Designinnovatie tijdens de Milan Design Week 2024

Geüpdatet op 16 mei 2024 door ELLE Partner
Designinnovatie tijdens de Milan Design Week 2024 ©Samsung

Milaan, de stad die kunst ademt, transformeerde enkele weken geleden in het epicentrum van designinnovatie tijdens de Milan Design Week 2024. Met de iconische Duomo als achtergrond en straten gevuld met designliefhebbers van over de hele wereld, bood deze week meer dan alleen esthetische voldoening; het was een showcase van toekomstige woonoplossingen en technologische verfijning.

Innoveer je dagelijkse routine

In het hart van deze creatieve storm presenteerde Samsung zijn visie op de toekomst van keukentechnologie tijdens EuroCucina 2024. Niet slechts als een tentoonstelling van nieuwe producten, maar als een voorbeeld van hoe deze innovaties integreren in het huishouden van morgen. Moohyung Lee, EVP bij Samsung, benadrukte de impact van technologie op het dagelijks comfort en efficiëntie, waarbij verbonden apparaten en AI het leven eenvoudiger maken.

De beursstand was verdeeld in zones die elk een ander aspect van het huishouden belichtten. Vooral Bespoke AI trok de aandacht, met demonstraties van hoe geavanceerde connectiviteit de interactie met huishoudelijke apparaten kan vereenvoudigen, zoals een wasmachine die met een smartphone wordt bestuurd.

Kunstzinnig kuieren doorheen de stad

Naast onze ervaring bij EuroCucina, trokken we de stad in om de verscheidenheid aan designerexposities te verkennen die Milaan te bieden had. Elk district van Milaan had zijn eigen verhaal, van de sierlijke Brera tot het levendige Tortona Design District. We bezochten kleinschalige exposities en grote installaties, elk met een uniek perspectief op de toekomst van design. In elke tentoonstelling zagen we hoe ontwerpers uitdagingen omzetten in kunstzinnige oplossingen, vaak met een knipoog naar duurzaamheid en technologische integratie. 

‘Newfound Equilibrium’

De tentoonstelling 'Newfound Equilibrium' van Samsung, gelegen in het Leonardo da Vinci Nationale Museum van Wetenschap en Technologie, illustreerde een harmonieuze samenvloeiing van mens, natuur en technologie. 

©Samsung

De tentoonstelling omvatte vijf ruimtes, elk ontworpen om de zintuigen op een unieke manier aan te spreken, van visuele kunstinstallaties tot interactieve digitale displays. Door samen te werken met ambachtslieden en gebruik te maken van natuurlijke materialen, bracht Samsung een verhaal van evenwicht en vernieuwing.

©Samsung

In Milaan, een stad die zowel traditie als vooruitgang omarmt, blijkt weer dat de toekomst van thuis zowel mooi als intelligent kan zijn.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Samsung.

Lees ook:

Royal treatment: waarom naar Kreta deze zomer?
De mooiste locaties voor een droomhuwelijk
Zo richt je een industriële huiskamer in