3 x exotisch, goedkoop en veggie in Antwerpen

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Claire
3 x exotisch, goedkoop en veggie in Antwerpen

Je hebt honger, maar geen zin om te koken, je hebt net je laatste beetje maandloon opgeshopt en je telefoon heeft het net begeven zodat je Happy Cow niet kan checken? Bij deze drie adresjes eet je voor peanuts lekkere, vegetarische gerechten die je meteen het gevoel geven op reis te zijn. 

Aahaar

aahaar food indian veggie antwerpen antwerp

Hoewel de menukaart van dit vegetarische, Indische restaurant héél uitgebreid is, hoef je niet te kiezen voor één gerecht, want elke dag staat er ook een klein buffet uitgestald, waarvan je voor 10€ zo veel mag eten als je wil. Ook als je niet van pikante gerechten houdt, valt er nog genoeg te smullen, al moet je wel een beetje geluk hebben met de drukte: het restaurant vlakbij het Centraal Station is zo populair dat er vaak geen enkel tafeltje meer vrij is. Maar laat je daar vooral niet door tegenhouden, want het eten is verrukkelijk.

Aahaar, Lange Herentalsestraat 23, Antwerpen. 

 

1/

 

Falafel Tof

Falafeltof veggie food foodie antwerpen

 

De ene pita falafel is de andere niet, en die van dit adresje zijn volgens onze bescheiden mening de beste van heel 't stad. Fans van Beni Falafel verslikken zich nu vast in hun Latke, maar eerlijk is eerlijk: de krakend verse falafelballetjes in het nog warme broodje smaken puur natuur al heerlijk, maar de uitgebreide salad&sausjesbar is een groot pluspunt, want waar kan je nog helemaal zelf kiezen wat je allemaal in je broodje doet? Wie houdt van een smaakavontuurtje probeert een sandwich sabich (aubergine en ei) of shakshuka (eieren in pittige tomatensaus), en wil je liever geen broodje, dan kies je voor een salade, eventueel met gebakken aardappeltjes toe. Je kan elk gerecht ook meenemen, wat handig is, want ook dit plekje zit regelmatig overvol. En om de goede vrede te bewaren: de falafel van Beni is ook niet te versmaden!

Falafel Tof, Hoogstraat 32, Antwerpen. 

 

2/

 

Bar Bai Wei

bar bai wei antwerpen veggie foodie

 

In tegenstelling tot de vorige twee adresjes, is dit geen 100% vegetarisch restaurant. Maar dat maakt niet uit, want je hoeft niet op de kaart te kijken om te weten wat je wil bestellen: de handgemaakte vegetarische noodlesoep. Meer gaan we er niet over zeggen, behalve dan dat de noodleman die noodles vlak voor jouw neus hand pulled - op zich al een belevenis - en dat de soep bomvol smaak én knapperige groenten zit. Laat die overpriced ramen bars maar voor wat ze zijn, en spring hier binnen voor een traditionele Chinese noodlesoep. Je zal er geen spijt van hebben!

Oh, en een fris Tsingtoa biertje past er perfect bij.

Bai Wei, Van Wesenbekestraat 21, Antwerpen.