van World Meat Free Day is niet om iedereen plots te veranderen in een overtuigd vegetariër, wél om aan te tonen dat het erg makkelijk is om hier bewuster mee om te gaan. Zelfs als je een vleeseter in hart en nieren bent, is het een goed idee om enkele dagen per week je vleesje aan de kant te schuiven. Door één maaltijd zonder vlees te eten, kunnen we samen immers een enorme impact op de aarde hebben.

Ontdek hier welke besparingen we kunnen realiseren door slechts één vleesvrij recept uit te proberen >>

1/

Wist je dat...

... indien de hele bevolking van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zou beginnen met slechts één vleesvrij recept te consumeren dit de volgende besparingen zou kunnen realiseren:

  • het CO2-equivalent van het jaarlijkse stroomverbruik van 229 gezinnen
  • een stuk land ter grootte van 439 voetbalvelden
  • het equivalent watervolume van 80 Olympische zwembaden
  • verzadigde vetten met een gewicht in boter gelijk aan het gewicht van 91 middelgrote mensen.

Say whut. Ook zo onder de indruk van deze cijfers? Hét geschikte moment om vleesvrij eten een kans te geven krijg je op 12 juni!

Zin om wat vaker vegetarisch te eten maar zelf weinig inspiratie? Op de website van World Meat Free Day vind je een heleboel inspirerende vleesvrije recepten.

PSSS: Geen zin om zelf te koken? In deze veggie adresjes in Brussel kan je heerlijk brunchen en ook in Antwerpen kan je terecht voor lekkere vegetarische meals.

(Foto © World Meat Free Day)

(Stagiaire Kirsten Van Elsen)