Milan Fashion Week: 10 Italiaanse influencers om te volgen

Gepubliceerd op 21 september 2022 door ELLE België
Milan Fashion Week: 10 Italiaanse influencers om te volgen

Dus zo ziet het leven op de eerste rij er in Milaan uit...

Na New York en Londen is la bella Italia traditiegetrouw weer aan de beurt. Wil je ook wel eens weten hoe het eraan toegaat op de front row en exclusieve afterparties van Moschino & co? Volg dan de grootste Italiaanse it-girls en influencers voor een inkijkje in de bijzondere wereld van the business that's called fashion.

Anna Dello Russo

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anna Dello Russo (@annadellorusso)

De flamboyante Anna is een van de meest opmerkelijke en bekende fashionista's ter wereld. Ze is creative consultant en editor voor de Japanse editie van modemagazine Vogue. Je herkent haar al van ver want Anna's excentrieke kledingstijl kan je onmogelijk over het hoofd zien.

Giorgia Tordini

View this post on Instagram

Monday ☕️

A post shared by Giorgia Tordini (@giorgiatordini) on

Tordini is de medeoprichtster en creatief directeur van modemerk The Attico. Deze streetstyle ster is een geliefde verschijning in het straatbeeld tijdens de modeweken. Haar elegante stijl en voorliefde voor neutrale tinten springen dan ook in het oog in een zee van overdressed wannabe influencers.

Vibi Sisters

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vera Arrivabene (@veraarrivabene) op

Vera en Viola Arrivabene a.k.a de Vibi Sisters zijn niet alleen Dior-muzes, ze richtten ook hun eigen merk Vibi Venezia op dat chique schoentjes verkoopt, geïnspireerd op het schoeisel van de gondeliers in hun geboortestad Venetië.

Gilda Ambrosio

View this post on Instagram

@papermagazine

A post shared by Gilda (@gildaambrosio) on

Miss Ambrosio mag zich volgens Forbes bij de top 10 van grootste influencers rekenen. De Napolitaanse studeerde fashion design en richtte samen met vriendin Giorgia Tordini het modelabel The Attico op dat grossiert in flamboyante jurkjes.

Giovanna Battaglia

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Giovanna Engelbert (@bat_gio) op

La Battaglia ademt mode. Ze begon haar carrière als model voor het wereldberoemde Dolce & Gabbana en verdiende vervolgens haar sporen als styliste. Vogue editor Anna Dello Russo was gecharmeerd door haar werk en benoemde haar tot assistente, waarna ze als fashion editor voor het Amerikaanse W-Magazine werkte. Vandaag is ze Creative Director bij Swarovksi.

Chiara Ferragni

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) op

Ons Chiara heeft eigenlijk geen introductie nodig. De OG influencer hopt van de ene exclusieve opening naar de andere gerenommeerde catwalk en zit telkens front row bij de grootste modemerken. Haar leven kan je vanop de eerste rij volgen via haar Instagram-account. Zucht en zwijmel...

Valentina Ferragni

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Valentina Ferragni (@valentinaferragni) op

Kleine zusjes worden groot, en dat geldt ook voor Valentina Ferragni, die in de voetsporen van it-girl Chiara treedt en ook al miljoenen volgers bijeen sprokkelde.

Viviana Volpicella

Chiara Biasi

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chiara Biasi (@chiarabiasi) op

Deze styliste en fashion editor uit Bari studeerde eerst architectuur voor ze de assistente van de legendarische Anna Dello Russo werd. Ze staat bekend om haar voorliefde voor heldere kleuren en exotische prints.

Candela Pelizza

View this post on Instagram

. uno nove uno zero 1910 Borbonese . ⚡️⚡️⚡️

A post shared by Candela Pelizza (@candela_________) on

Deze langbenige blondine is technisch gezien geen Italiaanse, want ze werd geboren in Buenos Aires, maar ze verhuisde op jonge leeftijd naar modestad Milaan om haar modellencarrière uit te bouwen. Naast mannequin is ze ook modeblogger en houdt ze van een minimalistische, Scandinavisch aandoende stijl.

Pssst... deze Amerikaanse en Britse concullega's zijn zeker ook het volgen waard.