Drie duurzame apps die je nu moet downloaden

Geüpdatet op 13 maart 2017 door Claire
Drie duurzame apps die je nu moet downloaden

Welke ingrediënten zitten er nu precies in dat pak koekjes, hoe ver is dat lekkere veggie taco-restaurant nog en is deze knallende lipstick wel diervriendelijk? Deze drie handige apps maken jouw leven gemakkelijker!

HAPPYCOW 

Handige gids voor veggie's & vegans

© Shutterstock
© Shutterstock

Of je nu in New York, Antwerpen of een klein dorpje in Zweden ronddoolt, als je hangry bent én op zoek naar een lekker eetadresje, heb je meteen hulp nodig. Gelukkig staat Happy Cow dag en nacht klaar om jou de weg te wijzen naar het meest dichtstbijzijnde, originele of best beoordeelde vegetarische of veganistische restaurant. Na afloop kan je zelf een online beoordeling achterlaten en foto's uploaden van jouw gerecht en ervaring.

1/

SMARTWITHFOOD

Het ultieme boodschappenhulpje!

 © Shutterstock
© Shutterstock

Ben je glutenintolerant, eet je vegetarisch of veganistisch of ben je allergisch aan pakweg noten, kappertjes of kurkuma? Op SmartWithFood creëer je een account waarop je aangeeft wat je niet mag of wil eten, waarna je de barcode van een product scant en de app jou vertelt - in een handig overzicht én in mensentaal - wat er precies inzit en of het voor jou geschikt is. Krijgt het product een 'njet' van de app, dan krijg je een aantal alternatieven te zien die wel bij jouw profiel passen.

Je kan bovendien zo veel profielen aanmaken als je maar wil, of jouw profiel doorsturen naar anderen: zo weten de vrienden die vanavond voor jou koken al in de winkel of ze iets in de kar mogen gooien of niet. De app werd gecreëerd door de Colruyt-groep, en herkent naast huismerken van Colruyt, Bio-Planet, Okay en Spar ook A-merken. Zodat je hem eigenlijk ook in andere supermarkten kan gebruiken. (Maar dat heb je niet van ons!)

Beschikbaar voor Android en iOS

2/

CRUELTY-FREE

Voor beautylovers en dierenvrienden

© Shutterstock
© Shutterstock

Ken je The Leaping Bunny? Deze organisatie zet zich in om dierproeven voor cosmetica te verbieden, en heeft een uitgebreide databank van beautymerken die volledig cruelty free zijn. Wie dus op zoek is naar een lipstick waarvoor zo'n schattig konijntje niet heeft moeten lijden, heeft deze handige app op zak in de parfumerie, de drogist of de supermarkt. Want hij bevat niet alleen een lijst van alle gecertifieerde merken en producten - gerangschikt op naam en op categorie - maar je kan ook via de barcode van een product ontdekken hoe diervriendelijk het eigenlijk is.