Top 10 veggie brunchadressen in Brussel

Geüpdatet op 5 oktober 2017 door ELLE België
Top 10 veggie brunchadressen in Brussel

Zelfs wie geen vegetariër is, komt hier gegarandeerd aan z'n trekken.

"Zondag is josdag" en daarop mag een goede brunch niet ontbreken. Maar als je geen vlees of vis eet, lijken de opties eerder beperkt zo tussen de bergen krokant spek en de reepjes gerookte zalm … Nochtans zijn er meer dan genoeg geweldige adresjes in Brussel, waar je uit een 100% vegetarische buffet of menu kan kiezen. Hier vind je alvast onze favorieten:

1/

1. The Little Green Shop

brussel-brunch-adres-green-shop
©The Little Green Shop

Je valt hals over kop voor deze 'concept bloemenshop'. De bloemiste combineert haar boetiek met een épicerie fine en een tearoom. De brunch is volledig vegetarisch en zelfgemaakt. Op de buffettafel vind je een twintigtal verschillende bereidingen, van hartige (salades, quinoa, pasta's, quiches, gratins, etc.) tot zoete (chocolademousse, taartjes, fruitsalade, pannenkoeken, confituur, etc.). "De schotels veranderen regelmatig, afhankelijk van onze goesting, we nemen steeds de tijd om verrassende combinaties te vinden", verklaren de uitbaters. Nog een plus? De aromatische planten en groenten worden verwerkt in de huissoep!

Prijs: 20 euro

Openingsuren: Zaterdag en zondag van 11u tot 15u.

Adres: The Little Green Shop - Alsembergsesttenweg 314, 1190 Vorst

2/
2. Chyl

brussel-brunch-adres-chyl
©Chyl

Chyl is the place to be en de plek bij uitzondering voor een brunch. Voor de vegetariërs zijn er speciaal twee opties gecreëerd. Laat je verleiden door de "Orientaalse" formule (aubergine kaviaar, humus, falafel, crème met oranjebloesem, etc.) of door de "power vegan brunch" (açaï bowl, chia pudding, avocado en humus toast). In de prijs inbegrepen is een verse fruitsap, een warme drank naar keuze en detox water à volonté. De borden zijn zo mooi dat ook carnivoren zich moeilijk zullen kunnen inhouden.

Prijs: 23 euro

Openingsuren: Zaterdag en zondag van 10u30 tot 17u.

Adres: Chyl - Rue de Belle-Vue 62, 1000 Brussel

3/

3. Fourchette à Bicyclette

brussel-brunch-adres-fourchette
©Fourchette à Bicyclette

Gezond en lekker gulzig, de 100% vegetarische brunch van Fourchette à Bicyclette is gegarandeerd zonder gluten of lactose. Het bord is een kleurrijke collage waarop je een hartige wafel vindt, een stukje bananenbrood, humus, groentjes, avocado, popcorn, kiemzaden en een bijgerecht van de dag. Een warme drank en een sapje zitten ook in de prijs. Extra: de brunches worden af en toe begeleidt door creatieve ateliers. De eerste editie vond plaats 11 december, op het programma: decoratie van kerstkoekjes.

Prijs: 20 euro voor de klassieke formule, 35 voor de 'Brunch Stories'.

Openingsuren: Zaterag van 11u tot 16u (af en toe op zondag).

Adres: Fourchette à Bicyclette - Rue Longue Vie 46, 1050 Elsene

4/

4. Yeti

brussel-brunch-adres-yeti-cantine
©Yeti

Yeti is een frisse, moderne cantine, waar enkel met seizoensproducten wordt gewerkt, van lokale en biologische oorsprong. De brunch formule bestaat uit en warme drank, een verse fruitsap / homemade ice tea, yoghurt en huisgemaakte granola, een seizoensmuffin (momenteel kaas, bietenmousse en sesamolie), een side (koolsla op zijn Australisch), pancakes met boter en een zondagse special (kies uit enkele originele bereidingen met eieren). Het merendeel van de specials zijn vegetarisch en er is ook steeds de mogelijkheid om een formule zonder spek te vragen. Een klein extraatje? Free hugs zijn inbegrepen in de menu.

Prijs: Rond de 30 euro afhankelijk van de special die je kiest.

Openingsuren: Zondag van 10u tot 17u.

Adres: Yeti - rue de Bon Secours, 1000 Brussel

5/

5. Beli

brussel-brunch-adres-beli
©Beli

Vervang je traditionele brunch eens met een Libanese variant. Dat kan bij Beli, een gezellige, moderne resto van twee zussen. "Onze kaart bestaat uit kleine bordjes om te delen, wat meestal goed bevalt, want het merendeel van onze mezzes (70%) zijn vegetarisch", leggen ze ons uit. De brunchformule bestaat uit een warme drank, een koude drank, confituur van het huis, zataar (een mengeling van kruiden en olijfolie), manouches (bladerdeeg enveloppen) met kaas, tomaten- en paprikasaus, platte kaas of bulgur en peterselie, eieren met sides en een dessert van de dag. Een aanrader om eens wat nieuwe smaken aan je palet toe te voegen.

Prijs: 22 euro

Openingsuren: Zondag van 11u to 15u.

Adres: Beli - Rue Joseph Stevens 11, 1000 Brussel

6/

6. Wabi

brussel-brunch-adres-wabi
©Wabi

Op twee passen van de meren van Elsene, vind je de néo-cantine Wabi, ideaal als stop na een kleine joggingsessie … Hier vind je de perfecte combi van healthy en yummy. De brunch is 100% vegetarisch. Op het buffet: een groot assortiment salades, warme dranken, sappen van het huis en desserten die elke week wisselen. Indien je nog niet naar huis wilt, kan je nog extra pancakes, havermout, açaï bowl en pudding chia bestellen.

Prijs: 25 euro

Openingsuren: Zaterdag van 10u30 tot 15u30

Adres: Wabi- Rue Antoine Labarre 49, 1050 Elsene

7/

7. La Tricoterie

brussel-brunch-adres-tricoterie
©La Tricoterie

Bij de Tricoterie is alles toegestaan. Zin om aan yoga te doen, een film te kijken een massage te krijgen, een schrijfcursus te volgen, …. allemaal mogelijk, maar mis vooral de brunch niet. De vegetariërs worden niet vergeten met de speciale opties, die voor hen gecreëerd werden. De formule bevat humus, tapenade, veggie balletjes, salade, fruit van de dag, yoghurt met granola en verschillende kleine broodjes. Nog een extra pluspunt? De lage prijs en de producten, die van biologische, lokale of fairtrade oorsprong zijn. Dit jaar staat er een literaire brunch op de agenda. Denk: Café-filo, debatten, ateliers, conferenties, …

Prijs: 14 euro

Openingsuren: Zondag van 10u tot 18u.

Adres: La Tricoterie- Rue Théodore Verhaegen 158, 1060 St-Gilles

8/

8. Les Filles

brussel-brunch-adres-les-filles
©Les Filles

Bij Les Filles voel je je onmiddellijk thuis. Verwacht je aan lange tafels en lekkere bio schotels met lokale producten van de boerderij. De brunch bestaat uit een royaal buffet met hartige, zoete, warme en koude gerechten. Vegetarische opties zijn goed vertegenwoordigd en ze zijn allemaal even lekker: huisgmaakt gebak, gaspacho, salades, eitjes, confituur, kaas, … Voor 6 euro krijg je water, een warme drank, en een bio sapje van de boerderij. Opgepast: dit is een gewild adresje, reserveren is de boodschap.

Prijs: 20 euro

Openingsuren: zaterdag en zondat van 10u tot 16u.

Adres: Les Filles - Rue du Vieux Marché aux Grains 46, 1000 Brussel en rue Jean Chapelié 4, 1050 Elsene.

9/

9. Le Grand Central

brussel-brunch-adres-grand-central
©Le Grand Central

Aangekomen bij Grand Central, moet je richting eerste verdieping, waar je een gigantische brunch aantreft. Geen speciale veggie optie, maar dat is ook niet nodig, aanzien het buffet zoveel verschillende bereidingen bevat, dat je niet weet waar je eerst je bord mee moet volscheppen. We stellen voor om met de zoete dingen te starten (bagels, brownies, taart, huisgemaakte confituur, chocoladesmeersel, speculaaspasta, …), alvorens de hartige schotels te attaqueren (taboulé, pasta, gekarameliseerde wortels, zoete aardappelen, quiche, humus, vergeten groenten, …). De ruimte is zo groot dat je niet hoeft te reserveren, dat kom je niet vaak tegen bij een brunch.

Prijs: 18 euro

Openingsuren: Zondag van 10u tot 15u.

Adres: Le Grand Central- Rue Belliard 190, 1040 Brussel

10/

10. Henri & Agnes

brussel-brunch-adres-henri-agnes
©Henri & Agnes

Deze grote gastentafel is perfect voor een brunch onder vrienden. De producten zijn vers, lokaal, seizoensgebonden en de vegetariërs vinden hier gegarandeerd hun ding. De brunch is opgebouwd uit een bio sapje, een warme drank, een plankje (yoghurt, granola, gepocheerd fruit en een huisgebakje), een bord gekleurde groenten (met een eitje of verse geitenkaas) en brood om alles te begeleiden. De ambiance is gezellig, ideaal voor een zachte sundaze-vibe.

Prijs: 25 euro

Openingsuren: Zondag van 11u30 tot 15u

Adres: Henri & Agnes - Rue Véronèse 48, 1000 Brussel.