Binnenkijken in de Italiaanse villa van Valentina Ferragni

Geüpdatet op 17 december 2020 door Lore Ginneberge
Binnenkijken in de Italiaanse villa van Valentina Ferragni© Westwing

Welkom bij Valentina Ferragni, lid van één van de beroemdste families in Italië. Als jongste van 3 zussen slaat ze steeds meer haar eigen weg in, dat zie je ook terug in haar woning in Milaan. Westwing ging er een kijkje nemen en deelt hier de exclusieve beelden van het prachtige interieur.

Lees ook: Binnenkijken in het appartement van Chiara Ferragni

Valentina Ferragni: eeuwige optimist vol dromen

Valentina is meer dan een mooi gezicht. Ze blijft spontaan en noemt zichzelf een 'normaal' meisje, terwijl ze met bijna drie miljoen volgers op Instagram nochtans een heus fenomeen is geworden. Het is vooral Valentina's authenticiteit die haar zo populair maakt: net als ieder 27-jarig meisje heeft ze dromen en angsten, en durft ze die ook te delen. En ja, de buitengewone ervaringen die ze beleeft lijken wel een sprookje, maar leiden helaas ook tot heel wat negatieve reacties. Het is de donkere kant van het web die bij gebrek aan goede argumenten zoekt naar aandacht. Aandacht die Valentina er niet meer aan wil geven. Verliefd en met boeiende projecten in het verschiet, herhaalt Valentina Ferragni - met een optimisme dat ze van haar moeder erfde - "Je zult zien, de storm zal weer gaan liggen" als een mantra. Ze liet er zelfs een tatoeage van zetten - nog maar eens een voorbeeld van hoe relatable Valentina is.

ferragni westwing
© Westwing

Valentina in 7 vragen

Westwing ontmoet Valentina Ferragni in haar pas gerestylde huis en vraagt naar haar interieurstijl, haar favoriete design items en haar trouwe viervoeter Pablo.

We weten dat jij en Delia, de oprichtster van Westwing, elkaar toevallig hebben ontmoet. Vertel!

"We ontmoetten elkaar inderdaad per toeval op een evenement. Zodra ik haar zag, stopte ik om met haar te praten omdat ik haar al zo lang volgde. Ik hou van haar stijl en persoonlijkheid... En ik kwam erachter dat zij mij ook al een tijdje volgde op Instagram."

Naast je liefde voor mode, heb je altijd al passie gehad voor interieurdesign...

"Klopt! Ik heb er altijd van gedroomd om architect te zijn en ik heb altijd een passie voor interieurontwerp gehad. Samen met mode vormt dit een fundamenteel onderdeel van mijn werk."

valentina ferragni interieur woning milaan
© Westwing

Waar heb je de inspiratie vandaan om je huis in te richten?

"Ik scroll door Westwing, Pinterest en Instagram. In de loop der jaren is mijn stijl sterk veranderd, mede dankzij nieuwe trends en een beetje dankzij mijn vriend Luca. Hij wilt niet te veel roze in huis... "

Een verzoek dat de influencer inwilligde door het vinden van een balans tussen tijdloos wit en roze accenten. Het resultaat is een uiterst elegante woonkamer met een palet van neutrale tinten en een open structuur die dialogeert met de meubels. Klassiek en gezellig, maar met de nodige glamoureuze details. Denk maar aan de gouden afwerking van de salontafel en de poef, de marmeren eettafel en de reflecties van de Spike-lamp. Van dat laatste item is ook Pablo, de Franse bulldog en partner in crime van Valentina en Luca, helemaal fan.

valentina ferragni westwing
© Westwing

Favoriete Westwing-item?

"Mijn nummer één is ongetwijfeld de Spike-lamp. Op de tweede plaats staat de Alys-salontafel met marmer en gouden afwerking, die we kozen voor de woonkamer en de salontafel in de slaapkamer".

ferragni interieur deco westwing
© Westwing

Het eerste wat je doet als je terugkomt van zakenreis?

"Knuffelen met Luca en Pablo op de bank."

Welk design item staat op je verlanglijstje?

"Een groene fluwelen fauteuil in retrostijl."

Je was reeds het slachtoffer van cyberpesten. Wil je wat advies geven aan de meisjes die je volgen?

"Laat de negatieve kritiek niet tot je doordringen. Geloof in jezelf en de feedback van mensen die van je houden."

LEES OOK:  zo ziet de woning van Sofie Valkiers er uit